Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   215 / 3994
(#) Gery hozzászólása Máj 3, 2008 /

Hellosztok!
Van nekem egy berendezésem. Egyszer már kérdeztem róla akkor megtudtam mi is az egyáltalán(érintésvédelmi műszer).
Na most találtam róla itt egy leírást erröl a műszerröl. Viszont én ettöl még nemlettem okosabb. Valaki megtudná mondani hogy ez pontosan mire jó és valami gyakorlati példát is mondani rá? Meg van rajta egy rakat gomb, meg banán aljzat de lövésem sincs mi-mire jó
(#) zolee1209 válasza Gery hozzászólására (») Máj 3, 2008 /

Ilyet láttam már, mert ahol dolgozom, ott használunk ilyet. Mivel elég alacsony ellenállás mérésére is alkalmas, ezért az újonnan kiépített földelőszonda tesztelésére használjuk. <<< Csak hogy említsek egy alkalmazási területet.>>>
(#) Gery válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 3, 2008 /

És esetleg tudsz valami olyat mondani amit énis megtudok itthon csinálni, mert csak anyit akarok tudni, hogy egyáltalán müködik-e? Csak azért is (volt) számomra érdekes ez, mert nemkell neki külön tápfeszültség.(se elem nincs benne se hálozati aljzat)

Nem ismerem a belső felépítését (meg kedvem sem lenne szétkapni egy több tízezer értékű műszert), de amikor ellenállás-mérésre használtuk, akkor is csatlakoztattuk a hálózathoz. Vagyis külső táplálású. Sajnos azt sem tudom megmondani, mit hova kellene kötnöd, mert csak távolugrásból láttam, hogyan volt összepakolva a kütyü. De ha tudsz típust, neten biztos találsz hozzá valamit, de ha mégsem, akkor majd az okosabbak segítenek!

Ugyanolyanom van mint amit belinkeltem. Ugyanúgy is néz ki de ÉVÉ-UNIVERZAL feliraton kívül nincs rajta semmi.
Azért köszönöm a segítséget, várok még hátha valaki használt is ilyet.

Ha nagyon nem lesz ötlete senkinek sem (és visszakapom a telóm), akkor lefényképezem a műszer doksiját, gondolom főnököm kapott hozzá.
(#) zsoltee0001 válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 3, 2008 /

Hi
köszi
ezzel már találkoztam, ez csak 20mA-t tud, ha jól tudom, annál azért egy picikét több kell. de sikerült megoldani.
üdv

Fuh, azt megköszönném!

De nem tudom megígérni gyorsra, mert a telóm szervízben, főnökhöz meg nem megyek egy ideig, de gyorsan felhívom, megkérdezem van-e neki hozzá doksija egyáltalán!

Felhívtam Górékámat, azt mondta, van hozzá mindenfajta leírása! Szóval amint lesz rá alkalmam digitalizálni a sárga lapokat, majd elküldöm!
(#) szasza10 hozzászólása Máj 3, 2008 /

Sziasztok!Egy atx tápegységnél hogy vannak kiosztva a kábelek?
(#) kobold válasza szasza10 hozzászólására (») Máj 3, 2008 /

Ez nagggyon jó hír Előre is köszönöm szépen!
(#) jdani hozzászólása Máj 3, 2008 /

Helló. megtudnátok gyorsan dobni, egy 6V - 12V-os átalakitóval?
(#) proli007 válasza jdani hozzászólására (») Máj 3, 2008 /

Hello!

Persze, csak húzd el a fejedet!
Azt nem kellene megmondani mekkora terhelést szeretnél rátenni a kimenetére?

üdv! proli007
(#) joci89 hozzászólása Máj 4, 2008 /

Sziasztok!
Tudom nem pont az elektronikához tartozik de ha valaki tudja hogy hogy kell átlagfogyasztást számolni az irja meg legyen szives
Köszönöm szépen
(#) feki00 válasza joci89 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /

átlagfogyasztás=(fogyasztás1+fogyasztás2+fogyasztás3+..+fogyasztásn)/n
(#) kobold válasza joci89 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /

Jármű? Hogy lehet ennyire pongyolán kérdezni...
Ha X kilométeren bekajál a gép Y litert, akkor 100 kilométerre ( 100 / X) * Y litert enne.
(#) jdani hozzászólása Máj 4, 2008 /

Helló. Tudna nekem valaki egy tippet adni, hogy hogy tudnék hűteni 10 darab 2n3055-ös tranyót?
(#) vicsys válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2008 /

Hűtőbordával?
(#) _ampervadasz_ válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2008 /

+ venti!
(#) jdani válasza vicsys hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

Hát jó hogy hűtőbordával, de lehetséges szorosan egymás mellé, vagy inkáább távolabb, de azért azt se akarom, hogy ház méretű hűtőborda leygen.
(#) csikosgabi hozzászólása Máj 5, 2008 /

sziasztok.Egy kék led megfelelő táplálás esetén kb hány üzemórára képes???
(#) fongab válasza csikosgabi hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

Téged, túl fog élni. És ha a körülmények nem változnak, a gyerekeidet is. Igaz a globális felmelegedéssel, ez márt nem olyan biztos.
(#) zsoltee0001 válasza csikosgabi hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

Hi
a régi LED-ekről azt írták, hogy 10 a hatodikon óra ( nem tom másképp írni) ez kb 150 év
a mostniakra nem tom mennyit mernek ígérni, de gyanítom, hogy az se rosszabb.
üdv
(#) Frankye válasza jdani hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

Lehetőleg ne közvetlenül egymás mellé, sőt, egymást ne érintsék. (Ha szigetelten kell elhelyezni őket, akkor feltétlen használj szigetelő alátétet és -gyűrűket is, és semmiképp ne érjenek egymáshoz.)
Minél távolabb vannak, annál jobb. (A legjobb meg, ha külön-külön bordán vannak, ha megoldható.)
(#) jdani válasza Frankye hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

Na hát épp ez az, hogy biztos megoldható, de mindegyikre egy borda, és azért nem kis borda kell rá, tehát nagy helyet foglal, és még drága is.
(#) csikosgabi válasza fongab hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

oké,megnyugodtam
köszi mindkettőtöknek
(#) maTaKee hozzászólása Máj 5, 2008 /

Üdv!
A mellékelt kapcsolással lenne egy kérdésem: azt tudom, hogy a kapacitásukat replusszolni9 kell, de a feszültségük az összeadódik, vagy marad 250V ?

kondik.JPG

(#) Imi65 válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

4x van benne a szigetelés. Akkor?
Következő: »»   215 / 3994
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem