Fórum témák
» Több friss téma |
Most nem tudom megnézni mert uton vagyok. holnap válaszolok.
Az RL1 pozíciójú relé mellett szorosan van egy kocka alakú kondi, értéke 0,33 uF, 400V lehet hogy az a tetes....
Én megpróbálnám azt, hogy egy kapcsolóval diódát kötnék a láng érzékelő helyére, amit a megfelelő (gyújtás kísérlet utáni) pillanatban bekapcsolnék. Ha így égve marad, akkor az elektróda körül kellene matatni...
Hello! Nekem is ilyen kazánom van. Nem biztos, hogy elektronika hiba, lehet, hogy nincs elég ventilátor levegő, mert a csapágya szorul, és emiatt letilt a készülék. Ki kell szerelni a szerelvényét (egy csavar), ha meglököd a lapátkereket, könnyen, szabadon kell forognia. Ha nem forog, WD40-t neki! Van a lapát oldalon egy kis luk a tengelyhez, a csapágy kenéséhez, ott kell bedugni a spray csövét, és két-három nyomás...
Köszi! Köszi! Igen volt egy kis probléma a lángérzékelővel. Sikerült kiküszöbölnöm, de nem értem a hivatalos buderus szerelő, hogyan nem vette ezt észre?
Köszi! igazad van! Bár a szerelő letette a nagy esküt, hogy a panel hibás, kiderült, hogy a panelnek kutya baja. A lángérzékelő, teljesen eloxidálódott, amit sikerült korrigálnom, azóta alapon folyamatosan megy a kazán. Emellett volt levegő probléma is, amit annyira sikerült megoldanom, hogy az alap fűtés már folyamatosan megy, viszont amikor turbóra váltana, akkor azonnal lekapcsol és újra gyújt.
Így kívülről a ventillátor megy, a tengelyt felülről nézve, nincs beszorulva, de leszedni nem tudom. Azt az egy csavart kiszedtem, de maga a test nem mozdul akár mit is csinálok vele, pedig szinte biztos, hogy légellátási problémája van csak most már.
Szia! Elöl van az az egy csavar és ha azt kiveszed akkor ott megemelve magad felé húzva le kell emelni. Bővebben: Link Hátul be van tolva egy rögzítő fülbe a ventilátor fedlap kiálló része. Ha össze van "gyógyulva" valamilyen tömítő paszta miatt, akkor próbáld meg óvatosan lefeszegetni a két lemez közé nyúlva egy alkalmas eszközzel (vékony csavarhúzó penge). A nyomáskapcsoló csövei ki vannak tisztítva?
Ezeket az adatokat sem a panelen, sem a burkolaton nem találom
Akkor jobb ha készítesz róla képet és megmutatod azt a vezérlőt.
Köszi szépen! Megpróbálom kicsit megfeszegetni, hátha megindul.
A nyomáskapcsoló csöveihez még nem nyúltam, igazat szólva azt sem tudom hol vannak. Hogy találom meg? A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
Talán így néz ki a kazán ezen része. A nyomáskapcsoló az a jobb szélen van és az a kettő szilikonos cső csatlakozik rá. Ha abban vízpára van lecsapódva vagy más szennyeződés van a csövekben azt ki kell tisztítani belőle. Csak egyenként vedd le és tisztogasd ki, nehogy összekeveredjenek a ki és bemenetek. Ehhez nem fontos levenni a vetilátort.
Tisztelt olvtársak
Gázkazán szerelésben jártas segítségére lenne szükségem. Immergas victrix 12 x, több sebböl vérzik, az első , hogy nem tartja a beállított hőfokot, ( nekem elég a 36 fokos előremenő de vagy 1 éve észrevettem felmegy 39-ig, levettem 34-re de akkor is . A másik hiba kontakt hibás a hőfokszabályzó . Tisztító szpray esélytelen , ( trimmel poti, elég zárt ) A panelt nem tudom kivenni mert a potméterből nem jön ki a forgató gomb tengely. Köszönöm. Zsolti
Köszi a hozzászólásokat, megoldódott a kérdés, egy mechanikai probléma volt.
Sziasztok,
A Honeywell S4565 vezérlő doboz lángörző bemenetét hogy lehet tesztelni? A diódás módszer ennél is működik?
Urak !
A hiba nem elektromos . A bátyámnak van egy ősrégi C2 típusú cirkója. Nem merik használni, mert 8-10 percenként durran egyet a láng. Ez egy kisebb "robbanás" és az égés megy tovább. Mi lehet ennek a magyarázata ? Esetleg a ki kellene tisztítani az égőtálcát, vagy van erre valami ötletetek ? A láng nincs nagyra állítva kb 3cm magas . A cirkó 18Kw-os , de kisebb teljesítménnyel üzemelt. Nem merik használni , több mint egy hónapja villannyal fűtenek. Akartam képet küldeni erről a típusról , nem tudom elmegy-e a kép is.
Szerintem valahol dugulás van a gáz vagy levegőellátó rendszerben. Tisztítás után mi a helyzet?
A cirkód hamar lekapcsol mert fel fűt.Mikor újból kapcsol a kicsi gyújtó láng miatt produkál ilyent.Egy jó tisztítás a gyújtó láng fúvókánál valamint a hő cserélő svazása meg oldja problémád.
Ki fogjuk tisztítani és reagálok , hogy mi lett.Van olyan , hogy órákig sincs semmi aztán tíz perc alatt kétszer is.
Nandor zsigmond-nak írom nem az újragyújtáskor , hanem folyamatos égés közben történik. A hangja valóban hasonló mint amikor újra gyújt és a felgyülemlő gáz robbanásszerűen gyulladna be. Azért ennyire nem intenzív, de mégis tartanak tőle. Ilyen évekig nem volt. A savazást azt tavaszra hagyjuk . Ez egyébként olyan régi, hogy alkatrész már nincs nagyon hozzá. Amivel régen is sok baj volt az a gázszelepet mozgató membránnál a kis közvetítő stift szorult, de az most rendben van . Az a baj , hogy a csere most nagyon meg lett hatóságilag bonyolítva: terv , engedély , stb.
Szia! Nem kellett volna levenni a falról az egész kazánt. Elég lett volna kivenni az égőtálcát és a hőcserélőt. Mindkettőt csapvízzel (erős vízsugárral) le kell mosni, majd megszárítani és kész. Ha már lerakódott, ráégett szennyeződés van már a hőcserélőn, akkor a lamellák között egyesével ki kel söpörni a koszt egy alkalmas műanyag vagy fa spatulával (drótkefe használata tilos!). A vízáramlás kapcsolót és tömszelencéjét sem árt megnézni és kitisztítani ha szükséges. A tömítések mindenhol újak legyenek.
Szia VIM !
Köszi a tanácsot. A fényképről annyit , hogy kerestem a neten egy C2 FÉG kazán képét, mert már az alkatrészesek sem tudták , hogy is néz ki egy ilyen cirkó. A C18 FÉG amire még emlékeznek , ilyent csak múzeumban láttak. El akartam kerülni a fórumon a találgatást mi lehet ez .
Sziasztok,
Remélem tud valaki okosat mondani Van egy C40 kazánunk amiben eddig egy HUK43-as vezérlő volt, aztán azt sikerült lenullázni és beraktam helyette egy szmv-2-t, de azt is sikerült lenullázni. Miután egyetlen dolog változott a kazánon mostanában, ami a szivattyú így gondolom az teszi tönkre a vezérlő panelt. A régi szivattyú márkájára nem emlékszem, csak arra, hogy minden adata megegyezett a Wilo FRS 25/70-el, mert azt váltotta le. A mostani szivattyút meg egy Perfekt PHA-602 Auto 25-6A, ami a grundfos alpha2 25/60 klónja. Ezt kényszerből vettem, mert este 9kor már csak a tesco volt nyitva ahol beszerezhettem ilyesmit. A hibajelenség meg mióta bekötöttem a szivattyút, hogy nem áll le a kazán(szivattyú), hacsak nem áramtalanítom, vagy nem várom meg, hogy 95foknál kikapcsolja magát(esetleg a szivattyú 110-nél). A vezérlőpanelt csak Úgy natúr rákötve a hálózatra, kazán és szobatermosztát meg szivattyú nélkül is (de azokkal együtt is) a szivattyú ágon rögtön megjelenik kb 180V, ami elég ahhoz, hogy annyira felpörgessen bármilyen szivattyút, hogy bekapcsolja a kazánt. Ha jól sejtem alap állapotban sem a HUK43-on sem az SZMV-2-n nem kéne a szivattyúra feszültségnek jutnia, amíg a kazán termosztát nem zár, vagy épp nem után keringetés van. Jelenleg kivettem a vezérlést és csak a szoba és a kazántermosztát kapcsolgatja a szivattyút, de így nincs után keringetés, ami nem biztos, hogy annyira jó a 20évnél öregebb kazántestnek. Most pár száz forintból megjavítom a vezérlést, de hogyan lehetne megvédeni attól, hogy ismét meghaljon. Azon kívül, hogy hajítsam ki ezt a tesco csoda szivattyút és vegyek egy jobbat.
Emlékeim szerint kell lennie a szabályozó panelon egy trimmernek, amivel beállíthatod az utánkeringtetés feszültségét, hogy már ne kapcsolja be a szivattyú a gázégőt.
A szivattyú teljesítménye nem állítható? Ha lejebb veszed a fokozatát, nem lesz jobb? Illetve még okozhatja, hogy esetleg el vannak zárva radiátorok és lefojtod az áramlást.
Pvm-es szivattyút nem szabad fázishasításos (félfordulatos) vezérléshez kötni, mert valamelyik megpusztul az tuti.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2019
Hát igen két vezérlő panel bánta.
A probléma csak az, hogy nézegetve a szivattyúkat manapság már nem is nagyon lehet másfajtát kapni. Wilo, Grundfos, Computherm, stb.. mind saját vezérlésűek.
Ebben az esetben én készítenék hozzá egyedi vezérlő panelt, ami a termosztát kikapcsolása után
- az utánkeringetés ideje alatt - ki-be kapcsolgatja a szvattyút (mint a mikrosütőnél a teljesítmény szabályzás, mivel a magnetron sem szabályozható). Persze az is kérdés, hogyan tűri ezt az üzemmódot egy ilyen szivattyú, de normálisan megtervezett vezérlőáramkörnek ezt tűrnie illik erre a rövid időre - jobban, mint a fázishasítást. Ha nincs egyéb megoldás, akkor megér egy kísérletet... Ui: azt is ki lehet próbálni, hogy a szivattyú a legkisebb teljesítményre való állításakor égve tartja-e a lángot. Ha nem, az biztató lehet, mert az utánkeringető időzítővel - a szivattyú vezérlésébe belenyúlva - át lehetne kapcsolni. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2019
Szia! Talán próbáld meg bekötni az elektronika nélkül ha ezt lehetővé teszi a szivattyú vezérlő elektronikájának műszaki megoldása, hogy az kiszerelhető a helyéről és kondenzátorosan max. fordulatra kötve műkötetné az SZMV2. Így érték arányban jobban jönnél ki, mintha vennél még egyet pluszba a Grundfossból.
Vegyél pwm nélküli szolár szivattyút vagy olyan pwm-eset, aminek van vezérlő bemenete, amivel állítható a fordulatszáma. A többi megoldással csak hazavágod a szivattyút, vagy a panelt.
Köszi szépen a segítséget!
Nekem sajna nem sikerült lefeszegetnem a ventilátort, de kijött egy másik cégtől egy elvileg márka képviseleti szerelő, és ő is a panelt kezdte el fikázni. Ahogy mondtátok, a lehetséges hibákat, úgy kezdtem el neki is felvázolni, de nem akart dolgozni. Végül is nagy nehezen leszedte a ventilátort, kimosta, majd a nyomáskapcsolót is átnézte és kitisztította, és mit ad isten, hirtelen elkezdett működni a kazán! Ő is meglepődött, és megmondta, hogy nem tudja mitől indult be a kazán, de erre önszorgalomból még ki is mosta a tágulási tartályt is! Szóval hála az iránymutatásnak, azóta már üzemel a fűtésem normálisan!! Köszi még egyszer!
Tisztelt fórumozók!
Van egy sc24 kazán. A panel ami benne van Mechatronika SC12-40/F-02. Azt szeretném megtudni, hogy a P2 belső poti ill. a PA PB pontro kötött külső poti mit szabályoz. A kazán azt csinálja hogy az első felfűtés és kikapcsolás után amikor újra bekapcsolna a szobatermosztát, bekapcsol de utána rövid idővel ki is kapcsol. Mintha indián jelzéseket akarna adni!!! Egy szerelő azt tanácsolta hogy vásároljunk egy új panelt. Ez meg is történt beépítettem de azt mondta a barátom hogy ezzel sem tökéletes. Ennél is az újra kapcsolás után lekapcsol egy rövid időre utána vissza. Mivel lehet még probléma? A válaszokat előre is köszönöm!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |