Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Hozzá jutottam egy ICD1 -hez de nincs támogatva az új MPlabokban és azt szeretném kérdezni, valahogy rá lehetne e venni az új mplabokat az együttműködésre vagy felejtsem el? Ha ez így van akkor megtudnátok mondani, hogy mplab latest version-okat honnan tudok letölteni mert microchip oldalán nem találtam. Válaszotokat előre is köszönöm szépen. Üdv. Danczák Ákos
Nekem is volt/van icd1-m és sehogy sem ment az új mplabokkal.
Szerintem keress rá, hogy mplab 5.7.
Hali!
MPLAB 5.74-em van, ha érdekel. (13.5 MB) Sajnos az új MPLab-ok valóban nem támogatják már az ICD1-et. (Valószínű, hogy az MPLab 8-asok meg csak az ICD3-at fogják, mert akkor azokat is el lehet majd adni ) De itt a HE-n is van ICD2 építéssel foglalkozó topik, érdemes szétnézni.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Hát mostanában nem fogok ICD2 -utánépíteni sajna idő híján de kiváncsiságból megvizslantom a témát (persze én sem értem minek egyáltalán a 2 az után meg a 3 de jó üzlet nekik az tuti). Viszont érdekelne az MPLAB 5.74 ha esetleg megtudnánk oldani valahogy odaadd annak nagyon örülnék. Köszönöm még 1x!
microchip oldalán is fent van, csak be kell írni a keresőbe, mert linkelve már nincs a főoldalakra, de ha beírod a pontos verziót úgy emlékszem kidobja.
Még lenne 1 kérdésem ha nem gond. Szóval van ez az ICDI de nem szeretnék foglalkozni az mplab régebbi verzióival nincs valami szoftver amivel közvetlen tudok .hex-ákat égetni az ICD1-el az mplab nélkül?
köszi előre is!
Talán a winpic de úgy emlékszem még az se... ilyen módszerre a jdm van és a downloaderek (bootloaderes megoldások) nem épp az amit te keresel...
Hello!
Szeretnék segítséget kérni, mivel teljesen kezdö vagyok ebben a témában. Van egy PIC16F877 demopanelem lcdvel, gombokkal, rs-232ve, stb. és rajta egy PIC16F874A mikrokontrollerrel. Meg van egy MPLAB-ICD modul, amivel programozni lehet a kontrollert. Rákötöttem a soros portra a programozót, azt a demopanelra. MPLAB 5.70.20al próbálkoztam vmi kapcsolatot létrehozni, mivel ugy olvastam az még müködik ICD1-el. Csakhogy sehogy se sikerül csatlakozni. A programozon villog a led ha vmiféle próbálkozás van, de nem történik semmi, a mplab egyszerüen kiirja hogy nem tudott csatlakozni. A port elvileg jó, a panelon világít minden, szóval nem tudom mi lehet a hiba oka... elöre is köszi Gergő
Sziasztok!
Van egy ICD1-em. A következő kérdésem lenne. Eddig nagyon szépen tudtam vele a PIC16F87x-es családot programozni. A kérdéseim a következőek lennének: 1. Milyen megkötéseket vannak a programban, hogy debug üzemmódban is tudjam használni a PIC-et? 2. Lehetséges e a PIC16F87xA típusú család programozása is. Ha igen, akkor hogyan, esetleg melyik régi MPLAB verzió tudja ezt a családot programozni? Köszönöm válaszaitokat előre is!!
Itt találsz némi infót az icd 1-ről.
Lehet vele 16F87xA-s piceket ic progizni csak a pic tipusának a sima "A" nélküli változatott kell választani a project menüben. pl.: 16F876A => 16f876 A fordító kicsit sír a proci tipus miatt, de nem számít.
Szeretnék én is segítséget kérni ICD1 ügyben.
Megépítettem egy nagyon egyszerű "demo-áramkört", a tápfesz korrekt 5v-on megy. Az ICD1-et hozzákapcsolva remekül kommuniál a két eszköz. Legalábbis ez látszik. A program fordítás is hibátlan, a felprogramozást is látszólag hibátlanul elvégzi (az opciókat az ICD1-nek megfelelően, a gépkönyv szerint állítottam). Viszont amikor visszaolvastatom vele az elvileg "beégetett" programot, az első esetben csupa '3f', a második esetben pedig mindif '00' (nop) van a program helyén. Az ellenőrzéskor is azt írja, hogy a lefordított programom és a PIC16f877-ben található tartalom nem azonos. Tehát magyarul úgy néz ki a dolog, hogy a program nem íródik be a PIC-be. Pedig az ICD a programozó feszültséget is rendben előállítja. Találkoztatok már ilyen problémával?
Köszönöm, ne fáradjatok vele, megoldottam
Hátha tud valaki segíteni:
Elővettem régelfelejtett ICD 1-emet, üzembe szeretném helyezni, de már az MPLAB-bal elakadtam. Hibát írt ki, futtatáskor az 5.7 verzió, ha 16f877 processzort választottam (az ICD driverem v1.26.02). Megpróbáltam az 5.4-es MPLAB-ot, de az ICD drivert már nem is hagyta maga alá installáni, 4.12 MPLAB-ot javasolta. Tehát valószínűleg az a baj, hogy nekem túl régi ICD1 driverem van, de sajnos nem találok a neten sem újabbat. Van v.kinek újabb verziójú ICD drivere, amelyik együttműködik az MPLAB 5.7-el? Előre is köszönöm!
Ez a kérdésem egy nagy tévedés volt.
Ott követtem el a hibát, hogy az MPLAB 5.74 alá automatikusan installáltam a RÉGI drivereket, holott az 5.74 tartalmazza a megfelelőket.
Nem tudna nekem valaki segíteni, hogy honnan tudnék régi mplabokhoz jutni.Már próbáltam mindent, de neten nem találtam.Előre is köszi.
A Microchip honlapján fent vannak a korábbi verziók is! Bővebben: Link
Köszönöm szépen.Én is kerestem ott, de nem találtam.(meg kéne tanulni angolul)Még egyszer köszönöm.
ICD cannot establish communication using com1 and baud rate of 57600.Please refer to README.ICD for troubleshooting information. Ha ezt írja ki mi a baj?Nem látja a gép az ICD-t?A választ előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |