Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Például azért, mert nem tetszik a kinézete, az ikonok. Legalábbis, az esetemben ez az indok. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Ugyan ezért nem használom a ZWCAD újabb verzióját se, pedig megvettem a fissítést is jó pénzért. Vagy a laptopra vettem egy Win7-et, pedig a Win10 ingyen jár hozzá. Vannak ilyen emberek.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2019
Az ikonok valóban egy tragédia, lesz időm keresek valami megoldást az ikonok cseréjére.
Ezen én könnyedén át tudok lépni. Valójában nem is nagyon érdekel mi van az ikonon, csak tudjam mire való. Nincs összehasonlítási alapom, 7.valamennyinél kapcsolódtam be a témába, ezért nekem a mostani ikonok a természetesek.
Kimondottan a téma okán most megnéztem frissen mi is van az ikonokon (9.valamin). Próbáltam nagyon szigorú, és nagyon kritikus lenni, de nekem ez így van rendben. Ismétlem, nem tudom milyen volt a régi, de a mostaniak semmiben nem hátráltatnak. Eljátszottam a gondolattal, ha szabad kezem lenne akkor min változtatnék -végig siklott a szemem a képernyő minden ikonján-, és nem jutott eszembe semmi frappáns. Talán csak a megszokás miatt, de nekem kifejezetten találóak az ikonrajzolatok. Ráadásul nem látok elég jól, ezért nálam még nagyítva is vannak az ikonok 23-as méretre. Mellékeltem egy képet, és szívesen olvasnám melyik ikon nem találó, és miért?
Most én kérek elnézést. Ezek az ikonok valóban szépek, jók, tetszenek. Ezt a verziót le sem töltöttem, nem próbáltam ki, mert funkcionálisan a korábbi verzió is teljesen megfelel(t) az igényeimnek, és nem is számítottam rá, hogy ismét egy "új sérót" kap a progi. Másrészről a korábbi is mindent tud, ami számomra igazán jól használhatóvá teszi.
Az előző hozzászólásomat a 6.x verzió utáni kiadás alapján írtam, ahol nem így néztek ki az ikonok, nagyon nem tetszettek. Bocs. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2019
A 7.x -ben még volt lehetőség kétféle ikonkinézet használatára.
A 8.x -től felfelé nem. Én most megtaláltam a nekem legszimpatikusabb ikonokat egyenlőre, és lehet véglegesen is
Én azt csináltam, hogy a parancsokat felbindeltem billentyűkhöz (Fx gombok + módosító gombokkal) és bal kéz billentyűzet jobb kéz egér. Az oldalsó menüt alig használom.
Ja, egyébként még gyorsabb is igy és kevesebb az ide-oda mozgás.
Azért kicsit megszinesítettem azt ami van. Idézet: „Ja, egyébként még gyorsabb is igy és kevesebb az ide-oda mozgás.” Pontosan ez volt a foglalkozás célja
Sziasztok!
9.2.2-es Eagle verziót hazsnálok (régebben 6.x és 7.x volt fent) zeretnék a kapcsolási rajzokban és a PCB-kben zoomolni oda-vissza, anélkül, hogy a fenti toolbarban kattingatnék. Valamiféle gomb+görgő megoldással. Be lehet ezt állítani valahogy? A súgót átolvastam, de nem ír erről semmit(vagy én nem találom)
A ctrl-egérgőrgő egy általános megoldás erre a problémra, nekem működik Eagle-ben (7.x, de szerintem a későbbiekben is), böngészőkben, text editorban, még LTSpice-ban is (igaz ott fordítva, lefelé zoom in, felfelé zoom out).
Talán ez megfelelő ... de majd az illetékesebbek javítanak.
Controlt, shiftet, altot próbáltam tartani...semmi. Sima görgetéssel se, csak a lapot le-fel tekeri.
Így van Szerk.: A legacy mouse wheel mode-ot kellett bekapcsolni ls görget már. Köszi mindenkinek! A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2019
Sőt, ha lenyomva tartod a görgőt (ha nyomható) és mozgatod az egeret, akkor tudod a nyáktervet/kapcsolási rajzot oldalirányba mozgatni a nagyítás változtatása nélkül.
Azt tudom. De az eddig is így volt, nem? Emlékeim szerint már a 7.X -ben is működött
Ha ismerted, akkor jó. Nem tudom mióta működik, én már nagyon régóta használom.
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet az átkötést megjelölni a board-on vagy a schematic-on? (verzió: EAGLE 9.3.0 free) A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2019
Van egy honlap, ahol nagyon hasznos videómagyarázatok vannak az Eagle-hez. Nem a legújabb verziók, de az alapok változatlanok. Javaslom megnézni. Regisztrálni kell, de ez nem nagy feladat.
Konkrétan az átkötést én innen sajátítottam el.
Sziasztok!
Eagle 7.6.0-át használok,de az alkatrész könyvtárban nincs mag a kellő lbr fájl.Szükségem lenne az EW162G0GLY és EW162G0YMY LCD modulok symbol és footprint lbr-re.Sajnos a snapeda-n sincs,és bár kértem tőlük,de több mint egy hónapja semmi.Ha lenne valakinek nagy segítség lenne.Vagy link ahonnan le lehet tölteni. Köszönettel Zola
Hát ha a google nem találja, akkor jó eséllyel neked kell majd megrajzolni.
Én is hasonló cipőben vagyok, hamarosan kell valamit csinálnom ami nincs meg library-ban, és még sose csináltam ilyet. Tud valaki ehhez egy használható tutorial-t ajánlani?
Ha nem is ez a neve, de szerintem lesz méretben ilyen.
Meg itt is van pár LCD Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2019
display-lcd.lbr > TUXGR_16X2_R2
Valamikor úgy is kellene erre járnod, szívesen segítek , hogy együtt megrajzoljunk egy alkatrészt.
Köszi, elfogadom a felajánlást. Valami alap kockát már megrajzoltam egy youtube tutorial alapján, igazából meg is felel nekem, bár elég ronda. Előbb-utóbb már tényleg eljutok hozzátok...
Még csak vissza sem böffent a jóember.
Arra nem gondoltatok, hogy nem egész nap a hobbielektronika oldalát bújja?
Valószínű pedig, hogy itt járt anno az idő tájékában, akkor is megnéztem az adatlapját. Most is megnéztem az adatlapját: legutóbb 1 percen belül "itt járt" olvasható.
Én itt vagyok, de szerintem nem rólam van szó. De ha valami rosszat csináltam szóljatok
Ne ijedj meg, "borzol" miatt puffogtak, ha hinni lehet a hozzászólások egymásra hivatkozásának. Úgy látszik a frászbúk annyira beleívódott a népbe, hogy nehéz elképzelni, ha valaki nem egy közösségi oldalon éli az életét, s akár napokig az oldal felé se néz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |