Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Tovább adható a rajz a fórumon belül a "PropClock"-ba ?
Hello!
Értem, és betartom amit írtál. Megvárom az LM324-et. Lenne azonban egy másik kérdésem. Úgy kellene működnie, hogy az áramköröd folyamatosan tápfeszültségen van, és egy PIC kimenetről alacsony szintet kap, akkor kell hogy felfusson a PWM. Te egy ON/OFF kapcsolót rajzoltál. Mi a megoldás? Köszi.
Bocsánatot kérek a beleszólásért, de ha van egy PIC-ed, miért nem használod a PWM kimenetét?
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
Mert a PIC már előre lett programozva egy ventilátor motorhoz, amit egy alacsony szint kapcsolt be egy analóg feszültség szabályzón keresztül.
Ezt a motort váltja ki a HDD motor - (ez csendesebb és gyorsabb). Ehhez a meghajtóhoz viszont PWM jel kell. A PIC programot nem írják át a kedvemért.
Szia proli007 !
Összeraktam a PWM lágy indítót és tökéletesen működik. Nagyon szépen köszönöm, nagy segítség volt. Minden jót kívánok Neked ![]() Üdv janigel
Hello! Én örülök, ha néha megvalósul abból, amit lerajzolok, mert nálam ez "elméleti kertész lévén ", nem jöhet létre..
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Valaki tud infóval szolgálni, hogy a klíma kompresszorokat milyen típusú motorral szerelik és ehhez milyen lágyindító lehet alkalmas?
Szia!
Megint egy kérés. Kapcsolási rajzról lenne szó. Egy 100*100 mm fém felületet figyelne az elektronika, ami egy közelítés / érintés kapcsoló. Pl. ha megközelítek vagy megérintek a kezemmel egy kilincset, azt már érzékelje. Az érzékenység állíthatósága jó lenne. A végeredmény egy relé meghúzása. 555 kapcsolást próbáltam, de nem jó mert bizonytalan, és zavarérzékeny. Köszi. Üdv janigel A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
Sziasztok!
Segítség kellene.230V-os 1800W-os ipari kommutátoros gépben elhalálozott a lágyindító, áramkorlátozó panel. Valamivel ki kellene váltani. Elektronikához nem értek. Legjobb lenne gyári alkatrész. De sajnos így nem találok, ötletem sincs. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2019
Szia! Próbálj meg feltenni néhány képet erről a lágy indítóról, hogy kiderülhessen hátha lehet valamit kezdeni a javításával. Többségében a teljesítményt kapcsoló félvezető megy benne tönkre vagy az elektronika tápfeszültsége nem megfelelő egy kiszáradt kondenzátor miatt stb.
![]()
Sajnos a vezérlő IC felrobbant, de úgy, hogy nem lehet beazonosítani. A triak túlélte.
Valami más kellene bele elé, de fogalmam sincsen mit tegyünk. Fontos, nem csak a lágyindítás, de az áramkorlát is.
EZ biztosan jól működik 2000W-os sarokcsiszolóban is. Nekem a 25V-os elektrolit kondenzátor helyett kellett 50 voltosat beépíteni.
![]()
Ez korlátozza is az áramot, ha mondjuk megszorul a szerkezet?
Azt nem. Azért kellene a hibásat szemügyre venni, hogy hátha valaki felismeri az áramköri felépítését és a tönkrement vezérlőt.
![]()
Mit gondoltok erről az áramkörről? Lágyindító kommutátoros motorhoz.
Működhet?
Nem számoltam utána, de tuti nem tennék be 4148-at
![]() Pont erre gondoltam fürdés közben, hogy kicsi lesz az oda.
Látom erről másoltad.
A második verzió jobb lehet motorokhoz. Amit te másoltál az talán villanykörte életének a meghosszabbítására pl jó lehet.
Szerintem elég az, a tirisztor gyújtogatásához.
Természetesen kipróbálhatja az egyszerűbbet.
Én sem építettem még meg egyiket sem, de láttam működés közben az egyszerűbbet, csak nem motorral. |
Bejelentkezés
Hirdetés |