Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!A segítségeteket kérném.Technics minidisc jog tárcsával mit lehet kezdeni ha nem igazán reagál vagy össze-vissza ugrál?Esetleg vki elvállalná a javítását,mert ez nem igazán az én műfajom...
Előre is köszi!
Tisztítása, vagy csere.
Mindig mondtam a Fórumtársaknak, hogy a régi kondenzátorok cseréje ajánlatos a készülékekben.
Nos utolértek a tanácsaim. Erősítő bejáratásnál rendszeresen használt Orion ST 240-es tunerem már megkeserítette életemet egyre erősödő torzításával. Erőt véve magamon, kezdetnek, kicseréltem a tápban, és az előerősítőben a kondenzátorokat. Ezek a C411,412 Wimára, C413-416, C419-421, C1007, C1016-okat Hitano ESR tipusúakra. Megjegyezve, a C1007re csak ráforrasztottam az új kondit párhuzamosan, mechanikai okokból. Tapasztalatom szerint érdemes volt elvégezni e munkát, mert ennyit is igen meghálált a megváltozott hangja. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2018
Én egy munka eredményéről írtam az érdeklődőknek. Te mindössze magadról.
Sziasztok,
van egy ilyen Aiwa mini tornyunk. Most vettük újból használatba, de alig élvezhető a hangja: se magasak, se mélyek, akárhogy is váltogatok a 3 beépített hangzáskép között. Régebben nem így szólt ez a szerkezet. Kb. 15 éves készülékről van szó. Kondenzátorokat kellene nekem is cserélgetnem?
Ha Ti vettétek gondolom megvan a pontosabb ideje papíron.
Meddig nem használtátok?
Elsőként nézd meg (próbáld ki) hangsugárzókat. Lehet hogy már szétporladtak a peremek...
Szétszedni utána is ráérsz.
Sziasztok .
Adott egy Kenwood RXD-556 mini hifi. Nem szól, a gép rendesen üzemel, kijelzőn kivezérlést jelzi, néha 1-1 másodpercre valami recsegő hang megjelenik (ezért azt gondolom nem végfok baj, ilyenkor a hűtőventi is beindul). a panelt átforrasztottam, hátha kontakt hiba, de nem javult. a hibára rákeresve ezt találtam:RXD-556 hiba a tranzisztorok kollektorán meg van az 5v. Tudnátok segíteni a hibakeresésben?!
Rajzod van hozzá vagy csak googliztál?
Van ...a belinkelt oldal hsz ében van egy link ahonnan letölthető
Még annyit, hogy sokáig nem volt használva, s most újra üzembe helyezés óta van ez a probléma
A rajza szerint a hangfal kimeneteket relével védik, a ventillátor is innen a hangfal kimenetektől van meghajtva. Meg kellene nézni a relét, kapcsol-e megfelelően. A részletek a Manuál 8 és 19 oldalain
Köszi!
Közben sikerült megoldani. Átmértem a végfok panelen az alkatrészeket, s találtam 2 db ellenállást , ami alaposan meg volt nyúlva (több 10 Mohm, gyak. szakadt, kívülről teljesen épek) R911, R912, plusz kicseréltem a környéken lévő elkókat is. S azóta remekül működik. Hogy miért nyúltak meg??? Erre tudtok vmi magyarázatot.
Sajnos nem azzal lesz a gond: más hangfalakra kötve is ugyanezt produkálja.
4-5 évig, kb. Egy szoba átrendezés miatt C-vágányra került akkor.
Üdv, van egy Sony MHC-RG330 hifi a bekapcsolás után a LED pirosan villog semmi mást nem csinál. Mi lehet a probléma?
Szia! Ennyi infóból elég nehéz mit irni erre.Ha van jártasságod az elektronikában ,akkor először nézd át a tápegységet.Elsősorban félvezetők szempontjából!
Sziasztok!
Denon PMA-300V erősítőről van szó. (Javítási kézikönyv.) Hibajelenség: a jobb oldal (A, B és fejhallgató kimeneten is) csökkent hangerővel, és/vagy torzan, vagy sehogyan sem szól. Az alábbi esetekben szokott jelentkezni: legtöbbször bekapcsoláskor, de néha üzem közben is. A hibajelenség reprodukálhatósága: a készülék ki-bekapcsolásával szinte mindig. Próbáltam: összes bemenetet (kivéve phono), többféle forrást, többféle kábelt, többféle hangsugárzót. A potméterek működnek. A kimenetválasztó kapcsolók kontakt hibásak, de használhatók. Ideiglenes megoldás: bemenetváltáskor a hiba - az összes be/kimenettel kapcsolatosan - megszűnik. Ilyenkor meghatározhatatlan hosszúságú ideig rendben szól a jobb oldal, de aztán ismét elromlik (néha lassan elhalkul zenehallgatás közben, de inkább a bekapcsoláskori rosszul működés a jellemző). A legtöbb bemenetet egy Toshiba TC9152P IC kapcsolja, de a tape bemenetekhez fizikai kapcsoló tartozik. Ha laikusként jól bogarásztam ki, utánuk következik a némító kapcsolás. Arra gondoltam, esetleg érdemes lenne ezt a részt kiiktatni, és közvetlenül a szabályzó kapcsolás bemenetére adni a jelet. Ezáltal kiderülne, hogy a némító kapcsolás okozza-e a problémát. Érdemes ezt vizsgálni? Ha igen, elegendő kivenni TR4 és TR5-öt (lásd feljebb linkelt javítási kézikönyv 13. oldal), és utána valamelyik tape bemenetre jelet adni? Kérlek, válaszadáskor vegyétek figyelembe, hogy nem értek hozzá!
Sziasztok!
Egy Philips FW C-355 HI-FI javításban lenne egy kis információra. Maga a javítás illetve a hiba kijavítva, mert mint általában itt is a FET miatt lett néma a gép. A kérdés az lenne hogy helyettesíthetem e az STP16ne06-ot IRF640nel.?Tudom hogy 100+ az alkatrész , de náluk megszűnt az elektronikai alkatrész árusítás és + 1300HUF ba kerülne mire elküldik.Az IRF meg van itthon .
Sziasztok!
Van egy Philips MCM166 micro hifim. Az a baja hogy a hangerő szabályzó nem meg fellelően működik mikkor adóm rá a hangerőt, nehezen működik, néha nem is érzékel, ha levesszem a hangerőt akkor semmi gond. Mi lehet a baja? 6000 Ft-ért szerintetek meg csinálják szervizben? A szerelő kérdezni fogja tőlem mennyi legyen a javítási ára, remélem 6000 Ft elég lesz. Előre is köszönöm a segítséget!
Nincs nagy baja de jobb esetben alkatrész csere nélkül is orvosolható. De az összeg még is mennyi az változó. De szerintem 30-60 perc a munkaigénye ,ennek alapján ki mennyiért dolgozik ugy alakul az ár. De emlitett összegbe belekellene férnie szerintem, vagy még olcsóbb is ha toleráns a szerviz a készülék értékét tekintetbe vészi.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2018
Akkor lehet 5000 Ft-ért meg csináltatom.
Sziasztok!
Már írtam erről a hifimről, de csak a nagy állandó hibáit csináltatnám meg szervizben. Szerintetek érdemes? Kb mennyi lenne a javítása? Millenium mn 9644, kettő kazettás DECK, 3 CD-s váltós, bakelit lemezjátszós mini hifi. CD tálca teljesen nem akar ki jönni és be sem, kézzel kel neki segíteni, CD váltó gombok és az Open gomb is nagyon nehezen működik a hifin nagyon erősen kell meg nyomni hogy kicsit ki lökje a tálcát, néha azt csinálja hogy nyomom az OPEN gombot inkább vált egy másik CD-re. CD tálcának nem segítek teljesen ki jönnie akkor hallani a hangot és kattan 1-2-t és ki írja DORR ERR, néha azt csinálja akarom ki jön a tálca és raknám be a CD-t inkább gyorsan be megy a tálca, néha meg bolondul. Két kazettás DECK hifi nyúzza a szalagot, már párszor megpucoltam a fejet is. Azt vettem észre a kettő kazetta részénél a gumigörgők meg vannak repedve. A lemezjátszót el indítom nyikorog egyet a lemezjátszó tányéra, de csak addig 1 mp ig amig nem kezd forogni, ritkán a lemez vége feléhez ér a tű de még a zene még nem járt le a lemezjátszó meg áll, de lehet a hifi hátulján állítani hogy folyamatosan forogjon a tányért akkor végig játssza a zenét. 3x volt szervizben de akkor még jót állásos volt. Sajnos a hifi nem viszi az MP3-s CD-ket, csak sima audiot, és sajnos nincs rajta AUX bemenet sem. Előre is köszönöm.
Nem tudom hogy ez okoz e gondot hogy néha akad a tiszta karc menetes CD és néha azt írja ki hogy NO DISC ha nincs ben CD akkor meg azt írja benne van, hogy a tálca nem jól működik ez okozhatja ezt gondot?
Nem igazán az én asztalom, nem dolgoztam szervizben, de mint rádióműszerész, néha nyaggattak az ismerősök ilyenekkel is. Én két okot ismerek, ami miatt nem látja a lemezt. Ha poros az optika, száraz papír-zsebkendő csücskével azt óvatosan meg lehet törölni. A másik gyakori ok, hogy nem bírja felpörgetni, mert valami megcsúszik, vagy a lemez a tányéron, vagy a tányér a motortengelyen, mert nincs megfelelően rögzítve, vagy kirepedt a műanyag a motortengelynél, és az megcsúszik, mielőtt felvenné a lemez a fordulatot. Körülbelül ezekkel be is zárult, amiket házilag még lehet orvosolni.
Meg csináltatom szervizben a lemezjátszó részét, kazetta részét, CD tálcát és a gombjait. Szerinted egy szerviz be vállalná 10 ezer alatt?
Erre én nem tudhatom a választ. Állami cégnél dolgoztam minimálbéren, azután elmentem rokkantságiba.
LOL!! Annyiért a küszöbön nem viheted át!
Valamire való cégnek 3000-6000 a rezsi óradíja, szerinted?? A magnó mechanikában és a cdben is az összes gumi alkatrész ki kell cserélni, ha egyáltalán kapható. A többit nem is számolom.. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2018
Olyan sokba kerülne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |