Fórum témák
» Több friss téma |
Miért nem méred meg? Ha jól látom a színeket: barna-piros-ibolya-fekete-barna= 127 ohm, Fordítva: barna-fekete-ibolya-piros-barna=10,7Kohm. Forraszd ki és mérd meg melyik értékhez van köze.
Lehet, hogy szakadt....és nem is olyan jól olvasható.
Én szemüveges vagyok, le se tudtam olvasni. Botesz elvileg nagy mágus, biztos van műszere, ebből gondolom, hogy talán szakadt.
Köszi!Megmértem és 11 Kohm ot mértem valamint a színkódok alapján nekem valami egészen más jött ki,emiatt elbizonytalanodtam.Ezek szerint 10,7Kohm?
Lóri:köszönöm de sajnos ilyen téren sötétben tapogatok...
Mi: Kelvin? Akkor kell a fokjel. Ha kálium, akkor mihez? Herr Kohm-ot sem ismerem, csak Kohn-t a viccekből.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2018
Akkor mostmár kérünk egy Kohn viccet (lehet Grün is)
Sziasztok,
Jól sejtem, hogy ez a képen egy 0,0002Ω-os ellenállás? Ha pl. 100A-t küldök át az ellenálláson akkor esik rajta 0,02 Volt tehát 2 W-ot disszipálna. Mekkora teljesítményű lehet egy ilyen?
Ennél a söntnél már a forrasztás milyensége sem mindegy... Az is lényeges, hogy a beforrasztott kivezetés melyik részéről veszed le a feszültséget... Egyszerűbb lenne egy darab réz drótot használni.
Ezt milyen áramkörben találtad?
Egy árammérő söntje volt de csak 20A-es méréshatárral.
A réz hőmérsékletfüggése kb. 10x akkora, mint egy átlagos ellenállásé. Az 5%-os pontosság miatt nincs 4 kivezetése.
Érdekes a téma, pont most okozott problémát egy melegedő sönt... Réz hőmérsékleti együtthatója: 3,93*10^-3 1/K (PTK jelleg) , a széné: -0,8*10^-3 1/K (NTK jelleg).
A lényeg, hogy áramot mérni, egy melegedő söntön nem egyszerű... Az 5% pontosságot én úgy értelmezem, hogy a sönt ellenállása 0.0002 Ohm +-5%, vagyis 0,00021 és 0,00019 Ohm között bárhol lehet. Ez 25fokC-on fix, nem változhat. Ha melegszik a sönt, változik az értéke, de ez nem az 5% miatt van. Ha rossz helyről vesszük le a feszültséget, szerintem az 5% tűrésen kívül is kerülhetünk. Nem mintha ez lényeges lenne, úgyis kalibrálni kell az áramot. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2018
Milyen mérőáramkör tartozott hozzá eredetileg?
Egy műveleti erösítő volt rákötve meg egy Deprez műszer. Kinézetre valami maszek célműszer volt, én már csak mint alkatrész-forrás kaptam.
Milyen műveleti erősítő? Típus?
(U.i. 20 A esetén, 0,0002 Ohmon 4 mV a feszültség, tehát ezen belül kell pontosan mérni, itt már a hozzávezetések thermofeszültsége is számít.) A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2018
Gondolom 100 A környékén már derekasan melegedne hosszabb távon.
Csak mint érdekesség foglalkozom vele, hátha lehetne komolyabb áramot mérni vele.
Azt sajnos nem tudom, csak egy 8 lábú IC helye volt a panelon.
Igen, egy pontosabb sönt adatlapján meg van adva az odavezetéssel együttes TCR is. Bővebben: Link
Idézet: Akkor pont nem kell. Csak simán Kelvin. Fok nélkül. „Mi: Kelvin? Akkor kell a fokjel.”
Itt az adatlap hogy ne kelljen találgatni:
Isabellenhutte shunt BVE Sima autoelektronikai shunt ellenállás.... A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2018
Csak azért, hogy tudjuk mennyi az Celsiusban, vagy Fahrenheitben.
Sziasztok,
Van egy elektronika ahol hiányzik egy SMD kondi, amit a képen bekarikáztam(netes kép). Mivel ezeken sosincs felirat, így max méréssel derül ki az értéke, vagy kapcsrajz alapján. Ha ebben a méretben teszek be másikat aminek más az értéke akkor működhet?
Erre csak egy határozott talánnal lehet felelni. Nagyon-nagyon attól függ, hogy mi célból van benne az a kondenzátor.
Pl. egy RC oszcillátornál kritikus az érték. Egy hidegítő esetén nem annyira, bár ott sem teljesen mindegy. Frekvenciafüggő helyen hatványozódik az eltérésből adódható hiba.
Akkor kell keressek egy ugyan ilyet amit meg tudok mérni vagy méretni. Amúgy egy Phantom3 drónban van, és ez a panel végzi a kommunikációt a gép és a távirányító közt, és az élőképet nem adja le, minden más működik.
Kösz az adatlapot, így már tiszta a kép a tulajdonságairól. Pacsi.
Mivel jelenleg nem működik az a rész, ezért én megpróbálnék különböző értékeket berakni. Kezdeném 1nF-dal, majd 100nF, 1uF, 10uF. Ha működik az élőkép átvitel, akkor szuper. Ha nem sikerült, és ügyesen tudsz forrasztani, tehát nem sértetted meg a nyákot, akkor nem vesztettél semmit. Esetleg nagyon rövid, pár cm-es vezetéket is forraszthatsz először, majd erre forrasztod a kondikat, így kíméled a nyákot a hősokktól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |