Fórum témák
» Több friss téma |
4 rétegű a nyák. Elég nehéz megmondani hogy hova lehet bekötve. Ez egy keringető szivattyú elektronikája. Ha felmelegszik a motor mindig kikapcsol. De amúgy meg nemis meleg. Felirat ha lenne rajta akkor nem kérnék segitséget.
Méréssel megálapitottam hogy ez a zöld alkatrész zéner diódán keresztül megyen a motora mégpedig a hőérzőkelő kivezésére.
Attól még, hogy 4 rétegü, vissza lehet követni hova megy a két kivezetése, gondolom, van multid is, dióda vizsgáló állásban lehet csipogtatni.
Sajnos csak igy tudom megrajzolni
De amúgy meg nemis meleg. - Mi? A motor?
Mert a képed ha megnézed, akkor a zöld alkatrész elég rendesen megpörkölte a nyákot.
Igen a motor nem meleg mikor lekapcsol a védelem, kézzel is meg lehet fogni.
Ha az a dolog tényleg termisztor, milyennel lehetne helyettesíteni?
A rajzod alapján, én egy kis értékü ellenállásnak, vagy ntc nek gondolom. Elég nagy áram folyhat rajta, a panel másik oldala megvan égve. Lehet még éppen egy dióda, vagy egy hőbiztosíték egy induktivitás ..stb. Én kiforrasztanám, és alkatrész teszterrel megnézném.
Kiforrasztottam 4,95Kohm értéket mértem rajta. Dióda mérésben 1,58V-ot mér mindkét irányból. Kondenzátorként nem ír semmit.
Sziasztok!
Kaptam egy számomra teljesen ismeretlen erősítőt, és nem találok róla semmilyen információt. Ha valaki ismeri, kérem írja le. Köszönöm! Tensai TA-4000
Melegítsd meg és figyeld meg az ellenállásváltozást.
Öngyujtóval melegitettem kicsit, 4,3 Kohmról felment akár 15Kohmig. De ha megtovabb melegitem akkor mintha szetkapcsolna. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
Létezhet olyan hogy hamarabb kapcsol ki mint kellene. Mivel még nem is nagyon meleg a szivattyú, és kikapcsol. Milyennel lehetne helyettesíteni?
Sajnos nem
Tényleg nem az
És mit szeretnél tudni róla? Összedugdosod a részegységeket, és vagy szól vagy nem.
Igazad van, még nem sikerült hazahoznom, a melóhelyemen van még. annyit sikerült róla kideríteni, a végfok alapján, elvileg 2x50W 8ohm. Igazából azérdekelt volna mit is tud, mertvan külön sub kimenet is valamint egy sur. speaker kimenet is.
Igen annak néz ki leginkább, ha lehül és visszakapcsol, de a 4,3K -ohm azért soknak tünik.
Ha dióda mérésben 1,58V-ot mért, ez a két mérés nem logikus, így kitudja milyen alkatrész ez ??? Talán egy beégett rossz kontakt hibás hőbiztosíték. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2019
Ha jól tippelünk és az egy PTC hőbiztositék, az nem a motor melegedése miatt kapcsol le, hanem azért mert a rajta átfolyó áramtól melegedik az a kérdéses alkatrész, és ha eléri a kritikus hőfokot lekapcsol, amint lehül újra visszakapcsol, de ez is a szerepe azért van ott a kapcsolásban védelemként. Vagy a kérdéses alkatrész elhasználódott és nem bírja a folyamatos terhelést, vagy a motor áramfelvétele valamiért megnő, és ezáltal nagyobb áram folyik át azon az alkatrészen.Na ezt kell tisztáznod, viszont a 4,3K hideg ellenállása miatt valószinüleg rossz a kérdéses alkatrész.
Nagyon szépen köszönöm. Van a motor előtt egy 3 fázisos motorvédő is. Az még sosem kapcsolt le. Szóval ha bármelyik fázison több mint X amper megy át akkor lekapcsolja az egész motrot. Tudnál linkelni valamilyen alkatrészt, amivel helyettesíthetném? Vagy bármilyen PTC hőbiztosíték jó? Mert a motor tekercsei között van mégegy NTC ami a hő hatására szépen működik.
Nem 100 % hogy hőbiztosíték, de ha igen, akkor a müködési feszültség, és a teljesítmény alapján kell megkeresned a megfelelőt. A képen amit feltettem egy 220V/ 0,25A -es, tehát kb egy 50W-os motorhoz még elmegy.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
Sziasztok,
A Linken látható telefonról meg tudná mondani valaki, hogy melyik tipus? Úgy néz ki, hogy az akkuja jó lenne a tescós telefonomba, csak nem tudom hogyan keressem.
Bővebben: Link ....de akár a "tescós" telefonodat is megnevezheted.
Yezz, de ahhoz már sehol se találok új akkut.
Ja, kösz a linket. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
Kivételesen gépről írok de emlékeztet a 4-es samsung galaxy s4-emre. Telefonról küldök képet is.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
Kösz neked is a képeket, ma utánanézek, hogy tudom-e használni a telefonomba.
Ha kicsit *reszelni* kell, hogy belemenjen majd valahogy megoldom. Csak azért, mert a gyártók állandóan változtatgatják a termékpalettát, nem szeretnék 1-2 évenként telefont cserélgetni. Az elöző készülékemet 9 évig használtam, majd a szomszédnak adtam aki mai napig jól elvan vele.
Sziasztok.
Van két diódám ami egy LM2576 T-5 áramkörébe van amit kicserélnék hátha azoktók ég el az ic. Kérdésem az lenne hogy egyszerü diódával helyettesithetem ezt ? HER605
Nem. Alig hasonlit. De majd nem stimmel.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |