Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a linkeket! Elég sokat keresgéltem már, de erre a rugós leírásra sajnos még nem találtam rá. Eddig főleg az EI vasmagos megoldásról találtam leírásokat, ahhoz szereznem kéne először megfelelő méretű EI magokat, illetve nem tudom hogyan lehetne megoldani a "lazán rögzített" I darabot. Ezt a hangszórós megoldást már többen felvetették és olvastam róla pozitív tapasztalatot is és mellesleg tele vagyok kisebb hangszórókkal, mert szájharmonika mikrofonhoz vettem őket, több mint 2 kiló volt az egész és eddig mindössze négyet használtam fel.
A szalagos delayhez még annyit, hogy találtam egy leírást a szalag végtelenítéséről. Majd ha jutok valami érdemire, vagy megint elakadok, akkor még írok.
Szevasztok!
Valaki épített már visszhangosítót ES56033E ic-vel? Talán jobb mint PT2399-el, és az alapkapcsolás is ugyanolyan egyszerű. http://www.youtube.com/watch?v=ORCSmMRCBWo http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_es56033.html
Összekalapáltam a képen látható kapcsolást. Nem tudom miért de a viszhang(kicsengés) eléggé torz és halk . A 82nF kondik helyett 100nF tettem ,lehet e ez oka a dolognak?
Sziasztok!Van nekem ilyen PT2399-es IC-m.Azt szeretnèm kèrdezni,hogy melyik a legmegbízhatóbb kapcsolás, illetve mennyire megbízható "az" a kapcsolás?Neten rengeteget találtam, tudnátok ajánlani egyet, amely már meg lett èpítve ès jól is működik?Ugyanis èpítek egy 2 csatornás stereo keverőt ès abba kellene, èn minden csatornához 2-2db PT2399et gondoltam, mert ugye stereo ès mind kèt csatornánál van R meg L.
Sziasztok!
Gondolkodott már valaki számítógép merevlemez visszhangosítóként felhasználásáról? Persze átalakítva.
Szoftverből mindent lehet
Ha hardveresen magnófejekkel és fordulatszám változtatással gondolod, azt is lehet, csak akkor tovább tart...
Sziasztok! olyasom, hogy megbizható visszhangosítót illetve kapcsolást kerestek én ebben szeretnék segíteni én sikeresen megépítettem a PT2399-el egy jól működő visszhangosítót volt némi kis kisérlet de hamar sikerült életre kelteni:ezt szeretném megosztani veletek felteszem a kapcsolásirajzot és a nyákot és a beültetési rajzot
utólag felteszem a kész áramkör képét:
Mikrofonnal milyen a hangja? , egy két hangmintát kérnénk .
Üdv: összehoztam egy rövid hangmintát közvetlen a számitógépre a minőség erősitőben hangfallal kitűnő finoman jó hangzásokat lehet beállitani
Hosszabbat nem tud? Mint a tihanyi echo?
Csináltam egyet én is korábban de most ennek hallatán nekifogok ennek ... köszönöm szépen .
Üdv. Ezekből a PT IC-kből ha 5-6 darabot párhuzamosan járatsz, persze különböző órajellel, mindegyiket egyedileg visszacsatolva, a leghosszabb késleltetésű órajelét ízlés szerint hangolhatóvá téve, rendes teremhangot is elő lehet állítani. A PT-k kimeneteit felváltva (egyet jobbra, egyet balra) ki lehet panorámázni a két oldalra. A hangolhatónak a kimeneti jelét még egyszer globálisan vissza lehet csatolni a bemenetre egy hangolható magas, és egy hangolható mély vágó szűrőn keresztül. A szűrők hangolásával változik a hangja a térnek. Magas- és mélyvágás nélkül betonépület szerű a hang, mélyvágással acéltartály szerű, magasvágással barlang, vagy stadion szerű. Volt a hálón egy projekt, ahol a ma már nehezen beszerezhető MN3011 kiváltása volt a cél, onnan van az ötlet. Ott szigorú késleltetéseket kellett beállítani a PT-ken, de kiderült, hogy csak az a fontos, hogy lehetőleg minél kevésbé essenek egybe a késleltetett hangok. Akkor jó, ha a lecsengés vége felé már összemosódó zajszerű krémmé alakul a hang.
Érdemes kicsit játszani az aktív szűrők töréspontjaival. mert a gyári ajánlás a leghosszabb késleltetéshez van kiszámolva. Ha fele, harmada, tizede késleltetés szükséges, akkor kétszeres, háromszoros, tízszeres órajelre van szükség. Tehát kétszeres, háromszoros, tízszeres lesz a mintavételezése a belső konverternek. Ezért a szűrők kapacitiv tagjait is csökkenteni lehet ennek függvényében. Nagyobb sávszélesség, szebb hang. Nem tudok adni sem nyáktervet, sem hangmintát, mert több mint 5 éve épült egy kétcsatornás énekerősítő, és ebbe készült ez a reverb. Akkor még 1500 Ft volt darabja, most meg már nagyon olcsó. Nálam minden PT külön kis nyákra lett téve, és négy lábbal (+, ki, gnd, be) dugaszolható volt az anyakártyához.
Ez volt az eredeti projekt, ez lett módosítva néhány ponton.
üdv: ha még nem szedted szét a 0,082 helyett 10n próbáld meg 2 teljesen egyforma értéküt és a 0,01-et 560p-re ezeknél a kapacitásoknál van a működés lényege próbáld meg
nagyon szépen köszönöm .
Üdvözlet mindenkinek !
Megépítettem a PT2399 IC-s áramkört, de nekem nem működik. Mi lehet a hiba ?! Mellékeltem képet ami alapján készült, ill a nyákterv amit alapul vettem.Utolsó képen az elkészült áramkör. A digitális és az analóg földelés ez esetben a be táp nullája. Vagy nem jó és kettős táp szükséges ?! Esetleg nem lehet közvetlen jel bemenetként a gitárt rákötni , szükségeltetik előerősítő?! |
Bejelentkezés
Hirdetés |