Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nem tudom, hogyan, nálam a bal szélén van ikon mint eddig, és nem foglal több helyet, sőt a méretét is lehet állítani tetszés szerint.
Sziasztok!
Eagle 7.6.0-ba hogyan lehet belevarázsolni egy saját alkatrészkönyvtárba egy stp fájlból a paneltervbe a rajzot/pad-ek pozícióját?
3D-s fájlokat nem kezel a 7.6
Konvertáld DXF-re
Köszi!
Másik kérdéseim is lennének. A kapcsoláson van vALAmi módszer jelölni az opcionálisan beültetendő alkatrészeket? Illetve milyen paranccsal lehet az előző utasítást újra végrehajtani, mint pl excelben az f4? A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2019
Moderátor által szerkesztve
Opcionális beültetés.. szerintem egyedi jelölés alkalmazása.
előző utasítás.. kicsit bővebben ha elmondanád mire gondolsz ?
Ha excelben egy cella hatterét zöldre állítod, átmész egy fehér cellára nyomsz egy f4et és zöld lesz. Tehát ha egy vezetősávot 1mm-esre állítok akkor egy gyorsgombbal többet is szeretnék.
Erre való a group ikon , az összes kijelölt dolgot egyszerre változtatja , de ha Pl vezetősávot akarsz változtatni ha egyet megváltoztattál elég rákattintani a következőre azt is állítja (nem kell állandóan megadni az utasítást értéket) Így a bal egér gomb a gyorsgombod ...
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2019
Baloldal, (Change)villáskulcs ikon, és alatta a lehetőségek
Aztán csak katt az elemre.
Beírod a keresőbe, amikor alkatrészt helyeznél el ...
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2019
Sziasztok!
Szükségem lenne az LT1510 CN vagy IN DIP16 tokozású IC-nek a könyvtárára, de nem találtam sehol. Valaki esetleg találkozott már vele valahol?
Hm ... érdekes, miért is lenne?
snapeda.com/parts ismerős? Bővebben: Link Szerintem a symbolt meg kell rajzolnod, a többi adott.
Köszi, de ez SMD kivitel, nem THT, ami nekem szükséges.
Megrajzolni 10 perc, keresgélni közel egy nap.
Letöltöd az SMD-set a snapedaról, a ref-packages.lbr-ben kikeresed a DIP-16 footprintet a project explorerben amikor az LT1510 könyvtár meg van nyitva, jobbeger -> másolás az éppen nyitott könyvtárba. Létrehozol egy új devicesetet ott meg lehet másolni az SMD kiosztását.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2019
Idézet: „Szerintem a symbolt meg kell rajzolnod” Miért is kell? A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2019
Idézet: „Megrajzolni 10 perc, keresgélni közel egy nap.” Nem mondtam igazat a 10 percel Minden bénázással együtt 3:54 perc, és ha nekem megy, megy másnak is !
Nekem nagyon tetszik, példaértékű ez a hozzáállás.
Egy apróság szemet szúrt, ami egyébként nem von le semmit a munkádból, de a tokozás két lábsorának távolsága 1,27 mm-el közelebb van mint az általában a DIP tokokra jellemző. Az adatlapból való láb-kimásolás garantálja, hogy a szimbólum és tokozás lábszámozási sorrendje azonos? Mert ezt a videón csak végigpörgetted, én meg egyesével ellenőrizni szoktam a megfelelést.
Max. azért, kell megrajzolni, hogy később a kapcsolási rajzból könnyebben lehessen a PCB-t változtatni, ha már egyszer a footprint és hozzá a symbol adott, megvan.
Hogy jön most ide hirtelen a THT? IN DIP16 lenne a THT? LT1510 CN egyszerű DIP 16 tokozásu.
Igen, végigpörgette, és így nem is jó a lábkiosztás!
Úgy jön ide, hogy az a fajta ami nekem kell az furatszerelt (THT) nem pedig felületszerelt (SMD)....
A tokozás az egy másik dolog...
DIP16 tokot bármennyit találsz ...
de tessék töltsd le: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2019
Device connect úgy párositod ahogy szeretnéd
Nem ezt szántam a video lényegének? Sajmálom hogy ez ragadt meg belöle
Ok rendben, én simán megrajzolom az alkatrészt ...
Idézet: „ellenőrizni szoktam a megfelelést.” Az sosem árt, de nagy lábszámú alkatrésznél érdemes a lábakat (PIN-PAD) neveket egyformán elnevezni. Device-ban a nevek sajnos nem rendezhetők, csak abc szerint. Igy valóban minden PIN-PAD név egymás mellé kerül és elég csak "kattogtatni" 99%-ban, A pad nevek is kötegelten átnevezhetők a pin nevekre.
Egyedi tokozásoknál akármilyen neve is lehet a PAD-eknek, de egy általános (pl. DIP16) toknál jellemzően a tokozás PAD-jeinek a neve egy szám, ami éppen a lábsorrenddel azonos.
Aztán már a megfeleltetés kérdése, hogy a mondjuk a 3-as lábhoz a gyártó által 3-as lábhoz szánt funkció csatlakozzék. Látok veszélyt abban, ha definiálási hiba miatt esetlegesen téves megfeleltetéseket hozunk létre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |