Fórum témák
» Több friss téma |
aA kezdő képernyő tetején, "Segédprogramok " alatt, ellenállás értékek.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2018
Moderátor által szerkesztve
Helló.Jól értelmezem ezt a trimmer ellenállást hogy ez 10K Ohm-os?
Igen. 10 és három nulla, azaz 10.000 Ohm
Köszönöm.Akkor nyugodtan lehet helyettesiteni amire 10k van irva.
Sziasztok Van egy pár db ilyen alkatrészem .Valaki felismeri,hogy mibe való.
Szerintem rádióba való induktív tekerentyű. Nekem van egy kazallal.
Hello! Nem egészen rádió.. Hangolható fazékvasmagok vannak benne. Anno telefonközpont áramköröknél voltak ilyenek, szűrő áramkörökben.
Helló.4R7 ellenállást 4.7 ohm nak értendő?Mi a szinkódja?
Szia!
Hangolható 2 tekercs, fazékvasmagon. Adatok a képen. Ha kicsavarod a piros műanyag csavart, alatta látod a ferrit hangolómagot, műszerész csavarhúzóval, érzéssel tudod hangolni bizonyos határok között ( menet közben sárgarézzel inkább ). Ha szétszeded, láthatod a fazékvas AL értékét is ( 3.300). Azt ne kérdezd, mire jó - ez már egyéni.. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2018
Szia. Köszönöm a válaszokat ,vissza megy a dobozba pihenni.
Sziasztok
LCD monitor tápegységében kidőlt a gartezGraetz híd azt szeretném cserélni. A tápegység 230v-os részében minden alkatrészt kimértem jók egy varisztort cseréltem ami zárlatos volt. A gartezGraetz híd: D2SB80 VRRM 800V VRMS 560V VDC 800V 1.5A Van egy pár bontottam azok közül nem tudom hogy kicserélhetem-e: RS605M GSIB 660 LH RS405 D4SB60L D3SBA20 D2SB60 D2SBA60 RB-156 A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
Moderátor által szerkesztve
Próbálkozz az adatlapok megtekintésével, összehasonlításával. (Pl. Alldatasheet)
Nézegettem adatlapokat:
VRRM VRMS VDC A RS605M 600V 420V 600V 6A GSIB 660 600V 420V 600V 6A LH RS405 600V 4A D4SB60L 600V 4A D3SBA20 200V 4A D2SB60 600V 420V 600V 1.5A D2SBA60 600V 1.5A RB-156 800V 560V 800V 1.5A ? Ez kérdéses mert a Datasheet-ben nem olyan a graetz alakja mint a sajátom.
Adatlap szerin tudja, amit kell. Az alak mindegy, be tudod illeszteni (drótozni ). Nem ismerem a készüléket, de túlméretezettnek tűnik a 800 V-os. A 600 V-osnak is kellene bírni az üzemet. Lehet, hogy a 1.5 A a kényes pont (határérték). Én inkább a 4 A (vagy 6 A)-esből tennék be (ha elfér).
Samsung SyncMaster E1920 monitor.
A diódahíd + kimenet és az egyik váltófeszültség bemenete dióda helyett zárlatos lett, meg egy varisztor volt még zárlatos de azt már cseréltem. Diódahíd nélkül is kipróbálhatom a tápegységet hogy így kiveri-e a biztosítékot ?
A diódahíd egy szakadás (mikor nincs benne), tehát, ha előtte nincs hiba, nem történik semmi. Bár én külön kiméregetném a diódahíd előtti elemeket.
Minden ki lett mérve a diódahíd előtt, rendben van minden.
Ha a híd után sincs zárlat, akkor valami hálózat felőli pofont kapott, ezért dőlt ki a varisztor is.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
A híd után már csak a trafó van és az után az egyéb dolgok.
Nem egészen!
Kell ott lennie egy kapcsoló félvezetőnek is!
Téglalap alakú fekete alkatrész 4 lábbal. 2db a 230V-résznél, 2db az egyenfeszültségnél. Az is elromolhat ?
Beletettem egy 1,5A-es diódahidat és új biztosítékot, bedugtam, de nem történt semmi. Semmi pukkanás se kép. A biztosíték nem olvad ki. A bekapcsoló gombnál nem világít a led, akkor sem ha a bekapcsoló gombot megnyomom. Lehet hogy azért nem történik semmi mert a cserélt varisztor kicsit nagyobb mint amilyen benne volt (68pF helyett 78pF) vagy az általad írt félvezető is rossz lehet ?
A varisztor 78pF???
80pF van ráírva én 78pF-ot mértem.
Nem az a baja, hanem a 80pF az egy kondi, nemvarisztor!
Csak a példa kedvéért: léteznek ilyenek széles feszültség és teljesítmény-választékban.
Annak cseréje nélkül nem fogod tudni életre kelteni, hiszen tulajdonképpen minden abban a kockában lakik...
Ezek kisteljesítményű tranzisztorok. Bpldog boldogtalan gyártotta. Lehet, hogy a kínai, paraméter szórásban nem a legjobb, de inkább a bekerülési ár számít, meg az idő, míg három lábon hozzád sétál..
Ezek olyan filléres cuccok, hogy szerintem nem érdemes a távolkeletről rendelni. Igaz, éppen ezért, ha nem jók, az ember könnyebb szívvel válik meg tőlük. Az már más kérdés, hogy ennek mi értelme lenne. A sorozatgyártásban minden fillér számít, egy hobbista az egyedi készülékét általában túlbiztosítja, ehhez kell viszonyítani a bizonytalan eredetű alkatrészt.
Sziasztok.
Döglött MAKITA töltőmből kiszedtem egy zárlatos MIP3E5MY -t. Van ennek valami magyar forrása vagy helyettesítője? Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |