Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Ezt okoskodtam ki. A zip-ben az új gerber van a brd file alapján.
A program saját ellenőrzője 148 hibát talált. Ez több mint az ideális nulla darab hiba. Egy részük felett át lehet siklani, el lehet őket fogadni, de a kötések hiánya az nem tartozik ide. Ezt a részt kinyitottam a hibalistában, és találomra ráálltam az egyikre. Egyértelműen hiányzik a kötés.
Ameddig a terv nem jó, addig nem érdemes legyártatni a panelt. Az IC típusa is gyanús. A 7106 valószínűleg 7107 akart lenni.
Nem tudom mire gondolsz, hogy mihez ragaszkodok. Föltöltöttem a nyák-ot.
Most választottam egy panelt, de teljesen mindegy melyiket, mert mindre ugyan azokat a hibákat dobja. Sőt próbáltam már megbízható, más által tervezett nyák tervekből is generálni gerber fájlokat próba képpen, az eredmény ugyan az. Itt a beállítások miatt nem jó a gerber, azért írtam le pontosan, mit hogyan csinálok, hátha valaki tudja, hol megy mellé. Nézd meg, csináltam most egy egyszerű áramkört és ugyan azokat a hibákat dobja. Nem jók a fúró fájlok és a szitanyomás. A fúró fájlok nem megfelelő fájl formátumához mi köze a kötéseknek? Értesz a gerber fájlok rétegbeállításokhoz? Megírtam, nekem 6.3-as verzióm van, nem csinálja meg helyettem. A 64 bit-es 9-es verzió meg nem megy rá a 32 bit-es op rendszerre, nekem is könnyebb lenne, mint ide írogatni... Tudom, hogy nem jó a száma az IC-nek.
Szia!
Köszönöm a segítséget, nekem hibákat mutat annak ellenére, hogy a gerber nézőkéjükben tökéletesnek látszik minden.
Nekem nincs 6.3-as verzióm, ezért ebben nem tudok segíteni.
A legújabb veziókban is be kell állítani a rétegeket és a formátumokat. De annyi segítség van hozzá, hogy vannak előre beállított *.CAM fájlok, amiket meg lehet nyitni, és ha indokolt szerkeszthető a tartalmuk, és elmenthető más néven. Ha a terv hibás, annak javítása meg kell előzze a panel generálását. Ezért hoztam szóba.
Feltöltsem valahová a 6.3-as verziót, ki akarod próbálni?
Köszönöm, nem kérem. Én már el leszek valahogy az enyémmel, ami frissebb változat.
Akkor várok, hátha valaki tud segíteni, mert én már mindent végigpróbáltam, amit csak tudtam.
Másik kérdésem az lenne, hogy lehet alakzatot kontúrmaratni? Az esetleg jó lehet, hogy dimension réteggel megvan a nyák körvonala és körbe teszem 0.9mm-es furatokkal? Nem szeretnék a kész nyákokon itthon bele barkácsolni.
A 20-as rétegen csinálsz egy zárt alakzatot és kész. Ezt a vonalat kívülről körbe marja a JLCPCB.
Itt egy CAM fájl, ezt töltsd be és ezzel generáld a munkafájlokat.
Ez 100% -ban jó, ha ezzel is hibát ad vissza, az érdekes lesz.
Szia!
Sajnos a legegyszerűbb hibátlan panelre is hozza a hibákat. Letöltöttem az eagle 7.7-es verziót, az még fut 32bit alól, azzal is ugyan az. Nem jó neki a szitanyomás és a fúrófájl.
Meg tudnád csinálni ennek a panelnek a gerber fájlokat és föltöltöd ide?
Kipróbálom, hogy jelez-e hibát.
Nem hibás, ez igy jó minden fájl.
Probléma a JLPCB-nél van, főleg mert olyan, hogy non-gerber274x/excellon.. Nem tudom hogy érthetik mikor az egyik is, meg a másik is külön formátum, az excellon nem a gerberből származtatott formátum. Szóval amit a JLPCB oldala vissza ad neked az hülyeség.
Hát ez csodálatos. Közel 1 hete kínlódok...
És annak ellenére, hogy nincs kötés, meg van rajta 148 hiba, ki lehet generálni és jól látszódnak az egyes rétegek. Egy másik nyák gyártó oldalán is megnéztem.
Persze, ahol vonal..stb van az a gerberen látszik.
Azt adja vissza amit a tervezőben látsz.
Nagyon köszönöm, sokat segítettél
Akkor megrendelem, ha valami nem jó, csak szólnak...
Eagle 9.5-tel megcsináltam a fájlokat és a JLPCB nem jelez hibát. Az eagle-ban gyári minden beállítás.
Ebben is meg lesz ugyanaz a hiba ha elkattogtatsz a Analysis Results -ig.
Ránézésre a hibák többsége az, hogy a PAD-en nem lehet felirat, "rajzolat". E miatt nem kell aggódni, a JLCPCB automatikusan nem nyomtat a PAD-ekre.
Hétfő óta a support-tal is levelezek, végül ma eljutottunk oda, hogy a gerber jó volt már elsőre is.
Nem tudom miért nem lehet az elemzés fület kiiktatni az oldalukon, hogy ne bolonduljon meg az ember. Azt viszont kiszúrtam, hogy a JLCPCB-nél mivel nézik a fájlokat: Gerbv és innen tölthető le: Bővebben: Link Ha valaki hasonló cipőben járna és nem biztos benne, hogy jók-e a fájlok meg tudja nézni vele. Ez biztos, hogy jó és még telepíteni sem kell. A cam fájl, amit niedziela feltöltött, nagyon jó. A fúrást de még a marás fájlokat is megcsinálja egy kattintással. Köszi még 1× A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2019
Rendeltem ma délután néhány panelt a JLCPCB-től. Ez nem az első alkalom, de most egy teljesen új jelenséggel találkoztam.
A 3 panel közül 2-t pár perc alatt gyártásba vettek, de a harmadikat a felirat szerint felfüggesztették. Semmilyen egyéb információm nincs, csak a képernyőn lévő felirat. Mit jelenthet ez? Esetleg az ottani késői időpont miatt (+8 óra hozzánk képest) későbbi emberi időben fognak reagálni? Technológiai hibára nem számítok, itt valami más akadály gördült a gyártás útjába. Más találkozott már hasonlóval? Ha igen, ott mi lett a megoldás?
Suspending?
Kapsz tőlük e-mailt előbb-utóbb. Valami nem értenek. Nekem is ilyen volt. Írtak e-mailt, válaszoltam, és két perc múlva már gyártásban volt.
1-2 éve, amikor rendeltem legelőször egy magyar nyák gyártótól,(elötte csak itthon lötyköltem a vegyszerekkel teli edényeket.. ) és egyből 2 oldalas nyákot, abból is 20db-ot.
Nem a reklám miatt, de ők tökéletesen leírtak mindent, így tudtam, hogy mi az a gerber, mi kell nekik, stb. Hiba nélkül legyártatták mindet, csak jó alaposan utána kell nézni a rendelés, és a gerber készítés fázisainak. ..olvastam pharo hozzászólásait, leginkább neki írom ezt, de azt is láttam, hogy a JLCPCB-nél volt valami.
Kiderült mi váltotta ki a felfüggesztést. A képen lévő középső panelt 3 különböző panelként értelmezik, ezért felárat kérnek rá. A panelnek egyetlen külső kontúrja van, de valóban felismerhető rajta 3 panel részlet. A gyártás szempontjából nem számít, hogy ez a 3 panelrészlet egyetlen áramkör, csak technológiai okok miatt van megbontva.
Ezt akár még el is tudnám fogadni, de piszkálja a szépérzékem a kiegészítő díj mértéke. Ez magasabb mintha külön-külön rendeltem volna meg a 3 panelt. Illetve itt egy részlet a gyártó cégtől, amiben a mikor és mennyi külön díjat igyekszik részletezni. " 3. Milling fee(no matter what shape it is): no extra charges for order less than 1000pcs, but an extra fee of $15 will be charged if it is between 1000-2000 pcs. " Én sajnos nem vagyok a nyelv ismeretének birtokában, de mintha ott lenne a díjtalan körbe marás. A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2019
A marásnak nincs extra költsége, de a panelizálásnak van. Töltsd fel újra a tervet, esetleg nagyon picit módosítva rajta, más embernél fog landolni, aki lehet, átengedi. Aki feldolgozza a terveket (engedélyezi/elutasítja), köztük is vannak akik lágyszivűek, mások meg betartanak minden szabályt. Szerintem a felső tervedet sem kellett volna elfogadniuk, hiszen azon is két terv szerepel (látszatra). Nálam régebben az volt a gond, hogy az egyik részről nem ment át vezetősáv a másikra, ebből gondolták, hogy egymástól függetlenek. Amint behúztam egy levegőben lógó vezetősávot a két rész közé, mindjárt azt gondolták, a tervek összetartoznak.
Van ennek logikája, csak nehéz elfogadni. Egyik oldalon ott van a nagyon olcsó ár, a másik oldalon pedig a méretkorlát.
De hiába férsz bele, még akkor is vannak buktatók. Nekem már az első perctől problémát okoz megérteni mi a különbség egy 100x100 mm-es panel, és egy szintén 100x100 mm-es panel között, amire én feltettem 4 db 50x50mm-es panelrészletet. Ráadásul ha ezek egyformák, akkor belefér az engedményes árba, ha pedig különbözőek, akkor már nem. A panelizálás is csak akkor jelent tennivalót, ha a gyártónak kell megcsinálni. Ha azt én itthon készítem elő, akkor számukra olyan mintha egyetlen nagy panel lenne. De sok szónak is egy a vége, el kell fogadni amit a gyártó mond. Annyira kedvező az ár, amibe már belefér némi korlátozás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |