Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az Otherplane nevü programot ismeritek? Csak a saját gépével lehet használni ? vagy esetleg össze lehet lőni Home Made géppel is?
Halihó,
Van-e itt valaki aki LinuxCNC-t vagy MachineKit-et használ valamilyen SBC-n úgy, hogy a GPIO-kat használja step-dir vezérlésre RT kernellel? A jelenlegi dzsunkaPC™ alapú rendszerem leváltásán gondolkodom, és felmerült bennem, hogy kiváltanám egy Raspi-re vagy egy BeagleBone Blackre. GUI mindenképpen kellene (EMC vagy Axis), de a jelenlegi gépet sem használom semmi másra (g kódot felscpzem az EMC meg indul automatikusan). Ahogy elnéztem a BBB elég jól támogatott a Machinekittel (ootb image van pld.) még az RPi-s út macerásabbnak tűnik. Főleg ilyenek érdekelnének, hogy mennyire használható-e, laggol-e, mi a max elérhető step rate stb. Köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
Használ valaki automata szerszám pozició keresést. Több videót láttam, hogy zázilag valahogy megoldják ezt de pontos leírást amit utánozni lehetne, még nem találtam.
Én szerszám beérést használtam régebben.
Van több is a netten! Mach3 alá főleg. Úgy keresd, hogy Script
A Linuxcnc.hu oldalon volt szó régebben a CNC-zzünk Raspberry Pi-n
Bővebben: Link
Ilyen sorcsúszást tapasztalok az arduino-s gbrl gravírozással, a motoroknak van nyomatékuk max sebességnél is nem lépésvesztés de akkor mi lehet?
Kedves kollégák!
Panelt szeretnék rajzolni a kis home made gépemmel (plotter), és tanácsot kérnék tőletek! Milyen programot érdemes erre használni? Az eagle képes exportálni hpgl-be, amiből a hp2xx programmal csinálok nc-t. Csak ez kontúrmaróhoz jó. A másik hogy png-be elmentem, amit aztán inkscape-pel megdolgozok, és egy beépülővel (gcodetools) előállítom a g kódot. Ez ennyival jobb, hogy képes kitölteni a területet, de nagyon hitványul. Milyen programmal (vagy eljárással) tudnám feltölteni a vezetősávokat, nagyobb egybefüggő tartalmakat, hogy ne csak a kontúrokat akarja a gép megrajzolni? Köszönöm!
Az eagle hez van g kód ulp ezt letöltöd berakod az ulp mappába , azután 3 kattintással csinálsz g kódot .. (fúró-maró -stb a beállítástól függően )
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2018
"amiből a hp2xx programmal csinálok nc-t. " Miért kell átalakítani nc-be? A plotter azt a nyelvet érti. A 2 D-s rajzolásra van kitalálva. "Panelt szeretnék rajzolni a kis home made gépemmel (plotter)"
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2018
Az eagle témában pont most van fent az elérhetősége
Menjünk sorban!
otvenkilenc: Oké hogy a hpgl erre van kitalálva, de a firmware-em nem érti. Csak a G0, G1, G2, G3 és még néhány más kódot. Utóbbi kettőt most faragtam bele, eddig az sem volt. Nem volt gondom vele, így nem is akartam elmenni a hpgl felé. kaqkk: Melyik az az ulp amit mondasz? Amit én találtam eddig mind csak kontúrt tudott, feltölteni nem. Melyik eagle témára gondolsz? Ezt néztem, de nem láttam a foglalkozást. Nyilván elkerülte a figyelmem. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2018
"a firmware-em nem érti." Milyen eszközé?
Ennek a pcb-gcode-nak a 3.6.0.4-es verzióját próbáltam, nem tudom van-e különbség. De ezzel csak a fólia kontúrját tudom generálni, a közepe üres marad. Ha én vagyok ügyetlen, kérlek áruld már el mit rontok el, hogy lehet meggyőzni hogy a vonalak és a pad-ek ne legyenek "üregesek"! Most a cura nevű programmal kísérletezek, mutat is reménysugarat, amibe éppen kapaszkodom (a pcb-gcode persze jobb lenne ha működne)..
Ő lenne az. Saját cucc, a youtube-ról vettem az ötletet és a firmware eredetijét, amit azóta már átdolgoztam párszor. Most már a gép úgy működik ahogy elvárom, és tudja az extra funkciókat, mint pl a program végén automatikusan parkoló állásba megy a munkadarab kezeléséhez, illetve vannak már végálláskapcsolók is. Most egy külső billentyűzet készül hozzá, hogy ne kelljen annyit egerészni. Hopp, eltértem a témától
Ojjé!
A megoldás mint mindig a részletekben lakozott! Az Eagle a CAM feldolgozóján keresztül képes előállítani hpgl kódot, ami ahogy beszéltük is: "2 D-s rajzolásra van kitalálva.". Alapból viszont valamiért 0mil a toll átmérője, ezért volt üreges a rajz ami elkészült. Beállítottam a toll átmérőjét 0.5mm-re, és mindjárt ki is festette a vezetősávokat és a pad-eket is! Na így már használható is a kicsike! Köszönöm az ötleteket!
Sziasztok!
Milyen ingyenes CNC vezérlőt tudtok javasolni? Teljesen analfabéta vagyok a témában! Köszönöm!
Én a GRBL-t ismerem csak ami ingyenes. Biztos van még más is.
Igen... mondjuk bejöhetnek a nem horror áruak.. 20-30 ezer forintot még kifizetek a szoftverért ha jo...
A Mach3 kicsit drágább, 50 körüli, az UCNC van olyan 23körül, mindkettőt sokan használják. Inkább az alapján kellene választani, hogy mi a cél.
Jogos a felvetés... rosszul irtam vezérlő szoftverra gondoltam!
Panelnak már megrendeltem amit kaqkk javasol, csak a program terén vagyok bajba!
Az UCNC-t megnézem! Köszönöm!
Annak van saját szoftvere küldi a kínai.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
Kimaradt egy betű: UCCNC. Így a helyes.
De még mindig azt mondom, hogy a célhoz válassz eszközt! Egy egyszerű hobbi gépre, hobbi munkára a GRBL is bőven elég. Kis motorokat feltételezve (<2A) a komplett vezérlés megvan 5000 alatt. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
Ez se rossz. CNC vezérlő SD kártyán a g kód program A rajzról készült G kód rá az SD kártyára azt be a vezérlőbe és már mehet is a munka..
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
Valóban nem rossz, de nagyjából ugyan ezt meg lehet valósítani kb 10.000.-Ft-ból is.
Ha a PC-t és a programot (például a MACH 3-t) nem számítjuk bele.
Nekem pont az lessz hobbi gép.. hobbi munka...
Ráadásul heti 1-2marás! Javarészt plexi illetve réteglemez vágás 5-10mm ig! Igazság szerint lézert szerettem volna de ahogy nézegettem a lézermodul amivel tudnám vagni a 3-5 mm réteglemezt az kicsit arany árba lenne!?!? Ugye? |
Bejelentkezés
Hirdetés |