Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A gumigyűrű méretei: 9.1x4.7x2.3 mm (külső-belső átmérő, magasság). Lapos tömítésként velük párszáz Ft-ból legyártatható.
Sziasztok!
-Röviden a kérdésem: lehetséges, hogy magnók különbözőképpen adjanak vissza felvételeket? -Bővebben: észrevettem, hogy a Nakamichi által felvett kazettáim kisebb hangerővel játszódnak le a Sony deckemen, mint a Nak-on. Eddig nem volna gond, de a mérőkazettám (az a drága) mindkét gépen azonos kimeneti hangerőt produkál (500mV), míg egy másik kazettára felvett azonos frekvenciájú jel, ami a Nak-on szintén 500mV kimenetet eredményez, a Sonyn lejátszva már csak 350mV. Most próbáltam ki, visszafele is hasonló a helyzet, a Sonyn felvett jel, ami a Sonyn 500mV-ot ad ki, a Nak-on csak 415mV-ot eredményez. Na most mi a különbség a két gép, vagy a két kazetta között? Érti ezt valaki? Összesítve: beállítókazetta: 400Hz 500mV mindkét gépen más kazetta: a felvételt készítő gépen (szintén 400Hz) 500mV, a másikon alacsonyabb Valaki magyarázza meg, mert beledilizek!
Ha a beállító kazetta nem valaki referenciának elfogadott gépén készült, hanem tényleges teljessávos felvételt tartalmaz, ahogy eredetileg kell legyen, akkor ez magyarázhatja az eltérést. A teljes sávon ugyanis tökmindegy, mi a fej magassága, a 2xnegyedsávos saját felvételen meg nagyon nem. Ha ez az eltérés, valamelyik gép fejmagassága (nem összekeverendő a magasakat befolyásoló fejmerőlegességgel) el van tekergetve.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2019
A referencia kazetta tényleg teljes sávos, akkor ez lehet a különbség oka. Köszi!
Netán tudsz valami forrást, ahonnan be lehet szerezni fejmagasság állító segédeszközt? A Sony esetében a fejmagasság fix (valami kis műanyag izébe kell az egyik oldalát a fejnek beakasztani, a másik oldal persze állítható a merőlegesség miatt. A Nakamichinál alátét lemezkékkel állítható a fejmagasság, lehet, hogy egyszer valaki hozzápiszkált, de nem tudom megállapítani, hogy jó-e vagy sem. Szemre biztosan nem.
eBay-nél jobbat nem tudok tanácsolni. Szerintem ebben az országban egy kézen meg lehetne számolni, hány ilyen sablon van, vagy legalábbis, hogy hány szakember rendelkezik vele..
Néhány száz dollárért beszerezhetőek, többek között ők is forgalmaznak
willy@willyhs.com Vélelmezem, néhány készülék javítása miatt , biztosan nem éri meg.
Nos igen, tutira nem hozná vissza az árát. Azért a céget megnéztem (willyhs.com), korrektnek tűnik. Azt hiszem felejtős lesz ez a fejmagasság dolog részemről (hacsak a kisördög nem bújik belém), amúgy sem tervezem a Nakon felvett zenéket más decken lejátszani, egy készüléket hagyok meg magamnak (a többit már kiszórtam vaterára), az meg a Nak BX-125. Nyávogása specifikációkon belül van, stabil, lassan az előfokban is kicserélgetem a szükséges alkatrészeket, hogy a teljes frekvenciatartományt egyformán játssza le, szóval ő lesz az én Hegylakóm. Az Egy, aki marad.
Ez /is/ nagyon tisztességes cég,és ami a lényeg, nagyon sok után gyártott minőségi alkatrész elérhető náluk.
A probléma ott van , hogy messze vannak, valamint a posta költség megdrágult,és a NAV is figyel. Az általuk is favorizált beállító sablon, jelenleg hazánkba is javító szakembereknél is megtalálható. A legtöbb készülék önmagához/ saját felvétel/ általában elfogadhatóan szól, de mindig van, ami másképpen /jobban??/ szól.
Üdv-valaki tud mondani véleményt -bármit-a BASF deckekről?Konkrétan egy D 6135 és egy D 3035 lenne .
Csak képen láttam még ilyet, de szinte biztos, hogy ezek Japánban készültek a megrendelt feliratozással. Mechanikusan elég tartósnak tűnnek, a hangjuk a teljesen középszerűtől a meglepően jóig bármilyen lehet.
Üdv-még mindig rs-tr333 és amióta fentebb irtam most megint kiszedte a szalagot de nem gyűrte egyből megállt de most a játszós oldalon igy gondolom nem köthető egy kazettafészekhez a gond.Új görgök-panasonic 13-as 2-es tengellyel,új szijak-szóval mit hagytam ki?Sztem capstan nem kotyog,minden olyan jónak tűnik-nekem mint kezdőnekKuplungot még nem faragtam-vki tud okosat?-mert egyre több fincsi kazit kapok-veszek és vigyáznék rájuk...
A típushibás fogaskerék cserélve van már?
Üdv-igen szinte akkor mikor kérdeztem kicseréltem
Megkérdezhetem, hogy a kazettákat honnan veszed? Hátha engem is érdekelne egy néhány.
"Comcéd"néni ágyneműtartójából meg a szekrényéből
Akkor nemsemmi lehet a néni, hogy kincseket rejteget!
Srácok, tudom, hogy nem ide való kérdés, de félig azért ide illeszthető: a deckek hangját szeretném egy átalakított Ipod dokkolóra átküldeni (csak műhely célokból, mielőtt bárki elájulna), de a gépek kimeneti impedanciája magas, a dokkolóé meg alacsony, így a hosszú kábel, hiába jó minőségű árnyékolt, szép nagy búgást szed össze. Szeretnék egy impedancia átalakítót készíteni, de hiába kerestem rá itt a fórumon, valahogy nem találtam a megfelelő topicot. Ha valaki tudna egy egyszerű rajzot, vagy a megfelelő téma linkjét, megköszönném.
A legegyszerűbb megoldás, hogy a deck fejhallgató kimenetét használod. Az 8-32 ohmra van kitalálva.
Idézet: „így a hosszú kábel, hiába jó minőségű árnyékolt, szép nagy búgást szed össze” A búgást nem az árnyékolt kábel minősége szedi össze, valahol földhurkod van. Az árnyékolt kábelt kis impedanciával kell meghajtani, és nagy impedanciával terhelni. Az árnyékolt kábel minősége a kapacitásában jelentkezik, ami viszont a magashangok csökkenésében jelentkezik. Az előző topikban javallt fejhallgató kimenet megfelelően alacsony kimeneti impedanciájú, de még a hangfrekvenciás kimenet néhány száz ohmja sem túl sok. A búgást nem ez okozza.
A földhurok tipp jó, rácuppantam a dologra és úgy tűnik, meg is van a ludas, mert a készülék (a dokkoló) a rátákolt RCA bemenet testén szép nagy zajt csinál, amint hozzáérek akár kézzel is. Persze kihúzott audio kábellel néztem. Majd megnézem, hogy mit tudok ezzel kezdeni.
Sziasztok! Ki tudna nekem tanácsot adni hogyan lehet Pioneer CT676 -on DEMO módot bekapcsolni? Bocsi de most ez a llegnagyobb problémám.
Heuréka! Kész van a Nakamichi BX-125! Korábban említettem, hogy az előfok féloldalas, ha a magas hangokról van szó. Nos, miután már majdnem minden alkatrész ki lett cserélve az előfokban, sor került a Q102/Q202 párost tápláló 27K-s ellenállások cseréjére is, meg a (szerintem) visszacsatolásért felelős 180K-s ellenállók cseréjére, amitől végre a két oldal magashang visszaadása végre szinte tökéletesen helyreállt, nincs többé több decibeles különbség, bőven fél decibel alatt van.
Ma beállítottam mindent és a pár napja említett fejmagasság problémára is találtam megoldást egy eredeti Polydor kazetta formájában oly módon, hogy a kazit lejátszottam a Nakkal is, meg a Sonyval is és a Nak laza 5dB-el magasabban játszotta le, mint a Sony. Szóval a Sony feje a csámpás, a kérdés már csak az, hogy ezen én hogyan tudok segíteni... Ja, a képen csak a bal oldal van, mert a jobb ugyanaz, csak az alkatrészek kettessel kezdődnek.
Hogyan csámpás, félre van kopva, vagy csak ferdén áll?
A másodikra szokott lenni egy csavar. Az első meg nagyon durva esetben, ránézésre is látszik.
Úgy csámpás, hogy nem jó a fejmagasság, ráadásul nem is állítható. Amúgy be van állítva és nem kopott. Azt hiszem készítek egy tükrös kazettát és azzal nézem meg, hogy miként is áll a fej...
Nekem régen erre volt egy műanyag karocska, tükörrel a végén. Szerintem ma is lehet szerezni hasonlót. Azzal bekukucskálva tudod a fej magasságát beállítani, a merőlegességet pedig olyan kazetta lejátszásával, (jobb híján) amelyen túltengenek a magas hangok.
Ha tekergeted a másik oldali csavart, fülre is érzékelhető, hogy mikor áll a rés merőlegesen. A magasságot az "egyik" egyébkén valószínűleg rugós csavarral állíthatod.
Ja, nekem fogorvosi tükröm van, használom is, de a tükörkazettával felülről láthatsz mindent, nem nehéz csinálni egyet, a jutyubon van róla videó. A merőlegesség már rég be van állítva, de a Sonynál pont az este legyártott kazetta segítségével láttam meg, hogy a szalag bizony szeret felmászni picit a fejen levő villa egyik ágára, tehát a magasság nem jó. A helyzet az, hogy erre a gyár nem adott beállítási lehetőséget (értsd: a fejet csak be kell akasztani a helyére), így magam kell majd kitaláljak valamit. ha ez megvan, jöhet megint a merőlegesség...
Ha felmászik a szalag, akkor előre dől a fej kicsit. Jusztírozd be, az alaplemez óvatos görbítésével.
A szalagos nagy magnókban ezért van három rögzítőcsavar. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |