Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A hajtónak viszont meg kell tudnia állítani a fogatot.
Tanyán lehet, de közúti forgalomban csak fékezhető jármű vehet részt.
Mi is borultunk már árokba szekérrel a kombájn miatt.
Ez nem így van. Egy lovas a nyeregben, az állati erővel húzott kocsi, de a kézi kocsi is részt vehet a forgalomban, ahol külön nincs tiltva. Például autópálya.
Ez vonatkozik minden járműre, nem csak a lovaskocsira, mégsem mindig sikerül. A balesetek igen kicsiny részéért lehet a lovaskocsikat okolni.
Tudtommal autópályán csak olyan jármű közlekedhet, amelyik önerőből 60Km/h sebességre képes. A 60Km/h lehet téves.
Ezért írtam, hogy ott például nem közlekedhet.
Visszatérve az eredeti kérdésre (és nem beszélve az adott település speciális helyzetéről), vannak szabályok a hangra és forgalomban részvételre vonatkozóan:
- Bővebben: Link - Bővebben: Link Idézet: „11. § Zajkibocsátásra és rezgésre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek A jármű kipufogónyílás közelében mért közeltéri zaja (álló helyzeti zaj) nem haladhatja meg a típusbizonyítványban megadott közeltéri zaj 5 dBA-val megnövelt értékét. Ha a járműnek típusbizonyítványa nincs, vagy abban a közeltéri zaj értéke nem szerepel, abban az esetben a mért közeltéri zaj nem haladhatja meg a 3. számú mellékletben szereplő határértékeket.” Bármit is jelent az az 5 darab "A", bár szerintem nem sokat... Van aztán az a része, hogy a "szemből jövő autós hívott mentőt", meg hogy 80 évesen koponyatörés nem egy leányálom. Mindketten "menőztek", a maguk eszközeivel... A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
Jé, nem látom benne az EMC követelményeket, régen voltak. Pedig egyre fontosabb lesz az elektromos autókkal kapcsolatban. Vezérlés, inverterek zavarkibocsájtásai.
Zajkibocsátást még soha nem mértek illetékesek, vizsgán sem. Szerintem azt sem tudják, mi a zaj.
Akkor inkább az 1990/5-ös és 6-os KÖHÉM rendeleteket olvasgasd Ezek vonatkoznak a gépjárművek forgalomban való megfelelőségéről.
Nagyon érdekes dolgokat lehet ám kiolvasni belőlük. Pl. leírják a kezelőszerveken alkalmazandó szimbólumok felépítését is (a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet B. Függelék B/2. számú mellékletének II. része). Ezernyi apróságot szabályoznak benne, érdekes esti olvasmány.
Egy - egy tuning show közben a parkoló autókat szokták , csak megvizsgálni , bár legtöbbször a leengedett futómű , miatt veszik el a forgalmikat a " gyerekektől " . Motorosokat viszont szokták büntetni a jelzés nélküli kipufogóért is . Gyermekkoromban a szomszéd utcában akartak lapáttal leverni a tuning Riga ordenáré hangja végett , amit , manapság , már meg is értek .
Sziasztok,
úgy hozta a sors, hogy pénzt szeretnék elásni a kertben. Szerintetek milyen IP védettségű doboz alkalmas erre a célra?
Milyen valutát? Értékromlással számolsz? Mennyi időre ásnád el a pénzt? Én biztosan 10x zacskóba raknám, meg valami normális védettségű dobozba, meg rengeteg nedvesség szívó gyöngyöt a pénz mellé.
Hozd el hozzám,majd én vigyázok rá
Nem tudom mennyit szeretnél elásni, de jobban jársz egy vastag falú műanyag csővel, aminek ledugózod a két végét. Az úgy néhány száz évig ellesz a földben. Bár én olyan dolgot nem ásnék el ami csak veszít az értékéből. Akkor vennék inkább rajta aranyat és azt ásnám el. Vagy ingatlant, azt el sem kell ásni.
Gyerekkoromban én is ástam el majdnem egy teljes zacskó 1-2 Ft -ost az udvaron. Na jó ezek aprók voltak. Remélem majd egyszer megtalálja valaki.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Idézet: Itt a fémkeresősők megtalálják. „Akkor vennék inkább rajta aranyat és azt ásnám el.”
Nem jó, azt látja a szomszéd és az adóhatóság is.
Az a helyzet, hogy ha nem szivattyúzod ki a levegőt a dobozból, akkor a falán kicsapódik a levegőben lévő páratartalom. És így szép lassan, egy pár hónap alatt elrothad a pénzed
Ami a földben van az meg alapból az államé.
Ültess Vörös Paréjt, attól elmennek, és szép is.
Rossz ötlet.
Anno, nálunk, Csepelen, eltűntek a telekről.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Van nálunk vörös is, meg fosos is, meg vakond is.
Mert az EMC követelményeknek semmi köze az üzemeltetéshez, amiről a KöHÉM rendelet is szól. Most is vannak EMC követelmények, évről évre egyre komolyabbak, de ezeket a típusbizonyítvány kiadása előtt ellenőrzik.
Az arduinót is el szeretnéd mellé ásni ha már úgy is bekrepált?
Vagy sikerült életre keltened?
Ez az EMC dolog elvileg mindenre vonatkozik? Azért kérdezem, mert nem egyszer tapasztalom, hogy a boltok homlokzatán elhelyezett LED óriás kijelzők olyan szinten zavarják a rádiót, hogy hallgathatatlan. Itt Szarvason 2 helyen is van ilyen. Ezeken senki nem végzett ilyen vizsgálatokat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |