Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi neked is Apoca965!
Megnéztem, nekem most a PGM 1,2-re van kötve, nem a szirénára. Mint írtam, az előző tulajnál ez így működött valahogy ezért a hardware részét eddig nem piszkáltam. SMS-ben elküldtem a GMAX-nak a telefonszámot, amit vissza is igazol hiba nélkül, de továbbra sem működik.
Sziasztok!
Vásároltam Dsc pc1616 központhoz egy Gmax Gsm modul-t normál sim-es stb. Bekötési rajzot tudna valaki esetleg írni? Programozással elvileg nem lesz gond. Köszönöm
Köszi a válaszokat előre is.
1616 központon a tip\ring pontra kötöm a gmaxot? Illetve a gmaxon amellett hogy adok tápot melyik pontokra kötöm a dsc központot? Köszi
A GMAX rövidzárt illetve szakadást vár a bemenetein. Ezt a PGM kimenetekkel célszerű vezérelni vagy megrelézni a BELL kimenetet, de akkor ugrik a sziréna felügyelete.
A ring/tip-re analóg telefonvonal vagy vonalszimulátor köthető.
Bővebben: Link
Egész pontosan ez a gmax-om van. Hogy kössem össze a 1616-al illetve a programozásnál van valami különleges? Köszönöm A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2019
A GMAX pl. IN1 bemenetét összekötöd a pl. PGM1-el. Programozod a PGM1-et valamilyen eseményre. A gyári PGM idő 5 másodperc.
Na hogy köss össze 2 open kolloktoros portot?....
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2019
Gmaxal összekötöttem és a pgm1-re programoztam a 009-es szekcióban a 01-est betörés és tűz sziréna.
301-be első telefonszámnak az alábbi formátumba adtam meg 06301234567 350-be a kommunikátor formátum gyáriba van 04-be 380-ba kommunikátor engedélyezve van 310, 311, 320 -at tele löktem 1-el. Meghúz a relé a gmax-ba kattan stb. Amellett hogy nem hív jelenleg valami hiba miatt is világít a három szög. Köszönöm előre is.
Ne haragudj, de hányszor írják még le neked, hogy ez nem vonal szimulátor, tehát HIÁBA PROGRAMOZOD BE A DSC-BE A SZÁMOT!
A Gmaxba kell telefonszámot megadni, a DSC csak a vezérlést adja ki neki. Azzal kéne kezdened(hogy hívsz valakit, aki ért hozzá), hogy kikapcsolod a DSC_n a kommunikációt. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2019
Tisztelt Urak!
Ház felújítása miatt le kellene szerelnem a külső szirénát, de megszólalt. Még szerencse, hogy elhallgatott. Hogy lehet kiiktatni, kikapcsolni a rendszert vagy mindenképp szerelőt kell hívjak? Nem készülök betörésre! ![]()
Hali!
Bekötésfüggő... Ha a szabotázskörbe is be van kötve akkor azt előbb illik hatástalanítani. Parasztos módszer: leszereled a fedelét, üvölt a füledbe, és lehúzod a benne lévő akksit, és kikötöd a kábeleket... (csak ne csinálj zárlatot) Vagy a riasztó központot áramtalanítod, a benne lévő akksit is lehúzod, üvölt a füledbe, és utána a fenti... A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2019
Ha áramtalanítasz - megszünteted a betápláló hálózatot a rendszernek, attól még nem üvölt a füledbe - csak max jelez, hogy hálózati kimaradás fennáll (~230V kikapcsolása, megszüntetése közvetlenül a riasztórendszerét) - akkumulátor saru "-" (fekete) kábel lecsatlakoztatása. Ha leszereled a szirénát, akkor az biztos hogy nem szólal meg.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2019
A normálisak szólnak bizony, beépített akksi van benne, ha nem kap töltést a központ felől, akkor üvölt.
Szóval ha valaki a szirénát leveri a falról, elvágja a kábeleit, akkor is üvölt azonnal a belső akksijáról. Az a sziréna amiben nincs saját akksi, az nem való (lakás)riasztóhoz ![]()
Köszönöm. Ijedtemben visszanyomtam a fedelét, felrohantam, benyomtam a kódomat, elhallgatott. Holnap megpróbálom újra.
Ha nincs élesítve miért szólalna meg?
Mert levette a fedelet, és be van kötve a szabotázs körbe
Ha leülteted a központot és nem üvölt a sziréna, az bizony vagy hibás, vagy sz rul lett beüzemelve!
A csendes leszerelésre az az egy módszer van, ha használod a sziréna beépített "szerviz" bemenetét, amire ha negatív tápot raksz, nem kapcsol nyitásra. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2019
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy PC585 riasztónál szerettem volna stay zónának beállítani a 2. zónát. Beütöttem a ezt: [*][8][programozói kód][001][01][05][03][03] ugyebár [01] lenne a késleltetett, [05] a stay [03] az azonnali. Miután ez megtörtént az egyes zónába sétáláskor megszólal a sziréna, és nem tudom, hogy miért. beállítottam minden zónát [01]-re de ekkor is megszólal minden zónára. Próbáltam az időket állítani, de semmire nem jutottam. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm.
"Hangos kilépési hiba" okozta... Így is el lehet tölteni 1 óra hosszát.
Stay mód csak akkor lesz aktív, és a stay módban kizárt zóna ténylegesen is kizárt,ha élesedési idő alatt nincs késleltetett zóna sértés. Alapesetben a rendszer mindig stay módban élesedik, és átvált távozóba ha zóna sértés történik késleltetett zónán. Ha beütöd a kódot, és mozdulatlan vagy a bejárati mozgásérzékelőnél, akkor láthatod, hogy élesedéskor a sárga led is világít, és ha megmozdulsz a késleltetett zónánál, a led elalszik
Illetve kényszerített stay élesítést kell csinálni, ami csak funkció gomb programozással lehetséges. Pl. az 1. funkció gombot felprogramozod stay élesítési módra, ekkor függetlenül, hogy mozogsz, vagy sem stay-ben élesedik a rendszer. Régi kocka kezelőn a funkciógombok a számok, hosszan nyomva, tehát a z egyes funkciógomb hosszan nyomva az 1. gomb, a kettes a kettes gomb...stb stb... A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2019
Igen pontosan a funkciógombokkal akartam stay és away módot beállítani, mert edddig mindig éjszaka kikódolták a hálószoba zónát és away módban élesítettek kóddal.
"Hangos kilépési hiba" alapértelmezve be van kapcsolva? Leírásból nem jött le nekem, hogy ez mire is lenne jó. Mire jó?
Üdvözletem mindenkinek!
Házvásárlás során örököltünk egy DSC585-ös risztóközpontot amiben egy valamilyen számomra beazonosíthatatlan panel is működik. Esetleg valaki felismeri és segítene milyen panel ez? Köszönöm szépen
Ősrégi rádiós vevőegység. Valószínű valamilyen távirányítást csinált.
Szia!
Van két kézi riasztó, olyan mint a rádiós távirányító, valószínűleg pánikgombnak használta a két öreg... Lehet annak a vevője esetleg?
Két csatornás techno vevő.
http://www.masco.hu/files_tc/Kapumozgatas--Gate%20Moving/Egyeb/MASC...ok.pdf
Sziasztok!
DSC PC1832 központ "bell" kimenetére köthetek 2 db BSN - 1 szirénát vagy csak 1et bír el?
Üdv!
Mi okozhatja, hogy riasztáskor a kezelő nem sípol? DSC1616 központ és PC1555 kezelő, pár percig teljesen feszültségmentes volt a panel gyenge akku és áramszünet miatt, ezelőtt jól működött. Ellenőriztem, a 018-as helyen az 5. opció be van kapcsolva, vagyis a csipogó sziréna követő. Más ötletem nem volt. Ajtócsengő funkció csipog. Létezik esetleg valami némító kombináció, amiről nem tudok? A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2019
Sziasztok!
Signal ps128 sziréna esetén mit jelent a dallamos 4 beep, lefele hangjelzéssel? Hibakód, az biztos. De mi? A hiba most esőzéskor jött elő, pont az udvaron voltam. Benne víz nincs. Az egyik LED halványan rövidet villog. Ha service módba rakom, majd vissza engedem, normálisan viselkedik. Majd kb 5 másodperc, a dallamos lejtő hangú beep (ti-dá-dám-dó...) Aztán az 1 LED villogás... Ha riasztást szimulálok, szól... Majd esemény után dallamos beep, 1 LED... Nem találok hibakód táblát.. Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |