Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Szerintem meg kellene kérdezni a mágust.
Így terjednek a tévhitek.
Ritkán sikerül kifogni olyan cikket, ahol egy oldalon ennyi félreinformáció található.
Én nem sok kivetnivalót találtam a cikkben hiszen átlagembernek íródott, a pontatlanság mindössze annyi hogy nem csak gyroszkóp kell a szabályozásához hanem egy gyorsulásmérő is ami a gyroszkóp driftjét nullázza ki.
Szerinted egy laikusnak mit mond egy Kálmán szűrő? Pedig enélkül egyszerűen felborulnál. (ez is mint annyi minden magyar találmány)
Bővebben: Link
Ez arra készült, hogy már egy lépést se kelljen embernek megtenni. Épületekben áruházakban látok ilyenekkel menőket. Kellemetlen, hogy autóval nem lehet egészen a pultig menni, itt a megoldás. És elhízik, mozgáshiányos betegségekben szenved az emberiség.
Szerencsére van egy egyszerűbb algoritmus is, lehet elég ide: Komplementerösszegző szűrő
Idézet: „pontatlanság mindössze annyi hogy nem csak gyroszkóp kell a szabályozásához....” Én pont nem ezért írtam. Egy átlagembernek pont ez az információ nem hiányzik. Idéznék a cikkből: "acélkeret és központi tengely" Helyesen: Fröccsöntött alumínium váz, acél központi csőtengely. Azért az alumíniumot illik tudni megkülönböztetni az acéltól. "A kerekekben foglal helyet az elektromos motor, az elfordulásmérő valamint a sebességmérő." A motorokban érzékelő szempontjából mindössze 3 db HALL szenzor van. Szimpla jeladók. Semmiféle elfordulás vagy sebességmérő nincs. "Erre szolgál a kerekekben elhelyezett girszkóp és elfordulásérzékelő " Már nem csak elfordulás érzékelő, de még giroszkóp is van a kerekekben? Esküszöm, én szétszedtem, de ilyeneket nem találtam. "Hogyan érzékeli a hoverboard a mozgási szándékunkat? Ez talán az egyik legkosabb része az eszköznek. Két nyomáspedál szolgál a mozgás kivitelezésére, melyek két-két kapcsolón ülnek. Amikor elindulunk előre (a testsúlyunkat előredöntjük), az elülső kapcsoló aktiválásra kerül," Na ez talán a legnagyobb baromság az összes mellett. A kapcsolók benyomásához talán ha 1Kg tömeg szükségeltetik. Amint ráteszem a lábam, máris aktív a rendszer. Nincs linearitása. szimpla ON-OFF kapcsolóként működik. Ráadásul ez teljesen ellentmond annak, hogy giroszkóp vezérli az eszközt. Nos csak ennyi hibát vélek felfedezni a cikkben.
Anyira nem vicces.
Kicsit hasonló, mint amikor amikor elaltatják az embert műtéthez. Ismerek olyat aki utána nem ébredt fel. De vonódik le pont a kilenc életből, az tuti... A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2019
Idézet: „amely a termelőegység teljes leterhelése mellett végezhető el. A blokk a tervek szerint május 25-én 05:00-ra éri el ismét a névleges teljesítményt.” Ezt csak én nem értem? Most akkor teljes terhelés mellett végzik és ha kész akkor lesz teljesen terhelhető?
Igaz, bár a hall jeladókból lehet sebességet számolni, akár egy felhasználásával is, mindhárommal meg szögelfordulást ami kell a motor működéséhez de elmehet más egység felé is. Nem használtam még segway-t így a kapcsolókat is most értettem meg ahogy leírtad.
Szerintem kicsit nehezen érthető módon annyit szerettek volna íri, hogy teljes terhelés alatt végzik a karbantartást, de a üzemi teljesítményt csak később éri el. Vagyis teljes terhelésen, de nem teljes teljesítményen.
Attól, hogy csökkentik a reaktor teljesítményét attól még futhat maximális terhelésen. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2019
Én úgy értem, hogy a névleges teljesítmény (terhelés) kisebb a maximálisnál. Azaz a blokk normál üzeme nem a teljes terhelés,hanem az alatti.
De csak találgatok....
Végülis ezt mondták.
Idézet: „2019. 05. 23-án 12.30-kor eljutottunk a teljesítményüzemben végrehajtható ellenőrzések végére, ekkor döntöttünk a rendszerirányítóval egyeztetve a 3. blokk leterheléséről és olyan üzemállapotba hozásáról ahol az érvényes korlátozások betartása mellett további ellenőrzéseket és hibajavítást tudunk végezni.” De azóta már ismét üzemel.
A szó végén a pont csak azért kellett, hogy el lehessen küldeni ezt a rövid hozzászólást is
Tipp: szerkesztésnél is ellenőrzésre kerül az 5 karakter megléte! A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2019
Idézet: ja... „szerkesztésnél is ellenőrzésre kerül az 5 karakter megléte!” A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2019
Te is tudsz valamit.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2019
Neduddmeg, hogy bő harminc év alatt, mennyit bitbaztam
De nem értek hozzá.
Na akkor egy kis ON.
ITC T-77120 power amplifier production process
A rakéta csapott bele a villámba. Nem lehet, hogy Chuck Norris vezette...?
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2019
Moderátor által szerkesztve
Mai felismerésem. És milyen igaz.
Idézet: „A perec az tulajdonképpen összehajtogatott ropi. Ugyanolyan száraz, ugyanolyan tésztából van és ugyanolyan sós is.”
Nálunk a boltban az összes péksütemény ugyanolyan tésztából van, csak az alakja és a neve más. Illetve a kenyér kilóg a sorból.
Ez az Alb.n pékségeknél divat. Emiatt mennek tönkre a magyar pékek, akik megadják a módját és eredeti recept alapján dolgoznak. Van pék a rokonságban. Meséltek pár dolgot erről is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |