Fórum témák
» Több friss téma |
Aszt szeretném még kérdezni, hogy a kapacitásra lehet-e nagyobb és mennyivel a feszültség 5,5 V.
Üdv: hzsiga.
Szerintem ha méretre befér, rakhatsz 0,47F-ot, de a feszültsége ugyanúgy 5,5V legyen.
Próbáld meg moderálni Magad, légy szíves! Ha nem sikerül, mi megtesszük, de annak következményei vannk. Ez a fórum, és az egész oldal nem vevő az ilyen jellegű megnyilvánulásokra.
Köszönöm szépen a segítséget, akkor egy ilyet teszek bele. Az éjszakai áram miatt elég hosszú szünetek is vannak. Így biztosan nem fog lenullázódni a kijelző.
Sziasztok
Pár alkalommal segítettetek már nekem, és nagyon köszönöm szépen, eddig mindig megoldódott a problémám. Profik vagytok Most is lenne egy ismeretlen alkatrészem. Van egy panelom, ami rendellenes dolgokat csinál, össze vissza kapcsol, rezgésre érzékeny stb... Most találtam rajta egy hibát, egy SMD kondenzátor a kezemben maradt, szerintem elkorrodálódtak a lábai. Mellékeltem egy képet róla, pirossal bekarikáztam. Rendelnék én, de egyszerűen nem tudom kideríteni hogy milyen kapacitású lehet, sok az ellentmondás, gyártói eltérések, feliratok stb... Méretei: Átmérő: 6.3mm , magasság: 7mm Előre is köszönöm!
100uF, az biztos.
25V is lehet, de mivel nem tudjuk a gyártót, ez nem biztos. A Nippon Chemi-Con adatlapok szerint lehet feszültség jelölés a 25.
Sziasztok.
IXGR40N60C2D1 IGBT-t milyen másik IGBT-vel tudnám kiváltani, mert ilyet már nem találtam sehol. Köszönöm.
Itt van:
Németh elektronika IGBT
Bármilyennel ami megfelel az IXIS paramétereinek.
az adatlapon midnen ott van. Adatlap A TME-nél tudsz keresni paraméterekre is.
Sziasztok
Ezt feltetem egy másik topicba is de az nem pörög annyira . Szerintem itt is megkérdezhetem mert pont az a kérdés, hogy mi is lehet pontosan.Találtam egy alkatrészt ami meg/elvan törve de nemtudom beazonosítani, hogy mi lenne az. Remélem nem egy egyedi alkatrész lesz. PC tápban van ami nem indul el. Előre is köszönöm
Hali!
Nézd meg hová mennek a lábai, ha ismert vezérlő IC környékére, akkor a gyári ajánlott kapcsolás segítség lehet
Ha a rózsaszín valamire gondolsz akkor az ellenállás. Az amit elégve látsz az a zsugorcső szigetelése ami azért van, hogy ha felrobbanna akkor a darabjai ne tegyenek kárt a táp többi részében. Ha az értéke ismert akkor egy szimpla teljesítmény ellenállással lehet helyettesíteni a javítás idejére. Mindenképp mérd meg, mert több tápot láttam amik működtek, de ez az ellenállás így nézett ki bennük. Eléggé melegszenek. A PC tápokban jártasak majd kijavítanak ha tévednék, de ez az ellenállás szerintem védelmi szerepet tölt be a tápban akkor pedig nagy eséllyel olvadó (védő) ellenállás lesz (fusible resistor). A végleges tisztázatba ajánlatos ilyet beszerezni, de hogy Magyarországon hol árulnak az jó kérdés...
A HQ elektronikában már vettem ilyen ellenállást, de lehet, hogy Hestore is be tud szerezni ilyet.
Köszönöm a válaszokat. Még ilyennel nem találkoztam. Annyira zsufolt ott az alkatrész, hogy alig lehet belátni. Konkrét ic-t nem látok a közelében, csak külön kis panelon a venti vezérlőjén van, de nemtudom , hogy van e köze hozzá na meg ahoz amiért nem indul. De már csak este fele fogom tudni megnézni, meg rákeresni az alaprajzára.
Kiszedtem az ellenállást, 7,4 oh-mot mértem ami nemhinném, hogy jó. Ha próbaképpen egy 10ohm 5w-ost beleteszek baja lehet?
Fényképezd le az ellenállást külön mert nem biztos, hogy az. Tekercseket is szoktak zsugorcsővel összefogni, már ha jól látom.
Valaki esetleg felismeri ezt? Annyit tudok róla, hogy 2-12V (rá is van írva) valamint állítólag elektromos duda lehet, meg kettő kivezetése van...
Próbáltam már 12V-ig bezárólag mindenféle (egyen)feszültséggel, még 9V 50Hz váltóval is, de a legjobb eredmény is csak halk mély búgás... Szerintetek tényleg duda lenne? Ha igen, hogyan tudnám halkan megszólaltatni?
Igen, ez egy kürt (duda). De kell neki vagy 10-15A !!!
10-15 amper?! Anyám borogass! Ezt megszólaltatni nem fogom tudni mert nagyon kevés egy bontott trafó vagy egy dugasztáp...
Akkumulátor kell neki.Ha meg halkan akarod hallani a hangját akkor kispárna rá.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2018
Hali!
Segítségre lenne szükségem. 3 alkatrészt nem tudok beazonosítani. Ha valakinek lenne ötlete, köszönöm. 2 kisebb alkatrész SOT23-6 tokozatu a 3.SO-8. Üdv.:Z.
Valóban az, valamint látszik a helyes méretezés eredménye is.
Hali!
Ez egy 20-30 éves kürt. Szedd szét, takarítsd ki, ha van rálátásod, meglátod hogy működik. Rakd össze, állítsd be, és szép nagy hangja lessz. Az áram felvételét az előttem szólók ecsetelték.
Idézet: Igen. Torontáli szőnyeg. Meg egy 12V-os duda. „Valaki esetleg felismeri ezt?”
"Igen. Torontáli szőnyeg. Meg egy 12V-os duda."
Na igen az itteni fórumosok precízek.
"Precízek" Kötekedőek inkább Persze kinek nem inge nem veszi magára
|
Bejelentkezés
Hirdetés |