Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Elsőre használható NYÁKot készítettem. 0,3 mm vezetősávokkal, 0,4 sávközökkel.
Sikerült de emiatt nem hagytam abba a fotózást , részemről csak próba volt ..
Idézet: „Már olyan 4 éve felvetődött itt a kérdés és páran kipróbáltuk” Tapasztalatok, végeredmény, - mire jutottatok? Ez engem is érdekelne. Bővebben is kifejthetnéd az arányokat. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2018
Házi körülmények közt használható (a keverési arányt ki kell kísérletezni) de nekem nem igazán jött be a fotózás után .
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2018
Mi lenne, ha kipróbálnád?
Hiába írom le, hogy én mit csináltam, az eredmény attól is függ, hogy milyen nyomtatód van, milyen a toner, mennyire vagy türelmes.
Van saját témája, igaz nem túl hosszú. Bővebben: Link Hátha találsz benne hasznosat.
DRY fóliát használtam , ha érdekel az oldalamon találsz videókat róla
Szia!
Foglalkoztam vele: ITT Denaturált szesz és tiszta aceton: Bővebben: Link Az arány: kb 30% aceton, 70% denszesz. - A nyákot szépen letisztítani (csiszolás, áttörlés acetonos papírtörlővel) - A nyák felületét bevonni a kikevert oldószerrel - Rátenni a nyomatot (135grammos műnyomó) ügyelni hogy ne mozduljon el - A papír felületét is alaposan beáztatni - Gyengén dörzsölgetni amíg meg nem szárad a papír - Ha megszáradt a papír le kell áztatni vízben - A nyomat ilyenkor még nem tapad elég erősen a nyákra, rá kell tenni egy felfordított vasalóra, vagy hőlégfúvóval átmelegíteni. - Ha ez megvan, mehet a maratóba. Kísérletezni kell, de lehet vele jó nyákot csinálni. Üdv.:furko
Szia!
Köszi szépen, válaszod nagyon hasznos nekem. Már megrendeltem a közel 100%-os töménységű tiszta alkoholt és acetont. Jönnek majd a próbák, sokat remélek tőle. (Érdekes, hogy próbáltad anno nitró+alkohol keverékkel, és nem is lett rossz).
Szia!
Ez is így készült:Bővebben: Link Nixie óra panel, a hossza miatt nem tudtam normálisan vasalni. Egyébként a módszer alkalmas lehet feliratozásra is olyan helyen ahol nincs lehetőség vasalni. (pl. fára)
Azért ki kell kísérletezni egy két dolgot , mert ami látszólag könnyű valakinél az nem biztos , hogy nálad is az lesz.Főleg hogy elég hiányos a tájékoztatás.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2018
Igen, erre számítok is, de azért reményteli a dolog.
Érdekes amit furko írt, viszont a tiszta alkoholt szerintem nem hiába rendeltem meg. Valószínű hogy biztosabban megtapad a rajzolat. Köszi szépen a figyelmeztetést, üdv - janigel
Igazad van, és nem csak egyenes felületre jó a módszer, (amikor felirat készül).
Csak akkor a simogatás játszik nem a vasaló. Talán azért lehet jobb a tiszta 100-as alkohol, mert nincs benne sok víz ami nem tud gyorsan elpárologni. Vagy csak okoskodok? A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2018
100 %-os alkoholt nem lehet csak úgy venni mert annak előállítása sokba kerül. A köznép 96 %-os tisztaságút kaphat sok helyen, az abban lévő víz együtt párolog az alkohollal. Wikipédia: Etanol
Arra nem venék mérget, hogy jobb lesz a tapadás az alkohol miatt. Én évek óta laminálóval viszem át a tonert, és ha előtte isopropyllal áttörlöm a nyákot, sokkal rosszabb a tapadás. Nem tudom mi okozhatja, számomra is érdekes a dolog. Amíg gyógyszertári alkoholt használtam, nem volt ilyen gondom.
Próbáld meg acetonnal lemosni a rezes lemezt.
Olyan adalékot tartalmaz ami visszamarad a felületen.
A finom súrolópor a legjobb, 1-2 vízcsepp + por, és dörzsölés.
Az ujjadnak dörzsölés közben koszosnak kell lennie egy idő után. Ha filmszerűen eloszlik a friss víz az egész felületen, akkor jó. Utána nem szabad érinteni, csak megszárítani, vagy nagyon tiszta törlővel szárazra törölni. Bármilyen vegyszerrel tisztítod, a vízréteg lepereg, és az már nem jó!
Nálunk a víz nagyon kemény, száradás után mindig foltos maradt a nyák, (gondolom vízkő)
úgyhogy áttértem az acetonos tisztításra.
Csak egy baj van ezzel az ujjal való dörzsöléssel, hogy az ujjadról a zsírt is felviszed.Mert az emberi kéz zsíros.Akárhogy megfogod mosni as kezed mindig zsíros marad.
Hát lehet gumikesztyűvel is, de felesleges, mert ez így működik.
Próbáld csak ki. Ez a teszt Idézet: „Ha filmszerűen eloszlik a friss víz az egész felületen” A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2018
Nálunk is nagyon kemény a víz. Jó minőségű papírtörlővel itatom le róla a vizet. Az eredmény tökéletes.
Így próbáltátok már?
1. Rajzolat inverz nyomtatása a papírra 2. Felvitel a nyákra (valamelyik módszerrel) 3. TN 160 ónozás 4. Festék lemosás 5. Maratás 6. fúrás Vajon hogy működne? A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2018
Igen a teszt , hát túl vagyok már egy kettőn.De gondolj csak bele , hogy legyen egy A4 es méret, amíg azt végig dörzsölöd az ujjaddal hát , lehet hogy egy két réteg lekopik az ujjadról.
Vannak jó szerek a nyák tökéletes tisztítására többféle is .Kevésbé kopik el az ember keze
Ebben igazad van.
Nagy méretnél fogok egy egyenes darabka bútorlapot, beborítom egy rongylappal, összefogom felül feszesre, és azzal csinálom ugyanígy. Ez is működik.
Egy két végeredményre kíváncsi lennék , ha már így belemerültél ebbe a nyák dologba.
800-as papírral kicsit megcsiszolom, száraz ronggyal áttörlöm, akkor jó. Tehát nincs problémám. Csak ki voltam akadva, hogy az elvileg 98%-os vízmentes isopropyl után nincs megfelelő tapadás. Cimkéje szerint semmilyen maradványanyagot nem hagy maga után.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |