Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   297 / 626
(#) Ge Lee hozzászólása Okt 29, 2019 /

(#) Gafly hozzászólása Okt 30, 2019 /

Tegnap itt repültek el az ablak előtt. Azt kell hogy mondjam, sokkal "dögösebb hangja van" mint ennek.
(#) mediatechnology válasza Massawa hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Én is 85%-ban optikát használok HD-SDI-re, azonban vannak eszközök, amin csak BNC opció van még mindig. De strukturált rendszerben már valóban halott dolog a koax, mert rettenet sok helyet foglal és nehéz. Egy közvetítőkocsi súlyában sem mindegy, hogy órási "anakondák" tekeregnek koax-ból összefűzve, vagy finom kis optikai trönkök.
(#) Massawa válasza mediatechnology hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

A studion ( közv. kocsin ) belül, sajnos még nem lehet kikerülni a koaxot. Az optikai csatik egy rémálom ilyen helyen, csak drága berendezéssel lehet hegeszteni és rengeteg olyan gond van amit méréssel nem egyszerü kivizsgálni. Igy a optika ott jo, ahol pontbol pontba megy a jel ( kamera - közvetitökocsi,,egyik studiobol a másikba, házon belül hosszabb távolságokra).
A berendezések is jol megdrágulnának ha mindegyikben optikai be-, meg kimenet lenne, pláne ugy, hogy még abban sem sikerült megegyezni melyik, a vagy egy tucat optika csatlakozobol, a legjobban használhato. Ráadásul olyan bunkora sikerültek az optikai szabványok, hogy ugyanabba foglalatba kétfajta optikai csatit is be lehet dugni és sok helyen csak évek mulva derül ki a balhé ( szabad szemmel nem látni semmit - APC/PC).
(#) Gafly hozzászólása Nov 2, 2019 /

(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 2, 2019 /

Gaetz híd, alkatrész felőli oldal.
Gondoltátok volna, hogy fölülről a 2. lyukgalván sunyi módon szakadt?
(#) Gafly válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Sokféle módon meg lehet szívni, például így is.

Katona koromban egyszer nem volt áram a híradó kocsiban.
Tudni kell, hogy a kocsi oldalán van egy "papa" háromfázisú csatlakozó.
Azért "papa", mert ahonnan jön az áram az "mama", hogy ne lehessen megfogni.
Mindent kimértünk, minden rendben.
Végül kiderült, hogy a "papa" csatlakozó "műanyagja" el volt törve a rögzítőcsavarnál. Üresen a vezetékek a helyen tartották, de "nőstény" közeledtével mindig visszavonulót fújt.
(#) proba válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Hát én sem gondoltam, hogy az 1,524V-os BB elem csak 200mA-t tud.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 3, 2019 / 2

Megtaláltam.

hat_igy.png

(#) sany válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Szegény kamion.

Egy pár évig elég lenne a szén a kazánba. Az egész utcát eltorlaszolnál, ha leborítana a ház elé ez a monstrum is.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019

CAT.jpg

(#) tbarath hozzászólása Nov 4, 2019 /

(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Nov 4, 2019 / 1

Ennyi szénnel az ország CO kibocsájtása is megváltozna... Ez nem öko lábnyom, hanem öko-BigFoot.
(#) erbe hozzászólása Nov 4, 2019 /

Érdekesség? Nem. Ez napi gyakorlat.
Vőm hozott egy hatos kapcsolós hosszabbítót. Nem lehet bekapcsolni. Kibillentem a kapcsolót, szétnyitom. Megrogyott a belseje. Kiforrasztom, már gyanús. A kapcsolón zöld és fehér, a védőérintkezőkre fekete vezeték megy.A forrasztás is érdekes. A vezetéket alulról hozzáérintették az érintkező lemez éléhez és úgy cinezték oda. Még a lyukat se folyatták tele. Ellenőrzés, a bekötés azonos. Méregetés közben tűnt fel, hogy a rásütött dugó mellett ~7 mm-en kilátszanak az erek. Sőt. Mindegyikből kikandikál a réz. Nyissz.
Szabad dugó és megfelelő méretű kapcsoló éppen nincs itthon. Úgyis megyek a városba. Útközben a hasonló szemetek legbiztosabb "gazdaságos" lelőhelyén rápillantok az új elosztó árcédulájára. Akció nélkül 1499.-
Hagyjuk! Nekem nem vásárlás a dolgom, hanem javítás.
Szaküzletben kapcsoló+dugó 880.- Ha véletlenül félrenyúlok, többe került volna, mint az új elosztó, mert dugót lehet 1000.- fölött is kapni. A kapcsoló helyét meg 2 mm-rel hosszabbra kell reszelni.
Boncolom a kábelt, hogy bekössem a dugóba. A zöld héjból szépen pöndörödik ki a vöröske. Továbbfejtem. Csak nem nyugszik. Bár a vőm nem hegeszt, nincs is neki, de talán porszívózott vagy füvet nyírt. Kábelt is cserélni kellene, legalább 1,5-ösre, mert ez csak 1-es. De ez nem az NDK levehető ajtós, hanem az a k... szerelhetetlen. Csavar helyett laposvégű stiftek vannak benne. Ha kiszedném, nem menettel, csak körbefutó recével.
Mégiscsak jobb lett volna újat venni. Talán kibír egy porszívózást.
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Köszi. De hát el is kell férni esetleg több országon át.
(#) zsoltee0001 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 5, 2019 / 1

Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy semmi nem volt zárlatba!
Így még rejtélyesebb a dolog.
(#) Massawa hozzászólása Nov 5, 2019 /

Fake news
Szinte hetente jelennek meg hirek ( föleg a bulvár lapokban), mint minap állitolag egy orosz lány a kádbol telefonált, természetesen a telefon a töltön volt, amikor agyoncsapta a villany. Ma egy amerikai ujságban jelent meg, hogy a tini lány ragasztoszalaggal javitotta a töltö kábelét, amikor áramütés érte. Ki mit gondol az ilyen hirekröl. ( a sok 100 millio eladott telefonokkal kapcsolatban és 90 százalékuk ma már USB csatin kapja a delejt.)
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2019
(#) sargarigo válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Minden bizonnyal rövid volt a töltő kábel vezetéke, és a 230V felől a hosszabbító esett a vízbe!
(#) ronin75 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Nem tartom elképzelhetetlennek, nekem a gagyi töltő a telefon fém házát kézzel simogatva bizsergővé teszi (Müanyag lábas fa kanapén, ruhában ülve, szóval közben nem a gázcsövet nyalogatom.)
(#) vargham válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Olyan töltővel is találkoztam, aminek a csatlakoztatásakor nem működött a telefon érintésérzékelése.
(#) sonajkniz válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Kb. annyi a valóság alapja, mint ennek, a legikább reklám célú töréstesztnek.
58 másodpercnél a felnyíló gépháztető alatt csak az üresség van. Az egyben leválló jobb oldali sárvédőt legfeljebb ha rágógumival rögzíthették. Ha ott lettek volna csavarok, aligha válik így el. Szerintem még a fél alvázat is kivágták ezért az eredményért.
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Beleejtette a hajszárítót a vízbe, vagy a villanybojler volt hibás?
Tudtommal a legtöbb telefonnak nincs megérinthető fémrésze.
(#) antiktelefon válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Link
Ó csinált egy videót a témáról, és tesztelte is az elméletét. Elég egyedi a stílusa, de ez a karaktere, valójában komoly ember.
(van hozzá angol felirat)
(#) antikzsolt válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Van olyan telefon ami fémvázas. És piszok nagyot tud csapni szárazon hogy ne legyen kellemes fogdosni. Ehhez jön még hogy tiszta víz az ember és rejtet szívbaja van bármi megeshet.
(#) tbarath válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Minden töltő galvanikusan le van választva a hálózatról, legalábbis én nem tudok olyanról, ami ne lenne.(1)
Szóval ha beleesik a telefon/USB vagy lightning csati a vízbe, akkor is van ott 5 Volt(2), attól az ijedségen kívül más bajod nem lehet. És tök mindegy, hogy vizes vagy vagy száraz, hogy fémtokos-e a telefon vagy nem, stb.

1 - Ha van is, akkor se szabad forgalomba hozni normális helyen.
2 - Az USB-PD elmehet akár 20 Voltig is, az se veszélyes.
(#) Petyaa válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Az egész autó _zarrá van rohadva. Még vágni sem kellett semmit sem.
0:37-nél látszik illetve minden video bevágásnál ahogyan a küszöb és az egész autó csak úgy porzik a rozsdától. Egyenesen rozsdaködöt csinál. Kb a Malibu is így törne szénné ha szét lenne rohadva, és belemenne egy új Yaris.
(#) Petyaa válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Lg Shine, Nokia 6170, Galaxy S6 stb. Rengeteg telefonnak van kívülről is érinthető fém része.
Elég egy gagyi hamis MIR-t nem látott töltő, töltőn belüli hiba és máris kész a baj. Sajnos ezekre oda kell figyelni. Főleg alin-ebayen-piacon-húsboltban vett darabokkal.
(#) proba válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Hurrá zavarvédelem. A kimeneti test, meg a bemenő 230V közé szeretnek rakni egy kondenzátort. Ezt szinte bármilyen nem védőföldes, kapcsolóüzemű táppal rendelkező dolognál eljátszák. Talán még a márkanév sem garancia. Ezért bizsereg laptop, dvd...sőt a védőföldes berendezések is, ha nem kapnak testet.
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

Elvben ha a töltön van CE, UL jelzés, akkor ez tilos lenne, hiszen a törvény meglehetösen pontosan és egyöntetüen leirja, hogy a kisfeszültségü meg a nagyfeszültségü rész között minimum 6 mm távolságot kell tartani, a trafon ilyen esetben a két tekercset külön (leválasztott) csévetestre kell tekerni. A kondenzátor ezt a feltételt nem elégéti ki, ezért ha ilyet találsz és rajta a CE jel, pereld a gyártot.
(#) Petyaa válasza proba hozzászólására (») Nov 5, 2019 /

A pendrive-om háza fémből van, és bizony volt hogy bedugtam egy tv-be és megrázott
Kb olyasmi erőséggel mint amikor hozzáér valaki egy földeletlen PC-házhoz.
(#) kameleon2 válasza tbarath hozzászólására (») Nov 5, 2019 / 1

Kicsit kapcsolódik, de mégsem. Most találtam egy érdekes képet, hogy érintés esetén mivel lehet kalkulálni, hol mennyi az ellenállása egy embernek.

man.jpg

Következő: »»   297 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem