Fórum témák
» Több friss téma |
A "Magicseszkaja tablicska"-ra gondoltál?
![]()
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, akkor a 3. linken lévő felé indulok el.
Tegnap éjjel találtam még a 2. képen lévőből még olcsóbban (2/3 áron), abból rendeltem is be, max ha nem lesz jó kitalálok rá valami más alkalmazást. Ha van akit érdekl, akkor megírom majd a tapasztalataimat róla.
Igen ilyen volt, hogy én mit agyaltam, hogyan lehet ez húrozva...
Az alakot elnézve szerintem a stancolással járnál a legjobban. 2-3000Ft-ért megcsinálják a szerszámot a nyomdában és már csak egy gumikalapács vagy satu kell, egyszerre (bár nem tudom, milyen anyag) akár 10-et is kinyomhatsz. (már persze, ha nem egyedi 1db-os mintáid vannak)
Keress meg privátban, lehet, hogy tudok segiteni...
Szia! Próbálkoztam a stancolással - majdnem sírtam dühömben. 25.000Ft-ért készítettek egy csak egyenes pengékből álló stanc szerszámot, aminek 2mm-es pontossága-pontatlansága volt. Mindez nagyon gagyin belevájva egy rétegelt lemezbe. A vége kuka lett. Azóta valahogy megingott a bizalmam a stanc szerszámokban. A cnc szépen megcsinálja most is. Csak annyi a nyűgöm, hogy ha éppen a műanyag előlapokat csinálom - közben nem tudok vágni is. Igazából egymás utáni folyamatokról van szó, mert ha kész a műanyag előlap fúrása, marása, utána kell rátennem a kétoldalas ragacsot. Most lesíkolok egy 2cm-es rózsaszín hungarocellt, ráteszek egy nem tapadó felületű anyagot amire ráfektetem az 50mm széles 150mm hosszú kétoldalas ragasztósíkot, a kés kivágja és miután a nem tapadó felületről leválasztom, egyből átragasztom a műanyagra és így rajta marad az egyik ragacs védőfóliája. Ara gondoltam, hogy valamelyik 3D nyomtató XY vázára tenném fel a plotterkést, vagy egy olcsó lézeres mechanikára. A fogasszíjjas technológia bőven elég lenne szerintem, mert alig van erőhatás. Inkább a sebesség lenne érdekes, de a ragacs miatt nyilván annak is lesz egy optimuma.
Nem tudom milyen a gép igény, de pl A3(A4)a-as tintasugaras nyomtatók fejszánjai lehet megfelelnének a mechanikához Külön kiszerelhetőek általában, egyben vannak, könnyű lemezvázon. Igaz azok dc motorral vannak általában szerelve, de könnyen tehetsz helyette léptető motort is. Ez csak ötlet.
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2018
Ohhh. Igaz jópár éve dolgoztam nyomdában, de akkor aránylag olcsó volt és CNC lemezhajlítóval csinálták nekünk a szerszámokat. Az is igaz, hogy ha olcsón meg kell oldani a dolgot, akkor a Temela által javasolt nyomtatómechanikából hipp-hopp tudsz csinálni dobplottert (csak talán plusz leszorító görgőt érdemes még rátenni. (mert kellett nekem elajándékozgatni a plottereket...most milyen hasznos lenne Neked) Lézerrel ezt nem lehet vágni? (már hogy meggyullad-e vagy ragad/folyik mindenhova)
Alapvetően mondasz valamit. Már csak olyan nyomtatót kellene találnom, aminek egyenes a lapútja. Talán az Epsonok...
Lézer sajnos nem jó - igen éppen a ragacs miatt. A kés tökéletesen bevált, csak más mechanikát szeretnék alá.
Nemrégen kukáztam ki több R265-öst, azoknál van egyenes út (DVD nyomtatáshoz). Innen vitték el, lehet hogy adnak egyet belőle játszani.
Időközben találtam itthon egy hp5p szkennert, az is jó lehet.
Üdv az uraknak
Lenne valakinek pár darab 30x30-as installációs profilhoz való horonyanya és a képen látható kötőelem? Egyik kedves barátom rendelt külföldről, de elszámolta magát és 3 - 3 darab híja van hogy készre szerelje a gépe mechanikáját. A képen épp a 40x40-es van, de ugyan ez kellene 30x30-ashoz A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
Sziasztok
Ugyan nem házi, de gyári cnc témát nem találtam. Erről és a hasonló cnc-kről van-e valakinek véleménye? Alu, plexi, abs, fa marásra, fúrás-faragásra és gravírozásra kellene.
Műanyagokkal és fával megbírkózik, de kell hozzá elszívás. Aluban is elvan szép lassan. Nézz róla YT videókat(6040 CNC néven van egy csomó). Ott meglátod mire képes.
Nézegettem a videókat, a sebesség nem számít, ráérek
![]()
Mechanika rendben - hála Massava-nak. Keresek olyan szoftver- hardver párost, ami tud pc-ről g-kód alapján nyomtatni. Vagy - ami még jobb lenne - SD kártyáról, hiszen csak ugyanazt a fájlt kellene százszor újrakészítenie a vágóplotternek. A mechanikának van már egy step - dir meghajtója, az nem feltétlenül kellene, csak a mikrokontrolleres rész. Nekem is van egy propelleres változat, illetve arduino-ra is van pár, csak gyűjtöm, melyik a legjobb. GRBL-t láttam még sok helyen. két motor van 3-3 vezérlőlábbal és 2 toll.
Nekem van ilyen váz. A vezérlés az saját, én motorok és vezérlés nélkül vettem 2 éve.
Szerintem barkácsra tökéletesen megfelel. Vannak hibái, enyémnek pl görbe az asztala. Ne valami nagy görbeségre gondolj, 0,2mm-es teknő van a közepén. Alut nem nagyon szereti, jó szerszámmal azonban megcsinálja lassan azt is.
Köszönöm az infot. A másik amit néztem az ez a mechanika. Hátha valaki már találkozott vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
Erre én is kíváncsi lennék! Én egyetlen normális stand-alone megoldást találtam ami használható is, az az Arduino mega + RAMPS 1.4 + Marlyn fw. Bár ez elsősorban 3D nyomtatóra van kitalálva, de ha okosan írja meg az ember a G kódot, bármit meg lehet vele csinálni. A Marlyn forráskódja szabadon hozzáférhető, tehát ha valaki ász az arduino-ban akkor abból faraghat bármit.
Nem kell nagy dolgokra gondolni, egyetlen formát kell csak kivágjon. Arra szinte bármelyik jó lesz. Arduinóra is, propellerre is. Ezek is vannak itthon, meg Texas launchpad. Ha nem tudja a pc-s vezérlést - majd megcsinálja SD kártyáról.
Ez csak fára. Nagyon olcsó, alig van merevsége, nincs benne linár csak Vgroove os kerekek. Ezt kitből is összerakod olcsóbban, és ugyanígy csak fát vinne.
Sziasztok
Véleményeteket szeretném kérni ,golyósorsó ügyben .DTE orsó ,hozzá tartozó anyával mennyire jó választás ?Biztos van köztetek aki ilyet használ,ha véleményezné röviden, azt megköszönném.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani emberi nyelven - ez milyen motor? Eddig csak bipoláris motorokat kötöttem, de ennél kicsit elakadtam. Nem igazán vagyok motor szakértő, de muszáj lenne bekötnöm step dir vezérlésbe. bipolárisnak gondolom nem jó, mivel össze kellene kötni a fehér és sárga vezetékeket az adatlap alapján. eredetileg bipolárisnak gondoltam, de úgy nem tudom meghajtani. Ha a fehér és kék vezetékeket összezárom, nehezebb tekerni kézzel , ugyanígy ha a piros és sárgát - akkor is, azaz a leírás stimmel, a tekercsek is, csak éppen a bipoláris vezérléssel nem tudom léptetni. Unipoláris motorokat nem ismerem és az átjárást sem a kettő között. Plusz még ez a csehszlovák színezés és nyelvezet - na itt ragadtam notebookot. Ha az eredeti vezérlése step-dir lenne az is jó lett volna - de nem az. Ki tudom váltani, de az én vezérlőmmel meg nem megy. Tud valaki segíteni? Jó lenne feléleszteni ezt a jószágot - egy Didaktik plotter, kissé kiherélve. Ehhez, azonban tudnom kellene a motorokat vezérelni. A vezérlőelektronika működik, step-dir jelet ki tudok adni és a saját bipoláris motorommal megy is - le is cserélném legszívesebben, de a tengelyméret és a rögzítések nagyon mások. Előre is köszönöm!
Szia
Nem vagyok motorszakértő, de szerintem ez egy szinkronmotor, ha jól értelmeztem az adatlapot 50Hz-en 300 60Hz-en 360 fordulat percenként. Mint a mikro tányérforgatója, illetve a mosógép programkapcsolója. Step/dir vezérlésre nem biztos, hogy be lehet kötni. Az utolsó oldalon a rajz: Forgásirány (a tengellyel szemben): 1 - balkezes 2 - jobbkezes A tekercscsatlakozások színjelölése: b - fehér m - kék sárga - sárga r - piros C - kondenzátor P - forgásirány kapcsoló
Köszi: Mint írtam egy plotterben van - illetve volt. - meguntam a keresgélést és lecseréltem 1 dolláros motorokra. Ehhez legalább normál doksim van.
Sziasztok!
Fa megmunkálásra cnc gépet építek, a léptető motorok, Tápegység, Driver választásában kérnék segítséget! Erre a léptető motorra gondoltam: 1, Stepper Motor Technical Specifications Part No.: WT57STH115-0304B (57BYGH115-003B) Dual shaft Frame Size: NEMA23 Step Angle: 1.8 degree Voltage: 6.3VDC Current: 3 A/phase Resistance: 2.1Ohm/phase Inductance: 9mH/phase Holding torque: 30Kg-cm 425oz-in Rotor inertia: 810 g-cm2 Detent torque: 0.89 kg-cm Number of wire leads: 4 Weight: 1.55KG Length: 115mm DRIVER (erre gondoltam): DM556 Bemeneti feszültség: DC20-50V -Mekkora feszültségű tápot kellene vegyek? 48V-os-t? -Típusra jó a driver? Van valakinek ezzel tapasztalata? Vannak TB kezdetű típusok is de gyanúsan olcsó, (pl.: TB6600) -Van valami feszültség méretező kalkulátorotok? Előre is köszönöm segítségeteket!
Szia
Abban a plotterben biztosan nem volt szinkron motor, legfeljebb ugyanugy néz ki. (Akkoriban a motorok szinte mind egyformán néztek ki.). Ha még kibirod néhány napig lehet, hogy kapok valami irodalmat hozzá
Abban ilyen motorok vannak:
http://www.regulace.cz/DOWNLOADS/PDF/kl_km_300-100ri.pdf (Bocs - szerkesztö nem fogadja a linket)
Itt van a meghajto is ( sajnos a belsö kapcsolás még nincs meg), de szerintem ugyanazt tudja mint egy modern 5 drotos motormeghajto. ( a motorok 2 közepsö vezetékét össze kell kötni, és a tekercsek sorrendje
Fehér Kék Sárga Piros Ri200-24-4/8 |
Bejelentkezés
Hirdetés |