Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ahhoz hogy egy 7420 as Ic mivel tudnék én helyettesíteni?
Funkcionálisan pedig (CD) 4012-vel, ha CMOS jó oda.
ja tényleg elfelejtettem De én nem így gondoltam egy olyan IC - re amely ugyanezt a felépítést tartalmazza.
74LS20 4 Ft a Lomexnél (és van is).
Helyettesíteni úgy (is) lehet, hogy összerakod kapuáramkörökből a 2 db. 4 bemenetű NAND kaput. Pl. 2x3 db. AND kapu és 1-1 db. inverter.
Szia!!
Ha jó cmos kategóriában is akkor ajánlom a 74C20-t vagy a 4012 ez utóbbi létezik elég sok gyártótól a legismertebb a CD sorozat de lehet más betűjellel is . üdv.
Sziasztok,
azért mertem új topicot nyitni, mert láttam, hogy van egy jópár ilyen "cél" topic, amikben külön külön foglalkoznak egyes alkatrészek helyettesítésével... Nekem 74CH08N és 74CH14N IC-ket kellene helyettesíteni. Adatlapot sem találtunk kollégámmal. Van valakinek valamilyen ötlete? Esetleg valakinek van működő darabjai?
Nem HC az, CH helyett? Szerintem az, a 08-as 4x2 bemenetű NAND, a másik hatszoros inverter. Funkció alapján már lehet helyettesítőt választani.
Elvi rajz: http://pminmo.com/l297unipolar/schematic.pdf
Alkatrészlista: http://pminmo.com/l297unipolar/bom.pdf
74CH és 74HC nem ugyanaz
Így nem csoda, ha nem találtatok adatlapot róluk
Azért ez nem semmi, belinkeled kapcsolást és az alkatrészlistát azután, hogy a többiek megkérdezik, hogy nem cserélted-e fel a két betűt. És mit ad Isten, tényleg felcserélted...
Hát igen belinkeled és láss csodát ott van benne. Jól elnézted. Még jó hogy nem találtál róla semmit.
Hello!
Valaki tudja, hogy ezt az IC-t (ICES49H), lehet-e boltban kapható típussal helyettesíteni?
Hello!!
Keresek egy régi TESLA MBA 810 ic nek a helyettesítöjét! Ha valaki tud oldalt vagy valami mást ahol ki lehet keresni akkor azt megköszönöm!!
Ez a TBA810 tesla megfelelője szerintem.
Ilyet még bontani is tudsz régi TV hangvékfokból,ha nem kapsz a boltban. üdv.
Sziasztok!
Az LM317T-t mivel lehet hellyetesíteni? (változtatható stab. IC)
hát a műszaki paraméterek miatt kérdeztem, de ha az LM317 elterjedtebb, akkor nemszóltam
Sziasztok!
Szükségem lenne egy MB 8719 IC-re.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. üdv.:dominó
Helló!
Köszi de ott már én is kerestem és kifutott tipus,nem rendelhető. Üdv.:dominó
Szia!
Bővebben: Link Ha boltban veszed, elég annyit mondani, hogy 4093, tudni fogják. Mivel elég sok gyártó csinál ilyen IC-t, szinte mind más előtagot tesz elé. Leggyakoribb talán a CD4093, TC4093, MC14093. Teljesen ugyanazok. 4094-gyel nem tudod helyettesíteni, az shift regiszter, a 4093 Schmitt-trigger. Üdv
hali
Köszi, közbe rájöttem, hol kell keresni a helyettesítő komponenseket (kép) ha nem tévedek akkor ezek 1 az 1 be beépíthetők. Üdv
Szia,
1-az 1-ben azért nem biztos, hogy mind jó lesz, amelyek 74-est is (TTL IC) tartalmaznak, lehet, más a lábkiosztásuk, kis mértékben külömböznek a CMOS IC-ktől. (Funkcionálisan ugyanazok) Maradj inkább a 4093-at is tartalmazóknál, azok biztosan jók lesznek. üdv
sziasztok!
Még mindig keresek egy MB 8719 ic-t. Ha valaki tudna segíteni,nagyon megköszönném ! Üdv.: dominó
Helló! Deguss féle függvénygenerátort próbálom összehozni, de több akadályba is ütköztem. Először is hogy nem kapok sehol AD818 IC-t. Azomban lehet ezt valamivel helyettesithetni, de nem tudom mivel. Tud valaki segiteni? Köszi!
Szia!
Megkésve ugyan, de válaszolnék: Az AD818 egy sima impedanciaillesztő, semmi különöset nem kell tudnia, bírja a +/-15V-ot, és kész. Még csak nem is kell rail-to-rail-nek lennie, semmi egyéb elvárást nem támaszt a kapcsolás iránta. Írd meg, milyet tudsz beszerezni, és rábólintunk. Talán próbáld meg a uA741-et vagy az TL081-et. Az AD811-es egy áramvisszacsatolású nagyfrekvenciás IC. A negált bemenet impedanciája 14 Ω! Itt a kapcsolásban az OFFSET jelet (kimeneti jel egyenáramú része. "hibajel" ) és a MAX038-tól jövő jelet adja össze. Többen kerestek meg már privátban ilyen dolgok miatt, itt leírom a gyakran feltett kérdéseket és válaszokat. >>> Tudomásomra jutott, hogy a függvénygenerátorom megépítése után pár hónappal kivonták a forgalomból a MAX038-as IC-t, ahogy én informálódtam, "túl költséges volt előállítani". Nem is csodálom, hisz ez egy nagyszerű IC. Már vagy 6-an kerestek meg privátban az elmúlt évben, hogy nincs-e nekem elfekvőben ilyen IC, szívesen megvennék. <<< Sajnos nem tudok mit tanácsolni, nincs hasonló alternatíva. Létezik ugyan egy picit eltérő az Intersil-től, de szerintem túl sok komponens kell hozzá, meg nem is tud annyit, mint a Maxim-é.
Sziasztok!
Valaki legyenszíves már nekem megirni,hogy OPA4134 ic-t mivel tudnék helyettesíteni vagy lehet e ilyet kapni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |