Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2985 / 3599
(#) lóri válasza sany hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Láttalak párszor, de nem jut eszembe semmi. Nem sok vizet zavarsz, tehát nem vagy feszültséggenerátor. (Akciósan 85ezer+áfa lesz az elemzés.)
(#) sany válasza lóri hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Köszi ennyi elég volt.
(#) BarnaPili válasza lóri hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 4

Nyiss egy "Lóri elemez" témát. Úgy tűnik, lenne rá igény.
(#) Topi hozzászólása Dec 25, 2018 / 5

Pár felmerült kérdésre szeretnék csak választ adni.
Jelenleg 130.000 aktivált felhasználói fiók van, ebből 77 ezer az, aki egy hónapnál nem régebben volt utoljára aktív.
Ennek a létszámnak töredéke fórumozik, többiek csak olvasnak inkább, meg csevegnek privát üzenetben nagyon sokan.

Apró szabályozása: a jelenlegi apróhirdetési szabályzat sokkal konkrétabb, és sokkal kevésbé kell döntéskor tétovázni.
A régebbi nem véletlen lett lecserélve (nem csak a jogszabályok változása miatt). Ott mindig az említett kereskedelmi mennyiségen kattogott minden sorozatos feljelentgető, ilyen probléma az új szabályzat óta (évek) talán még egyszer sem merült fel.

A moderálási kérelemnél a kérvényt beküldő neve továbbra sem lesz nyilvános, mert nem az a lényeg, hogy személyeskedést indítson el, hanem hogy segítse felhívni a moderátorok és a tech emberek figyelmét valamire.
Annyira kezd kikopni az érvek melletti vitázás és a tény alapú érvelés, hogy semmi jót nem tartogatna, és a moderálási kérelem végrehajtásához, a kérelem szabályokkal egyeztetéséhez teljesen felesleges a kérelmező mivolta/kivolta.

Demokráciás-diktatúrás szöveg vonalhoz annyit szeretnék hozzátenni, hogy ilyesmit nem egy fórumon kell "gyakorolni". Most épp aktuális az utcáravonulás téma néhányaknál, de ne tévesszünk pályát, és ne vonjunk semmilyen politikai párhuzamot egy fórummal. Még akkor sem, ha most ez divatos.
A fórumra az emberek szórakozni, kikapcsolódni és tanulni járnak.

A tények egyáltalán nem változnak meg attól, hogy ismertté válik a bejelentő személye, és attól sem, hogy melyik moderátor hajtotta végre a kérelmet. Kifogást emelni egy döntés ellen pedig mindig is volt lehetőség, most is. Ezeket az esetleges kifogásokat pedig jobb is, ha nem privát üzenetben rendezi az, aki sérülve érzi az igazságát, hanem a hibajelentés / email opción keresztül közvetlenül üzemeltető felé jelez.
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Van az a része, hogy több SIM kártya van mint ember. Például csak nekem van legalább 3, amit vettem. Ebből egy aktív. Azt meg nem én használom. Amit használok, az meg a cég nevén van. De a szolgáltató statisztikájában azért szerintem jól mutat.

Az hogy sokan olvassák, az biztos. Nagyon sok passzív emberke van. Olyan aki nem érzi életcéljának a lájkok gyűjtését. Vagy úgy gondolja, hogy nem itt kell kiélni a társadalmi életét. Vagy úgy gondolja, hogy ez egy hobbi elektronikai fórum, és ha ehhez a részéhez érdemben nem tud hozzátenni akkor nem szól hozzá, még olvasáshoz sem jelentkezik be (ámbár regisztrált). Passzív ember nem kap privát üzenetet, olvasáshoz pedig miért is kellene bejelentkezni.

De komoly tömeg szerintem az a rettenetesen sok ember, aki csak olvassa a fórumot regisztráció nélkül. Majd ha egyszer nem indul el a kazán, nem szólal meg az 5.1 házi mozi (vagy recseg), akkor egyből regisztrál és kérdez/segítséget kér. Őket se nézzétek le, azzal a szöveggel, hogy "Most regisztráltál, "0" nappal mit követelőzöl."

Van egyébként ennél jobb magyar hobbi elektronikás fórum?
Ha igen akkor regisztrálok oda (is), bár annyira sok időm nincsen arra hogy N+1 fórumot olvasgassak. Majd hosszú téli esténként/nyugdíjas koromban.
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

De nem értesz hozzá...
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 4

Van itt bőven, aki mindenhez nagyon ért, sőt jobban.
Engedjétek meg nekem azt, hogy én meg nem értek mindenhez és nem vagyok tökéletes.
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 1

Nem is bántásból írtam.
Egyébéként én sem találtam jobb fórumot. Ami különlegessé, kiemelkedővé teszi, az a helyesírás felvállalt megkövetelése. Néha előfordul, főleg másutt, hogy (hiába beszélem a magyar nyelvet anyanyelvi szinten) többszöri nekifutásra sem sikerült értelmezni egy-egy kérdést. És még én lettem kötözködő troll.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2018
(#) granpa válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Pedig milyen sokan prüszkölnek, mikor a helyes írást követlik meg tőlük (kivétel a külhoniak, bár jellemzően, nem ők alkotják az "írástudatlanok" többségét).
(#) lóri válasza Gafly hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Márpedig te egy adjunktus, docens, kan didátus, rektor, dékán vagy.
(#) Kovidivi válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Az a baj, hogy itt HE-n már megszoktam a jót. Voltam több fb csoport tagja. Kirak valami szöveget (butaságot) egy ember, erre megkérdezem, honnan veszi az infót. Leírja, hogy ő így tapasztalta. Visszakérdezek, hogy akkor a világ miért nem úgy csinálja ahogy ő mondja, linkelek neki néhány oldalt, ami az ellentétét bizonyítja be, és egyszerűen lepörögnek az ellenérvek, és átmegy személyeskedésbe az ember. Másik csoportban felrak az ember két terméket (brushless motor szabályzó), amik leírása szerint bizonytalanul működik, de javítható. Visszakérdezek, mi az, hogy bizonytalan működés (eddig olyannal találkoztam, ami vagy megy, vagy nem)., megkérdeztem, ha tudja, hogy javítható, akkor írja már le mi a hiba, és ha tudja mi a hiba, miért nem javítja meg? Erre csak annyi volt a válasz, hogy túl sok kérdés, inkább ne vegyem meg a szabályzókat, és ne vele kötekedjek... 15eFt-ról van szó, Ebayen ennyi pénzért 3db új 3S képes szabályzót veszel, újat, megbízhatót. Kiléptem az összes ilyen szoportból. Lehet én vagyok a h*lye, de akkor nyugodtan szóljatok, képes vagy a dolgokat átértékelni.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 25, 2018 /

Van még határa az aljasságnak? Ezt a mailt kaptam nemrég.
(#) t-dani válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2018 2 / 2

Én a helyedben - amennyiben a feladót személyesen ismerném - találnék rá valami egyszerű és hatásos módot, hogy 2019-től kezdve már ne ronthassa a társadalmat. Amúgy beteg elme.
(#) gernerakos hozzászólása Dec 25, 2018 /

Üdv!
Valaki ismer itt olyan programot, amivel egy külső merevlemezt titkosítani lehetne?
Például úgy, hogy addig nem lesz látható a meghajtó tartalma, míg be nem írok egy jelszót.
Tudom, létezik jelszóval védett rar, de a tömörítéssel nem akarok vacakolni mindig, amikor kéne valami róla, meg a meghajtó nagy mérete (2 TB) nem is indokolja...
A válaszokat előre is köszönöm, és bocsánat, ha nagyon off, nem találtam jobbat.
(#) Ge Lee válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

A bitlocker a win10-ben alapból benne van, még nem próbáltam de tervben van. Egy kis olvasnivaló.
(#) gernerakos válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Köszi, meglesem.
Most nézem, Windows 10 Home alatt nem elérhető a BitLocker, pech, nekem olyanom van.
(#) lóri válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 3

Az ilyeneket, mindig a magukkal elégedetlen emberek írják. A hegesztésed nem rossz, idővel mégjobb lesz. Párommal én is vályogban laktam és szerettem. Látszógerendás mennyezet, kan dalló, könnyen véshet ő fal, stb. Szeretek inni. Elmondásod szerint, anyudat segíted, mert a tesód nem akarja. Én azt látom, hogy törekszel, fejlődőképes vagy és ez számít. Mindenkinek más az élethelyzete, neked ebből kell indulnod.
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 7

Az ilyenkeet figyelmen kívül kell hagyni, ugyanis ha lealacsonyodsz a szintjükre, legyőznek az ottani rutinjukkal.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 4

Az ipse nagy tévedése, hogy azt hiszi téged járat le, ehelyett saját magát.
(#) erdgab válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 4

Sajnos az aljasságnak nincs határa!
Ne alacsonyodj le hozzá,Te okosabb vagy,mi így ismerünk s látjuk a törekvésedet!
Szégyellje magát az e-mail írója!!
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 1

Én még olyat nem láttam, hogy valakinek szerszámot adnak a kezébe, és az első perctől kezdve tökéletesen tud vele dolgozni... Még a sima reszelést is gyakorolni kell, hogy ember jó helyen, megfelelő méretre tudjon valamit reszelni... És ez csak a reszelő, egy egyszerű szerszám...
(#) Gafly válasza erdgab hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Van az a része, hogy szerinted mennyi József jár ugyanarra az OKJ-re, mint te, és abból mennyi utál ennyire?
&erdgab: Nem neked szántam, ha nem jönne le...

Jani_OKJ.PNG

(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Gafly....az évek során egy nagyon okos és értelmes embernek ismertelek meg.
Most is ez a megállapításom nyert bizonyosságot mert így Jani barátunknak megspóroltál pár feleslegesen előtt folyót......így már csak egyszer kell lőni.
Bocs kemény karácsonyi hadakozásban vagyok a U*C nevű vacakkal mert az 500mb/s-es üvegszálas netemen annyi feltöltésünk van hogy egy hangya nem bír rajta felmászni a világhálóra.... és erről szerverek futnak....
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Inkább az a kérdés ki tudhat a mail címemről mert tudtommal nem szoktam kiadni.
(#) mek-elek válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Az tudhat akinek megadtad, meg az, akinek az elérhetővé tette.
(#) mek-elek hozzászólása Dec 25, 2018 /

Így karácsony táján nem értelek benneteket.
Az én olvasatomban, valaki azt hitte, hogy szellemes, és kijelentett bizonyos dolgokat, amik még tényszerűek is lehetnek. Az, hogy ezt tiszteletlenül írta meg, az a műveltségére utal.
Szoktam mondani a fiaimnak, az önsajnálat önző dolog, és ezzel bünteti magát az ilyen ember, mert csak akkor tudnak bántani, ha azt te önsajnálatból közvetíted magadnak, hogy bántanak. Mert különben az csak papolás.
Szóval szerintem, a csali csak be lett lógatva, és erre lett ráharapva, de görcsösen.
Aki ezt írta, ugyanis akár irigyelhetné is azt, akivel kikezdett.
Nem az a lényeg, hogy kinek mije van, hanem a tettei!
(#) Szárnyas válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Például aki tudja, hogy ide írogatsz, annak már nem kell sokat kutatgatni utána, mivel az itteni adatlapodon szerepel az email címed.
(#) erdgab válasza Gafly hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Természetesen értem,semmi gond!
(#) mek-elek válasza t-dani hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

Talán nem kellene ezt a parazsat szítani.
(#) tbarath válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 25, 2018 /

A truecrypt (mostanában inkább veracrypt) pont erre való
Következő: »»   2985 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem