Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   58 / 70
(#) zolika60 válasza at22 hozzászólására (») Feb 16, 2018 /

A tanyán fent van a szerviz leírása. Meg kell várni, amíg alul a processing felirat átvált Get Manual-ra, utána tudod letölteni. Hátha segít.
(#) doktor válasza at22 hozzászólására (») Feb 16, 2018 /

Szia!
Rajz alalpján a tápegységtől kezdve mérjed van rá lehetőséged válaszd le a cd részét,és így próbáld.
(#) at22 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 16, 2018 /

Néztem van egy vezérlő íc lehet azzal lesz baj Nem melegszik egyáltalán. Már a cd részt is beindítottam de nem lehet vele váltani tekerni stb... A kimenetekkel sincs baj.

Tápot kap?

Nem tudom melyik lábon megy be. Amit küldtél nincs benne kapcs rajz.

Találtam hozzá kapcs rajzot. Megnéztem kap tápot.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
(#) at22 hozzászólása Feb 16, 2018 /

Érdekes módon most jelenleg minden funkcióra reagál

Meg lett a hiba
(#) at22 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 16, 2018 / 1

Jelöltem a képen mivel van baj. Ahol lehet váltani a cd tárat. A nyomógombjai nem jók cserélni kell összesen 8 db. Jelenleg ki kötöttem. Így tökéletesen üzemel csak nem lehet cd tárat használni.

Gratulálok. Nekem rajzom nincs, de szokás mátrixba kötni a gombokat. Lehet, hogy csak egy gomb ragadt be.
(#) doktor válasza at22 hozzászólására (») Feb 17, 2018 / 1

Idézet:
„válaszd le a cd részét,és így próbáld.”

Szívesen.

Először a cd mechanikát ellenőrizd.
(#) at22 válasza doktor hozzászólására (») Feb 17, 2018 /

Csak a gombokkal van baj mert tiszta rozsda. Már szereztem hozzá majd kicserélem. Jelenleg nem üzemel az a gomb sor mert lehúztam, de a cd részét lehet használni.

És bocsi, 1000 köszönet.
(#) Mybuster hozzászólása Feb 23, 2018 /

Sziasztok! Adott egy LG 3 CD-s hifi, a probléma a következő.

CD-t nem olvas, hiába teszek bele csak egy kicsit megpörgeti és tovább lép. Szétszedtem az optikát megtisztítottam. Ha jól tudom ezen lézerek fényt is kibocsájtanak, itt nincs fény. Én a lézerolvasó fejre gyanakszok.

Menthető még?
(#) RockFonok hozzászólása Márc 1, 2018 /

Sziasztok!

Millenium mn 9644, kettő kazettás DECK, 3 CD-s váltós, bakelit lemezjátszós mini hifi.

Hifim hibái:
Néha azt csinálja én adom rá a hangerőt és inkább le veszi a hangerőt, de ezt csak nagyon ritkán csinálja.

Karc mentes CD néha akadozik a hifin, de a DVD íróba nem akad audio CD.
CD bent van néha mégis azt írja ki no disc, mikkor nincs bent a CD akkor meg azt írja ki mint ha bent lenne, de lejátszani persze nem tudja.
CD tálca teljesen nem akar ki jönni és be sem, kézzel kel neki segíteni, CD váltó gombok és az Open gomb is nagyon nehezen működik a hifin nagyon erősen kell meg nyomni hogy kicsit ki lökje a tálcát, néha azt csinálja hogy nyomom az OPEN gombot inkább vált egy másik CD-re.
CD tálcának nem segítek teljesen ki jönnie akkor hallani a motor hangot és kattan 1-2-t és ki írja DORR ERR, néha azt csinálja akarom ki jön a tálca és raknám be a CD-t inkább gyorsan be megy a tálca, néha meg bolondul.

Két kazettás DECK hifi nyúzza a szalagot (de másik magnóba is, lehet a kazetták már öregek), már párszor megpucoltam a fejet is. Pár éve ezelőtt a DECK 1 be kapta a szalagot és a görgő mellé felcsavarodott és nem tudom leszedni de szerintem nem ér oda a lejátszásnál. Azt vettem észre nem olyan rég a kettő kazetta részénél a gumigörgők meg vannak repedve.

A lemezjátszót el indítom nyikorog egyet a lemezjátszó tányéra, de csak addig 1 mp ig amig nem kezd forogni, ritkán a lemez vége feléhez ér a tű de még a zene még nem járt le a lemezjátszó meg áll, de lehet a hifi hátulján állítani hogy folyamatosan forogjon a tányért akkor végig játssza a zenét. 3x volt szervizben de akkor még jót állásos volt.

Szerintetek mennyi lenne a javítás (tippeljetek)?
Érdemes még meg csináltatni?
Ti meg csináltatnátok?

Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Tomi94 válasza RockFonok hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Szia!

A leírt dolgok többnyire javíthatóak, viszont ha nem magadnak csinálod, akkor ez elég sok meló és alkatrészbeszerzés, munkadíjjal szinte garantáltan "nem éri meg". Mármint, ha objektív értelemben nézed, azaz úgy, hogy utána hibátlanul se tudnád annyiért eladni, amennyit rá kellett költeni. Persze ha személyes emlék fűz hozzá, akkor az felülírhatja ezt a dolgot.

De nagy vonalakban:
-> Hangerő bizonytalanság: kontakthiba lesz, ha digitális forgó gomb van rajta, azt necces cserélni, nincs kialakult-egységes szabvány méret. Nyomógomb jobb eset.
-> CD-nek elsőre talán csak egy fejtisztítás, lemezforgató motor olajozás. Rosszabb esetben fejcsere. Valamint az ajtónyitásban lehet kontaktos érintkező, nyúlott szíj, gombok szintén kontaktosak lehetnek.
-> Kazettás részen a repedt görgők okozhatják a nyávogást, ráadásul a szalagot is rongálja, mindenképp cserélendő. Itt is jöhet még szíjcsere, motor, kuplung karbantartás is.
-> Lemezjátszónál a leírt indulási hiba szintén a szíj nyúlására utal, a másik inkább beállítás kérdése.

Szóval összességében erre lazán rámegy egy 20 ezres, ha más csinálja a felújítást (saját kezűleg lehet, hogy csak a negyede, na meg egy-két hétvége kompletten. Ha van benne gyakorlatod! De akkor meg nem kérdeztél volna.). Szerintem újkorában alig volt több az értéke.. úgyhogy csak eszmei értékből, ha belevágsz.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
(#) gyula3925 hozzászólása Márc 2, 2018 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni van egy Panasonic HE-SA75 házimozi erősítőm.
A hiba jelenség az, hogy sima sztereó módban kis hangerőnél a bal csatorna nem szól. (a fülhallgatón szól mind a kettő) Amikor nagyon felhangosítom egyszer csak megszólal a bal csatorna is és utána már szól rendesen halkan is. Ez csak néha jön elő nem mindig.
Mocorgattam, kopogtattam, rázogattam nem találtam kontakt hibát.
Kicsit gyanús nekem, hogy amikor jól működik pici hangerőnél is indokolatlanul melegszik a végfokok bordája.
(Korábban javítottam f70 hibáját a stabilizátorokat kicseréltem nagyobbra és a hátfalra szereltem, hogy tudjon hűlni. A javítás után jól működött az f70-et azóta sem írta.)
(#) doktor válasza gyula3925 hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

Szia!

Első körben a hangszórót, ha relé kapcsolja, azt nézném meg.
Amennyiben, ezután nem javul rajz alapján mérni, forrasztásokat átnézni.

Aa melegedést alacsony hangerőnél indokolhatja, hogy tisztán A módban üzemel, valamint a ventilátor lecsökkent légszállítása.

at22

Gondolom, sikerült, már teljesen rendbe hoznod.
(#) gyula3925 válasza doktor hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

A hangszórórelé meg van húzva hiszen a jobb oldal szól.
Arra gondolsz, hogy a relé érintkezője megkopott az évek alatt és kontakt hibás lehet?
(#) RockFonok hozzászólása Márc 2, 2018 /

Sziasztok!

Faterom hifijének mi lehet a baja?
Mennyibe kerülne a javítása?
Érdemes még megcsináltatni?

ITT st 541 hifi.

Kazetta DECK 1 része nyúzza a szalagot, a DECK 2 gyűri a szalagokat 5 mp után. Elindítom a lejátszást és meg áll az egész lejátszás és be gyűri szalagot.
Lemezjátszó részbe meg kellene tű, mert eltört régen.

Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) zolika60 válasza RockFonok hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

A kazettás résznek bármi baja lehet az elkoszolódáson kezdve a görgők szíjak elhasználódásán keresztül az egyéb mechanikai bajokig. Gondolom ha magad tudnád javítani nem kérdezősködnél, de sajnos a javítás ára a hibától függ. A lemezjátszó tű is elég nagy szórással kapható. Azt meg végképp nem tudhatjuk kinek mi éri meg.
(#) doktor válasza gyula3925 hozzászólására (») Márc 2, 2018 / 1

Az egyik oldal biztos, de a másikat érdemes lenne, mérni, áthidalni,/tisztítani beéllitani az érintkezőket, ha szétszedhető/ ha ezután így megy, és beszerezhető a relé, vagy ha nem beszerezhető mérete, de van a készüléken belül beépítési helyed, kivezetékelném, és egy minőségire cserélném.
(#) RockFonok válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

Szerinted 10 ezer felett lenne a javítás?
(#) zolika60 válasza RockFonok hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

Biztosan, mert csak a lemezjátszótű körülbelül annyi. Persze ha te magad csinálod talán megjavítható annyiból.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
(#) RockFonok válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

És ha csak a kazetta részek lesznek meg csináltatva, akkor is 10 ezer felett lenne?
(#) doktor válasza RockFonok hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

(#) RockFonok válasza doktor hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

És ha csak a kazetta részek lesznek meg csináltatva, akkor is 10 ezer felett lenne?
(#) doktor válasza RockFonok hozzászólására (») Márc 2, 2018 /

Érdemben, csak az tud rá válaszolni, aki elvállalja.

Írták már, több hibája is lehet, látatlanul, senki nem mondja meg.
(#) Ben GTR hozzászólása Márc 20, 2018 /

Sziasztok! Van egy sony str de445 házimozi erősítőm, és a problémám az lenne vele hogy néha nem szól a center és az egyik háttér hangfal, a bal oldali, csak ha nagyobb hangerőt adok neki, akkor bekapcsol, a center az nem mindig csinálja ezt, én kondenzátorra gyanakszom, mivel az erősítő vagy 3-5 éve nem volt használva, (egy hangfal szettel vettem) na meg pro logic II módban halk a háttér, és nincs igazi basszusa, pedig front-ról van, de azt láttam itt régebbi hozzászólásban hogy a pro logic miatt.. test módban rendesen hallani, az erősítő egy két hónapon belül cserélve lesz, de addig is szeretném normálisan használni. Esetleg ha van tippetek hogy mivel kezdjem, vagy mi lehet az ok, azt szívesen fogadnám, meg hogy hol lehet normális alkatrészt venni bele, ha kell.. Válaszotokat köszönöm!
(#) Epeti hozzászólása Márc 23, 2018 /

Sziasztok!
A címben nevezett típusú hifi cd funkciójával van baj: amint átkapcsolom, a cd forgató motor felpörög. Mi okozhatja ezt?
(#) Epeti válasza Epeti hozzászólására (») Márc 24, 2018 /

egy rövid videó, kiegészítésnek...
Következő: »»   58 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem