Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Megint elakadtam egy kicsit! Próbálom működésre bírni az UART1 modult, de sem adatot küldeni, sem fogadni nem akar. PPS:
Az U1TXREG regiszternek 0 értéket adtam, alvileg minden elküldött bájt után generál egy megszakítást, de terminálprogiba ha nézem, akkor semmi! :/ UART1 beállítás + megszakításrutin:
És a main:
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2019
Valamit nem jól értelmezel az uart működében,és vagy a megszakításban .
A TX-megszakításba ne tegyél semmit(mert így nem is fog lefutni,mert nincs miért belépnie a megszakításba),a U1TXREG-be függvényből,főprogiból adjál értéket. Az RX megszakításba meg be kellene tenned 1 változót,puffert,amiben kiolvasod a bejövő adatot. Pl:
Köszi a választ!
Többen jelezték már, hogy nem érhetők el a régi PIC mikrovezérlős tananyagaim (volt munkáltatóm felszámolta a tárhelyemet), ezért új helyet kerestem, itt találjátok:
PIC-kwik projekt (PIC24HJ128GP502) PICCOLO projekt (PIC18F14K50, illetve PIC18F4550) PICula projekt (PIC18F4520)
Sziasztok!
Eddig csak 8 bites PIC-ekkel foglalkoztam. Most 16 biteset szeretnék programozni (PIC24FV32KA304). Segítséget kérek abban, hogy reset után miket kell beállítani ahhoz, hogy a PORTB mind a 16 bitjét digitális outputkén használhassam. A bit2-4, és a bit12-15 nem működik. Ha lehet assemblerben.
Köszönjük szépen! Eddig is nagy hasznát vettem!
Hali!
Nézd meg a dokuban milyen perifériák vannak azokon a lábakon, és kapcsold ki
Köszi a választ. Ezt próbálgatom, de eddig még nem sikerült kikapcsolni.
MPLABX v4.15 WIN7 alatt.
1. Állandóan kiírja, hogy nincs internet kapcsolat. Hogy kell kikapcsolni, hogy ne ellenőrizze a hálózatot? 2. Commanderrel töröltem egy projectet, kiírja, hogy nem találja. Hol van a "Garbage collector"? Előre megköszönöm a válaszokat.
MELYIK commander? Van egy tucat. A FAR-ban pl. beállítható, hogy hova töröljön. Ha default, akkor a wastebinbe, vagyis a lomtárba teszi. Ha nem így volt beállítva, akkor baj van, simán nem állítható vissza. Ha nagyon fontos volt, ne is írj a lemezre egyáltalán, talán valami visszaállító programmal előhívható még.
Total Commander.
Nem kellett visszaállítani. A "Start Page"-n a "Recent Project" alá a kitette a törölt project nevét. A régi MPLAB kiírta, hogy nem találja a projectet és a törölte az előzményeket és újra indításkor már nem látszott. A "Help"hivatkozik a "Garbage collecting"-re, ezt nem találom. Végül is létre hoztam egy kamu projectet a hiányzó project nevével és ezt tiszteségesen töröltem a projectek közül. Ezt hogy lehene lelőni? "Internet connection is not stable enough to download latest toolchain. " Kösz.
Kicsit megkésve, de sikerült ismét az áramkör közelébe férkőznöm.
Végül ami a problémákat okozta, az egyrészt a szűrőkondi hiánya a stabkocka 5V-os lábánál, másrészt a FET-nek kevés az 5V, hogy kinyisson, de még így is bezavarta a pic-et. Kapott 1000µF-os kondit a stabkocka után a rendszer és mivel ezek voltak itthon, optocsatolót hajt a PWM láb, azon keresztül már 10V-ot adok a FET-nek. Így már a programkód szerint történnek a dolgok, hűtőbordát igénylő fűtés nélkül. Köszönöm a tippeket
Sziasztok, CCS C fordító és PIC16F876 esetén ez a 2-es mit jelt a lenti sorban?
ext_int_edge(2, H_TO_L); Nem találok semmilyen helpben egyértelmű magyarázatot. Köszi!
Szia!
Szerintem az első paraméter,hogy melyik INT-bemenetet akarod beállítani,a második,hogy mire okozzon megszakítást .
Miért nem nézel utána a fordító kézikönyvében? ccs compiler manual (271. oldal)
Idézet: „ext_int_edge( ) Syntax: ext_int_edge (source,edge) Parameters: source is a constant 0,1 or 2 for the PIC18XXX and 0 otherwise. [PCD] source is a constant from 0 to 4. Source is optional and defaults to 0. edge is a constant H_TO_L or L_TO_H representing "high to low" and "low to high" Returns: Undefined Function: Determines when the external interrupt is acted upon. The edge may be L_TO_H or H_TO_L to specify the rising or falling edge. Availability: Only devices with interrupts Requires: Constants are in the devices .h file Examples: ext_int_edge( 2, L_TO_H); // Set up PIC18 EXT2 ext_int_edge( 2, L_TO_H); // Set up external interrupt 2 to interrupt on rising edge ext_int_edge( H_TO_L ); // Sets up EXT ext_int_edge( H_TO_L ); // Sets up external interrupt 0 to interrupt on falling edge”
Hali!
Mi a legnagyobb PIC ami lábkompatibilis a 16f628/648-al? Köszi
Mennyire kell láb kompatibilisnek lennie? Vcc, Vss, MCLR természetesen. Más funkciók pl. UART, stb? 16F819, 16F88, 16F1847, 18F1322
Köszi, csak lábkiosztás, ezek jók amiket írtál. Illetve 1322-t nem találtam csak 18f1320-at.
Köszi, úgy látom a 1847-nek van a legnagyobb memóriája.
Sziasztok. Tudna valaki segíteni? Ezer éve nem foglalkoztam PIC programozással. Most beesett egy projectem és mondom letöltöm az MPLAB ot. Nos, valami MPLAB IDE meg IPE jött le ami leginkább megjelenésében a Netbeansre vagy az Eclipsre hasonlít. A régi projectjeimet meg nem kezeli, az Import project el sem.A régi projectek még MPLAB 7.x - 8.x alatt készültek. A PICkit2 t pedig nem tudom felrakni mert egy régi verziós(2.xxx) NET framework ot kér a mostani 4.xxx es helyett. Mi lehet a megoldás? Nem akarnék visszafelé frameworkot váltani, eleve céges a gép és már win10 van rajta. Lehet összekuszálok valamit és behallnak a gépen lévő céges tesztprogramok oszt megyek a levesbe. Köszi előre is.
Köszi, próbáltam már de nem települ fel a gépre. Az installáció elején megáll a telepítés hibaüzenet nélkül és csak áll áll... Valamiért nem települ fel.
Ha nem nyúlsz az általa felajánlott beállításokhoz, akkor is megáll? Rendszergazdai jogokkal telepíted? UAC be van kapcsolva?
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2019
No... Végül a probléma egyik fele megoldódott, a 7.62 es MPLAB verzió nagy nehezen felment. De mit tudok csinálni a Pickit2 szoftverével ami a keretrendszer miatt nem megy fel? Ha az is
felmenne lenn öröm és bódogság...
Igen úgy próbáltam. De jó a 7.62 is, ahhoz amihez kell arra bőven elég. A pickit 2 re van valami ötletetek?
A PK2-t a saját szoftverével akarod használni vagy az MPLAB alól ?!
Miért nem használod az MPLAB alól ( nincs a támogatott eszközök között a PK2 az adott procinál ?) ?!
Üdv!
Ha a PIC-et SPI Master ként akarom használni, akkor a CS láb (ami megy a Slave-re) bármelyik I/O lehet ugye? (Vagy mindenképpen Rp-pinnek kell lennie?) |
Bejelentkezés
Hirdetés |