Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2931 / 3614
(#) bbb válasza Olits hozzászólására (») Aug 26, 2018 /

Néha, ha reklámra kattintasz, akkor jön be így. Jobb felső sarokban van a nyelv választó, vagy valami olyasmi, hogy go to global site és akkor angol lesz.
(#) Olits válasza bbb hozzászólására (») Aug 26, 2018 /

Köszi.Tényleg így volt.Már meglepődtem, hogy az oroszok megvették a céget
(#) jani1987 hozzászólása Aug 26, 2018 /

Tudja valaki hogy kell a nádszövetet felrakni a falra? Hiába kértem hogy nem kell megvették és most rakjam fel.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /

Szögeld fel és vakold be. Ez a klasszikus módja.
(#) Szárnyas válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 26, 2018 / 1

Leméred a vályogtéglás falfelület magasságát, amelyet le akarsz fedni vele, legörgetsz ennyit a nádszövetből, levágod méretre, utána föltekered ezt a darabot. A fal felső részén két szegre felakasztod ezt a darabot és legörgeted, majd elkezded ledrótozni a tetejéről és a széléről indulva, úgy, hogy a szegre rátekered a drótot, beütöd azt és haladsz lefelé vele soronként, két soronként ütsz egy szeget, amire rátekered a drótot, és így le egészen az aljáig. Persze a drót legyen feszes és a szög feje ne álljon ki a síkból a végén. Aztán 25-30 cm-rel mellette szintén ledrótozod és így tovább a nád másik széléig. Aztán jöhet a következő darab nád, amíg le nem feded az egész falfelületet. Az egymás mellé kerülő náddarabok között lehet pár centi átfedés.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 26, 2018 / 1

Azért mert már nincs sok hátra.
(#) gumibaba hozzászólása Aug 27, 2018 1 /

Sziasztok!

Mi a fenéért nem tud végre az Ebay teljesen magyarosodni is, mámint úgy, hogy a hatájos vámolt árak jelenjenek meg :/ Arról nem is beszélve, hogy globálisan jelennek meg a hírdetések és persze egyik másikra heteket is kell várni mire az ember választ kap, ja és nem mind 1, melyiken regelsz, mert pl a .de nem fogadja el a felhaszn.név+jelszót de a .com igen.Érti ezt a zagyvaságot valaki? - Nem a saját írásomra gondolok -
(#) Gafly válasza gumibaba hozzászólására (») Aug 27, 2018 / 2

Idézet:
„Mi a fenéért nem tud végre az Ebay teljesen magyarosodni is, mámint úgy, hogy a hatájos vámolt árak jelenjenek meg”

Nagyjából annyi energiát fektetnek bele, mint mint te, lásd:
Idézet:
„hatájos”

vagy hatályos
(#) kameleon2 válasza gumibaba hozzászólására (») Aug 27, 2018 /

Felesleges lenne. Nincs már elég emberük. Hetek óta várok egy kiszállításra. A Postásoktól tudom, hogy nincs elég ember. Magyarisztán kiürül. Nincs már pénztáros, postás, pénzszállító, villanyszerelő... Miért törődnének jobban velünk, mint mi - saját magunkkal? Igaz ez már itt is off.
(#) SALáta válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 28, 2018 /

Van pedig. Tegnap 15 percet vártam egy csomag kiadására. 3 an beszélgettek bent, 1 dolgozott. Nimcs ezzel baj ha nem lettem volna én, az ügyfél. Pont a posta, csekkbefizetés az ami automatizálható. Igen, akkor is kell a dolgozó, nem is kevesebb mint az a 4 aki akkor épp benn volt. 1 csomag feladása 7.5 perc számítógéppel. Vicc. Csak az a baj ez a valóság.
(#) kameleon2 válasza SALáta hozzászólására (») Aug 28, 2018 /

Én több mint 1 órákat állok sorban a postánál havonta egy 15000-es településen - és nem vagyok egyedül ezzel. Van aki már a szomszéd településre átmegy inkább autóval, csak ne kelljen ennyit várnia. Így is spórol fél órát legalább. Hiába az ügyfélirányító rendszer, ha az ablaknál nincs senki.
(#) SALáta válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 28, 2018 / 2

Innentől csak futárt használok, azt a pár száz forintot akinek kell fizesse ki. Sajnos módom nincs csomagautomatázni. Sajnos kell olyan is még mindig hogy posta, kínai rendelések miatt. Kértek nevet, személyigazolvány számot, aláírást. Após bent volt szombaton, mondja dolga ban ott is, ment is mint a karikacsapás akkor , nem, nem adták ki neki. Nekem úgy hogy 12345MF is beírhattam volna kiadták a csomagot. Igazolványt elő se vettem. Mivel szépségtanácsadónő is vagyok (írták ), és a csomagok jönnek az asszonynak, ő veszi át a nevemben így féltem hogy felismernek hogy nem én vagyok én.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2018
(#) Ge Lee válasza SALáta hozzászólására (») Aug 28, 2018 /

Ezzel én is így vagyok, mi a bánatnak cipeljek akármit a postára, vagy menjek el érte, ha idejön a ház elé a futár eladásnál és vásárlásnál is. Egy nagy gond van velük, nem tudsz törékeny dolgot feladni, ami mondjuk egy csöves szkóp esetén elég nagy rizikó.
Mert hiába van akármilyen szuperül becsomagolva, ha leesik az nem biztos hogy jót tesz neki. Megkérdeztem a GLS sofőrt, azt mondja, egyszerűen nincs rá idő és energia hogy még ilyennel is bajlódjanak, kb. négyszer ötször annyi csomagot terít egy sofőr manapság mint néhány évvel ezelőtt, szóval nem tudnak megkülönböztetett figyelmet fordítani adott csomagoknak.
A DPD sofőrje meg azt mondta, hogy a szállítás adott részét a futószalag intézi, emberi kéz beavatkozása nélkül. Ha leesik az 1 méter magas szállítószalagról a csomag, azért ők nem tudnak felelősséget vállalni. A szabályzatukban, amire pl. a furgefutar.hu-n ki is térnek, eleve tiltja mindenféle törékeny dolog feladását mindegyik futárcég.
(#) pjg válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 28, 2018 /

Tegnap délelőtt rendeltem Szlovákiából egy fejhallgatót. Már egy órája a fejemen van. GLS futár hozta.
(#) Petyaa hozzászólása Aug 28, 2018 /

Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy a motoron (Suzi Gz 125) most cseréltem új gyertyát, ( NGK-t ) majd pár perc járás után bekormolt, és csak alapjárat van. Ha adok neki egy kis gázt akkor egyből leáll. Minimális fordulttszám emelkedés 100-200 után.
De addig a max 2 percig tudtam rendesen öblögetni a gépet. Gondolom amíg be nem kormolt a gyertya, de csak gondolom.

Előzmények: Az előző gyertyában 13ekm volt, illetve hazafelé egy noname kúton tankoltam egy kis faluban 5l 95-ös kagylós benzinre kb 8-9 litert. Majd 80km után elkezdett ki-ki hagyni a gyújtás pár 100méteren át, majd utána le is állt, és csak alapjárat volt. Akkor megtisztítva a gyertyát rézkefével kb 1km-t tudtam menni.

Mi okozhatja ezt vajon?
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 28, 2018 /

(#) Sam Seed válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 28, 2018 /

Nekem nèha meg az a bajom, hogy hürrhög-bürrhög az erösitöm. Azon szoktam az asztal alatt nèha tartani a làbam. Olyankor jobban èrezhetõ.
(#) peti333 válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 28, 2018 / 1

Itt esélyes hogy nem a gyertya a hibás, sajnos végig kell menni a lépéseken. Viszonylag egyszerű a blokk, sajnos volt hozzá szerencsém egy GN125-ben. Sok másik gépbe is szerelték (NF41A), állítólag nagyon megbízható, előfordulhat hogy csak én fogtam ki egy lelakottabb példányt, és 1,5 évig szörnyű álmatlan éjszakákat okozott (bár az is igaz, hogy soha nem hagyott az út szélén).
Ha már úgyis szét kell kapni, első körben kezdenék egy karbipucolással, tipikus ezeknél a régebbi japán gépeknél, hogy nem bírják az etanolos üzemanyagot, és 3-4 évente szétmegy a membrán. Utána lehet kezdeni keresgélni másfelé, szűrők tisztítása, gyújtásrendszer, stb.
(#) Petyaa válasza peti333 hozzászólására (») Aug 28, 2018 /

Eddig 17-18ekm-t tettem bele mióta megvan, és most volt az első lerobbanásom, amikor haza kellett szállítani. Egyébként ez a blokk, vagy a licensze van pár Keeway-ben is.
Igen, a karbi pucolást azt megcsinálom, megnézem akkor a membránt is egyúttal.
Csak az a furcsa hogy ha a gyertya tiszta akkor veszi a fordulatot.
(#) fastaction válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 29, 2018 / 1

Szia . Az üzemanyagot cserélném le a már említett karbi tisztitással együtt . Ha nem szünik meg a probléma , akkor meg kell nézni , honnan került túl sok olaj a hengerbe . Például szimering , vagy hengerfej . Ennyi km után a szelepbeállítás , karbipucolás nagyon is aktuális ! Remélem az olajat cserélni szoktad ? Jó munkát !
(#) peti333 válasza fastaction hozzászólására (») Aug 29, 2018 / 1

Nem biztos hogy olaj került bele. Bár a gyertyáról készült kép mellé nincs leírás, de ha túl sok olaj kerülne bele, akkor sokkal olajkormosabb lenne, illetve a meneten is lenne bőven. Ugyan ez a blokk kopáshatáron lévő gyűrűvel még simán hozta az újkori teljesítménye 70-80%-át, miközben a gyertyának nem csak a feje, hanem a menete is már tocsogott az olajban (amikor a kép készült, utána még egy majdnem egy évig probléma nélkül üzemelt, sajnos frissebb képem nem maradt róla).
Persze azért a szelephézagot, szelepszár szimeringeket nem árt ellenőrizni, tekintve hogy mindennel együtt nem tart tovább fél óránál.

1.jpg

(#) attika válasza peti333 hozzászólására (») Aug 29, 2018 / 1

Bár ez itt off, de szegény a keverék.
(#) pjg válasza attika hozzászólására (») Aug 29, 2018 / 1

Levegőrendszer dugulás.
(#) sargarigo hozzászólása Aug 29, 2018 /

Sziasztok!

Remélem nem off itt: Mit tudtok a képcső jellegű hulladék eltüntetéséről, hogy lehet megoldani? Elképzelhető hogy akadna vagy száz kiló, mondjuk úgy járulékos veszteségként. Lehetőleg nem az elásás és szomszédba átdobálásra gondolok
(#) jani1987 válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 29, 2018 /

Kályha építés?
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 29, 2018 /

Veszélyes hulladék! Nem kéne kályhához felhasználni.
Ne adj rossz tanácsot!
(#) (Felhasználó 116638) válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 29, 2018 /

Hulladékudvar, e-hulladék lerakó.
Átveszik, valamilyen összeget fizetned kell érte.
Ha természettudatos vagy, csak ide viszed,és nem dobod ki.
Habár ezt írtad,és értékelem is
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2018
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 29, 2018 /

8.300 forintért viszik el ártalmatlanítani köbméterenként.
17 köbméteres autó, olyan negyed milla, per kanyar

Ha fizetsz kukadíjat, akkor ennek bizonyítása ellenében 100 kiló magasságában talán még leadható az udvarban...

Mellesleg ez a nálatok hivatalos szabályzat.
(#) Petyaa válasza fastaction hozzászólására (») Aug 29, 2018 /

Szelephézag beállítás óta kb 1000-1500km-t mentem max akkor volt olajcsere is, ez kb két hónapja volt. Kompressziót igaz tavaly mértem és kb 13ekm-el előbb, akkor volt benne 12,25.
(#) fastaction válasza peti333 hozzászólására (») Aug 29, 2018 /

A sok olajat , azért írtam , mert én jártam , már így . A benzint biztos , hogy az Ő helyében , már rég leengedtem volna , úgy is jártam , már .
Következő: »»   2931 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem