Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
No problemo, amúgy is át akartam variálni a PC parkomat, szépen átmásolgatok mindent.
Win7-hez úgy néz ki, nem jó a legmagasabb verziójú cura, mert dll-eket hiányol, persze letölthetném a win7 sp2-t de rögtön lebuknék, hogy nem jogtiszta. Így maradok a 3.6.0-nál, jóóó az neköm.
Úgy néz ki túlzottan optimista voltam, mivel valamikor tavasszal símán feltettem egy tök ugyanolyan verziójó Win7-el rendelkező laptopra a curát gond nélkül, gondolván, akkor a PC-re is fel tudom tenni, hát egy nagy túróst.
Idézet: „api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll” Hiba, na ez aztán, be is visz a sűrűbe, csomó lehetőség, win update letöltés, természetesen nem jön be ami a videon van. Csak dll letöltése, na persze, indul az ide -oda irányítgatás, bepróbálkozás, természetesen az a dll sehol.
Neked össze is jött ezzel? Nálam már a csatlakozásnál bukik a dolog, lehet, hogy nem is kommunikál mega 2560/marlin fw párossal?
Gyakorlatilag azt a com portot nem is ajánlja föl csatlakozáskor. Pronterface simán látja, tehát nincs hw problem. Teljes elakadás és ebbe még gugli se segít ahogy elnézem. Üdv
Generált g kódot bármivel futtathatod akár sd röl is nem kel ezzel nyomtatnod....
Nyomtató beállításnál serial protokol kell megjelölni....
Már 83x átbogarásztam, de sehol nem látok olyat, hogy add printer, csak olyan van, hogy choose printer.
Jó, hát értem én azt, hogy nyomtassunk sd-ről, de azért először be kellene kalibrálni, miután passzoltam a curát, most kezdhetem 0-ról. Üdv
Marlinba csak az sd card kell bekapcsolni (firmware) ...
#define SDSUPPORT fat32 formázod sd gcod rámásolod és feldugod rampsba...
Félre értettél, ezzel nekem nem volt bajom.
A visual c++-t újra raktam.
Megfigyeltem, ha nálam valami gebasz van, azt sose oldja meg egy hétköznapi yutyub video vagy 3 kattintás, már látom magam előtt az eltöltött órákat, mikor is kiderül, hogy újra kell rakni a gépet a cura kedvéért, mellesleg a simplifiti3d is ugyanezt dobja
ok!
csatolok egy gép konfigot Simplify3D tanulmányozd át ramps marlin azé is...
Nem lett jó ettől.
Tutira újra kell rakni, most majd egyenlőre repetier használom majd, remélem Joó. Aztán ha lesz időm újra rakom a gépet. Udv
kKép hibba hiba üzenet?
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2019
Moderátor által szerkesztve
mMellékeltem a hibaüzenetet.
Üdv A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2019
Moderátor által szerkesztve
Ez pedig visual c++ probléma ...
De nem értem mi szedi ki a winböl ha egyszer felrakod a visual c++ pakot?! spy vagy rendszer tisztitodőd (ccleaner) nincs a win ami ezt elköveti?
Rákeresve a C meghajtón, a viber a mozilla az arduino, a dropbox könyvtáraiba van.
a hiányolt file, ezek szerint a cura könyvtárába is kellene lenni. Nem volna egyszerűbb bemásolni?
Nagy nehezen eljutottam addig, hogy összehozzam a 24V-os projectet.
24V/200W tápegységem van, meg ráadásul pár fokkal megbízhatóbb is mint egy fogyó eszköz pc táp. Még most csak a motorokat mertem próbálni és a hotendet felfűtöttem 180-ra. Baromi gyorsan feltornázza a hőmérsékletet, sajnos túl gyorsan is, picikét megszalad, kb 30 fokot. Kézenfekvő lenne valami beállítás a Marlinba ami a 24V-ra állítja be a rendszert. Eddig még nem találtam. A Bed-et még nem próbáltam, most le kell szedni, mert az ábra úgy mutatja, hogy át kell forrasztani.
Köszi, kipróbáltam.
Idézet: „PID Autotune failed! Temperature too high” Üzenet jött vissza. Próbáltam kisebb hőmérsékleten, de akkor is. Megszalad. Üdv
Valószínűleg ezekkel az értékekel kell játszadozni:
Külföldi fórumokon azt írják hogy változtatni kell a "Extr. 1 PID max value [0-255]" értékén pl. 255 ről vedd le 128 ra majd indítsd az autotune -t. De írják azt is ha teszel rá tárgyhütöt akkor ujból változtatni kell rajta mert különben megeshet hogy nem tudja felmelegíteni a fejet. Játsz az értékkel majd pedig autotune.
Sziasztok!
Foglalkoztat a gondolat +D nyomtató építésén. Van 3db OKI ML17A4 A motorom. Sajnos nem találok hozzá adatlapot. Azt hiszem 24V-os. A méretei 40 x 40 x 32mm. 4 vezeték jön ki belőle. Jó lenne e egy kisebb 3D nyomtatóhoz? Vélhetően azonos a NEMA-17 -tel csak 24V-os. A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
A nema17 szerintem csak a mechanikai rögzítést, és nem az erőt jellemzi. Ha megguglizod, egész változatos vasmag keresztmetszetűeket látsz...
Igen, ez is egy megoldás
Még így is lényegesen gyorsabb, mint 12v-on, de az igazi cél a padlógázas felfűtés lenne, a táp is bírja, fej is bírja, akkor meg miért ne? Meg, nyilván, hogy ne szaladjon meg. Próbált már valaki fűkasza damillal nyomtatni? Most kellene valami ami viszonylag rugalmas. Üdv
Szia
Azért mert 24V-os rendszerbe van, a vezérlő IC áramgenerátor módba hajtja, tehát 12V-al is ugyanúgy működik. A kimenetek meghatározásánál segítség lehet ohm mérő, ill. próbálgatni kell, nincs sok variáció. A motor méretei felfogatás szempontjából viszont weben vannak. Üdv
Találtam ezt a videót:
Bővebben: Link A pid beállítások repetier host-ba. Na mondom tök jó, nekem is most az van fönt, erre az eeprom beállítások menüpont inaktív, rákeresve bevisz a sűrűbe, mert még senki nem találkozott ezzel a problémával természetesen. Azt persze írják, hogy engedélyezni kell a Marlinba, hogy hozzáférjen a repetier az eeprom tartalomhoz, csak azt felejtik leírni, hogy mégis, hogyan? Sebaj, ugyanezt el tudom játszani a pronterface programmal + marlin FW-t átírom mindig, csak sokkal macerásabb. Hát lefuttattam vagy 10X mindig átírtam a PID értékekekt, ve az égvilágon semmi változást nem figyeltem meg. 200 fokra hevítve 1-re mindig 219-ig szalad. Ezt most úgy néz ki, hogy ráhagyom |
Bejelentkezés
Hirdetés |