Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
pH mérő nem biztos hogy olyan jó dolog folyamatosan "bizsergetni" a vizet élő szervezetek közelében.
Valszin az elektródák se szeretnék annyira a folyamatos üzemet a lerakódasok biztos befolyasolnák a mérést .Mekkora pH eérték mozgást engedsz meg tized vagy egész változaskoat?
Teljesen értelek, ez a slave uC megoldás lesz a jó. A busz helyett 433MHz-es rádió jelek?
pH mérőnek még nem jártam eléggé utána, de ott nem is gondoltam napi 1-2 mérésnél többre, annyi bőven elég.
Az RF (868 MHz talán még kevésbé zsúfolt ilyesmik) is lehet jó átviteli csatornának ... de a mérőátalakítóid egy része mégis csak valami saját buszon beszélget a uC felé.
Ugyanúgy kell egy sajátos protokol az RF csatornára is amivel lekérdeződnek/beszélgetnek az eszközök. Vannak kész RF könyvtárak (egyszerűbb/bonyolultabb) is erre hogy adatokat küldjenek és fogadjanak az adott típusú RF modulhoz. A beszélgetést neked kell megszervezni köztük.(master szólítgatja 1esével és vár majd tovább megy , a kliensek egymás után x időnként szólalnak meg és a mester rögzíti ) Csak egy irányú a beszélgetés sok adó és 1 vevő modul (master/gyűjtő). Az adók (slave/források) időzítve körbe járnak majd csend ... a vevő pedig rögzíti a vett adatokat . Ez egyszerűnek tűnik , olcsónak is ... kb 5 10 20 percenként elég lehet ha meg meg szólalnak az adók kb max 1-5 másodpercre adási baudrate-től függően (nem kell gyos elég a 300-1200 bit/sec bőven) . (persze ha havária van "üvegtörés" , túlfolyás stb. akkor riaszthat azonnal ![]() Az oda-vissza beszélgetés adóvevő RF modulokat követel és azok drágábbak. A beszélgetést bárki kezdheti így a slave is master is ... az átvitt adatokat nyugtázhatják is az állomások egymás közt.Ekkor az ütközéseket és egyéb hibás csomag átvitelt is le kell kezelni. Mint látod lehet ezt részben bonyolítani vagy egyszerűsíteni is ![]()
Sziasztok.
Ennek az értelmezésében kérném a segítségeteket.
PORTD az tiszta. De a következőket nem értem. Ez azt jelenti,hogy delayMiroseconds alatt változtatja a magas,és az alacsony szintet? A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
Ha nem túl nagy a táv, én lehet infra vevővel beszélgetnék. Jó nagy teljesítménnyel fellövöd a plafon felé a jelet, onnan mindenhova verődik, vagy lehet célzott is az adás. Jó kis hagyományos, régimódi megoldás.
Akár azt is lehetne ... terepi elrendezést nem ismerjük jelenleg
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
Javasolnám valami C nyelvről szóló könyv tanulmányozását, mert ezt azért illene értelmezni, ha írni is szeretnél valami programot.
1.sor: Egy ciklus, ami annyit fog tenni, hogy a 2..5 sorig (illetve a } -ig) tartó programsorok annyiszor kerülnek végrehajtásra, amennyi érték a totalSteps nevű változóban van. 2: PORTD.2 lábat 1-re állítja (feltéve, ha kimenetre van konfigurálva) 3: Várakozik annyi microsec-et, amennyi a stepperiodmicroSec nevű változóban van 4: PORTD.2 lábat 0-ra állítja 5: Lásd 3. sor
Szia.
Köszönöm a segítséget,olvasom ,és tanulom. Akkor ez a pin egy Mega-n a 21 -es ,ha jól értelmezem? Ezt nem írhatom á simán digitalWrite(21, HIGH); digitalWrite(21, LOw);-ra? Persze itt a 21-t most csak beírtam.
Átírhatod, de amíg a PORTD parancsod azt hiszem 2 órajel ciklus alatt végrehajtódik, addig a digitalWrite() parancsnak 60 ciklus kell. Ha a programban szükség van a portok gyors kezelésére, akkor ne használjad a digitalWrite parancsot.
Szia. Köszönöm.
Akkor a neten talált programot teljesen át kell írjam ![]() Valahogy ![]()
Parancsoljál, egy kis kung-fu megához:
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
Ne köszönd. Neo is így győzött. Míg Smith ügynök mindenféle lassú függvényeket használt, addig Neo regiszter szinten tolta.
Sziasztok!
GRBL van feltöltve az UNOmra. Saját progival hajtom. Amikor mozgatja a motorokat nem tudom megállítani RESETtel. Pontosabban megállítani tudom (ctrl-x = chr(24)), de nem tudom újraindítani. -- a '$X' után bármilyen utasítást adok hibajelzéssel válaszol, és nem csinál semmit sem. Tud Valaki egyéb "titkos" kódról? A kikapcsolom - bekapcsolom játék nem tetszik...
Szia! Mi a hibaüzenet?
Szia!
error:Alarm lock ok -- ez a resetre a válasz, eddig jó error: Unsupported statementok -- ez stabil '$X' -el sem jön ki belőle.
Sajnos nem tudom mi a megoldás. Igazából nem találtam semmi konkrétumot. Azt nem tudom kideríteni, hogy miért kell ujraindítani az arduino-t. Gondolom azért, mert a setup-ban van valami elindítva, amit a reset parancs leállít, Ha így van, az sem lehet véletlen gondolom. A setup-ban lévő dolgot és a paracs által meghívott rutin nélkül nem tudom mi a megoldás. Mondjuk azzal sem biztos, hogy menne.
Formázd meg az eepromot...
Üdv! Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet arduinoval egy nyomógomb lenyomva tartási idejét megmérni? Az kellene, hogy 3 mp lenyomva tartás után csináljon valamit, ellenben csak sima lenyomáskor csináljon mást a program.
Előre is köszönöm!
A rövid nyomás az tiszta sor: Ha a felhasználó három másodpercen belül felengedi a gombot, akkor csináljon valamit.
A hosszú nyomást érdemes tisztázni: Akkor csináljon másvalamit a program, ha a felhasználó három másodpercen túl engedi fel a gombot, vagy ha a három másodpercen túl is nyomva tartja?
Ha 3-nál tovább van lenyomva.
A millis() függvény a barátod!
Lenyomáskor mentsd el a millis() által visszaadott értéket. Felengedéskor ismét hívd meg, s a két érték különbsége megmondja, hogy mennyi ideig tartott a lenyomás.
Én is erre gondoltam, de a felengedést hogyan tudom leprogramozni?
Az neki nem jó, mert nem felengedésre, hanem idő túllépésre akarja aktiválni a funkciót.
Ha letelt az idő, és a gomb még mindig nyomva van, akkor végrehajtod a funkciót, és beállítasz egy flag-et, hogy a következő gomb felengedét már ne vegye figyelembe. A gomb tényleges felengedésekor törlöd a flag-et.
Időközben megoldódott, nem tudom pontosan mitől, mert már nagyon sokat bűvészkedtem a progimmal. Többek között újra rátöltöttem az UNO-ra a"GRBL" arduino forrást, talán ettől gyógyult meg....
Köszönöm a segítségedet.
Ezért írtam eepromot töröld ki meglévő glbl verzióval csinálj új config beállított mentést az a biztos!
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |