Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Törvényt hoztak, hogy szélerőmű nem lehet lakott település x km körzetén belül.
Ezt a feltételt csak egyetlen egy terület teljesíti.
Amikor beindul az első nagy teljesítményű fúziós, attól kezdve két nap lesz a naprendszerben.
Figyeld csak meg. Csináltam itthon egy kevés antianyagot, csak nincs miben tárolni.
Ez a válaszod nem tudom, hogyan releváns válasz az én hozzászólásomra. Nem állítottam, hogy szélerőművet kell létesíteni, csak választ adtam egy hozzászólásra, ami szélerőműről szól ugyan, csak a lebontásának miértjéről...
Az pedig egyáltalán nem igaz, hogy törvény tiltaná a szélerőmű létesítését (kezd tele lenni a hócipőm, hogy törvényre hivatkoznak megfellebbezhetetlen aduászként, csak nem jelölik meg) -Nincs ilyen törvény. Van viszont egy kormányrendelet, (253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről), aminek a 10§ 4. bekezdése így szabályoz: (4)35 Beépítésre szánt területen és beépítésre szánt terület határától számított 12 000 méteren belül – a háztartási méretű kiserőműnek számító szélerőmű kivételével – szélerőmű, szélerőmű park nem helyezhető el. Értjük? Beépítésre szánt területen... Nem törvény, kormányrendelet. Nem tilt, szabályoz. Nem mindenütt, csak beépítésre szánt területen (lakott terület, praktikusan nevezve) A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
Idézet: „Nem mindenütt, csak beépítésre szánt területen (lakott terület, praktikusan nevezve)” És annak határától 12 km-en belül, azaz praktikusan sehol az országban. Szabályoz, aha...
Igen, a jogszabály szövegében pár sorral fentebb odamásoltam ezt a 12 km-t, de a kis magyarázatomban elfelejtettem leírni , köszönöm a kiegészítést.
Szabályoz, igen. Nem tilt (és nem törvény, mint állítják, csak kormányrendelet). Idézet: „...-a háztartási méretű kiserőműnek számító szélerőmű kivételével-...” Még lehet ilyenből is lehetne sokkal több.
Igazából részletkérdés hogy micsoda, és az is, hogy hogyan nevezzük azt, hogy gyakorlatilag az ország egész területén tilos komolyabb szélkereket telepíteni.
(valóban részletkérdés, "csupán" annyi a különbség, hogy a megváltoztatásához nem kell szavazni az országgyűlésnek, de számunkra ez lényegtelen is)
Valóban, hogyha belegondolok, (és elkezdtem kicsit térképet nézni is, de hamar abbahagytam) hát nem sok területe lehet az országnak, ahol építhető lenne nagy szélerőmű -lehet, hogy tényleg nincs is... Ez engem nem nagyon érintett még meg, hiszen nem vagyok a szélerőművek feltétlen híve, nem foglalkoztatott soha mélyebben
Tényleg lényegtelen, mert nálunk a parlament választja meg a kormányt (és akár le is válthatja konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal), általában a parlamenti többség adja a kormányt. A parlamenti képviselőknek pedig kb. fogalmuk sincs arról amiről szavaznak, csak megnyomják azt a gombot amit mondanak nekik, szóval a különbség tényleg lényegtelen.
De TFH kisebbségi kormány lenne, akkor ha a parlamentnek nem tetszik ez a kormányhatározat, akkor hozhat törvényt arról, hogy ez nem így van, és az magasabb rendű jogszabály. Vagy vice versa. Egyébként ez a 12 km biztosan nagyon tudományosan lett megállapítva, és kiváncsi vagyok van-e az ország területén olyan pont, aminek 12 km-es sugarú körzetében nincs lakott terület. Ez egyébként 452 km2 nagyságú, az ország területének fél százaléka... A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
No, most kiterítettem a Magyarország térképemet (jó régi, amióta van GPS, nem használtam ezt sem, viharvert, szakadozott, a Szigetvár-Kaposvár-Herend vonaltól nyugat hiányzik is), elővettem az Unicumos poharat, az léptékhelyesen csak 21 (mégcsak nem is 24!!) km átmérőjű, -hát egyelőre bizony még azt sem tudom sehová úgy letenni, hogy ne érintene lakott települést...
Ki van ez a szabál' találva, kéremszépen!
12X12X3,14
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
Csak hogy a kör terület D x π (átmérő x pi) Ami a jelen esetben 24x3,14=75,36
...az a kerületszámítás, amit leírtál...
A terület az r x r x pí. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
Bocsánat igazad van, túl sok volt a bor.
Nahát, nekem meg az üres pohár térképen pakolászása lett sok.
Most elcsomagoltam a térképet, és rendeltetésszerű használatba vettem az Unicumost
Fene a fajtátokak, még a végén meggyőztök hogy elmenjek sörért, pedig nem akartam ma inni...
Sör mellé van házi páleszom. Valaki? Saját főzés. 45-55% közt mocorog. Nem emlékszem már rá .
De egy liter után
Gondolom ez a 12Km úgy jött ki, hogy minimum ennyi kell ahhoz, hogy ne lehessen országunkban szélturbina.
A teljesítményt is jó levitték ha lehetne is telepíteni. A maximum érték jelenleg a gyártói minimum.
Egy a lényeg a kormány nem akar zöldülni. Nincs neki pénz benne.
Igen, egyre többen erre gyanítunk, -mindattól függetlenül, hogy pro-é avagy kontra viszonyulunk a szélturbinához.
Hülye kérdés,de valaki épített már időgépet?
Ha épített volna, tudnánk róla.
Ha építeni fog 1000 év múlva, már tudnánk róla. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
A kíniak építettek.
Antikzsolt épp az előbb emlitette. Teszt alatt van. Update igényelhető.
Sör bor pálinka. És garantált az időutazás. De csakis a jövőbe
Nem írnak a végső rekultiváció áráról sem. Pedig az sem kis költség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |