Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Tegnap itt repültek el az ablak előtt. Azt kell hogy mondjam, sokkal "dögösebb hangja van" mint ennek.
Én is 85%-ban optikát használok HD-SDI-re, azonban vannak eszközök, amin csak BNC opció van még mindig. De strukturált rendszerben már valóban halott dolog a koax, mert rettenet sok helyet foglal és nehéz. Egy közvetítőkocsi súlyában sem mindegy, hogy órási "anakondák" tekeregnek koax-ból összefűzve, vagy finom kis optikai trönkök.
A studion ( közv. kocsin ) belül, sajnos még nem lehet kikerülni a koaxot. Az optikai csatik egy rémálom ilyen helyen, csak drága berendezéssel lehet hegeszteni és rengeteg olyan gond van amit méréssel nem egyszerü kivizsgálni. Igy a optika ott jo, ahol pontbol pontba megy a jel ( kamera - közvetitökocsi,,egyik studiobol a másikba, házon belül hosszabb távolságokra).
A berendezések is jol megdrágulnának ha mindegyikben optikai be-, meg kimenet lenne, pláne ugy, hogy még abban sem sikerült megegyezni melyik, a vagy egy tucat optika csatlakozobol, a legjobban használhato. Ráadásul olyan bunkora sikerültek az optikai szabványok, hogy ugyanabba foglalatba kétfajta optikai csatit is be lehet dugni és sok helyen csak évek mulva derül ki a balhé ( szabad szemmel nem látni semmit - APC/PC).
Gaetz híd, alkatrész felőli oldal.
Gondoltátok volna, hogy fölülről a 2. lyukgalván sunyi módon szakadt?
Sokféle módon meg lehet szívni, például így is.
Katona koromban egyszer nem volt áram a híradó kocsiban. Tudni kell, hogy a kocsi oldalán van egy "papa" háromfázisú csatlakozó. Azért "papa", mert ahonnan jön az áram az "mama", hogy ne lehessen megfogni. Mindent kimértünk, minden rendben. Végül kiderült, hogy a "papa" csatlakozó "műanyagja" el volt törve a rögzítőcsavarnál. Üresen a vezetékek a helyen tartották, de "nőstény" közeledtével mindig visszavonulót fújt.
Hát én sem gondoltam, hogy az 1,524V-os BB elem csak 200mA-t tud.
Szegény kamion.
Egy pár évig elég lenne a szén a kazánba. Az egész utcát eltorlaszolnál, ha leborítana a ház elé ez a monstrum is. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
Ennyi szénnel az ország CO kibocsájtása is megváltozna... Ez nem öko lábnyom, hanem öko-BigFoot.
Érdekesség? Nem. Ez napi gyakorlat.
Vőm hozott egy hatos kapcsolós hosszabbítót. Nem lehet bekapcsolni. Kibillentem a kapcsolót, szétnyitom. Megrogyott a belseje. Kiforrasztom, már gyanús. A kapcsolón zöld és fehér, a védőérintkezőkre fekete vezeték megy.A forrasztás is érdekes. A vezetéket alulról hozzáérintették az érintkező lemez éléhez és úgy cinezték oda. Még a lyukat se folyatták tele. Ellenőrzés, a bekötés azonos. Méregetés közben tűnt fel, hogy a rásütött dugó mellett ~7 mm-en kilátszanak az erek. Sőt. Mindegyikből kikandikál a réz. Nyissz. Szabad dugó és megfelelő méretű kapcsoló éppen nincs itthon. Úgyis megyek a városba. Útközben a hasonló szemetek legbiztosabb "gazdaságos" lelőhelyén rápillantok az új elosztó árcédulájára. Akció nélkül 1499.- Hagyjuk! Nekem nem vásárlás a dolgom, hanem javítás. Szaküzletben kapcsoló+dugó 880.- Ha véletlenül félrenyúlok, többe került volna, mint az új elosztó, mert dugót lehet 1000.- fölött is kapni. A kapcsoló helyét meg 2 mm-rel hosszabbra kell reszelni. Boncolom a kábelt, hogy bekössem a dugóba. A zöld héjból szépen pöndörödik ki a vöröske. Továbbfejtem. Csak nem nyugszik. Bár a vőm nem hegeszt, nincs is neki, de talán porszívózott vagy füvet nyírt. Kábelt is cserélni kellene, legalább 1,5-ösre, mert ez csak 1-es. De ez nem az NDK levehető ajtós, hanem az a k... szerelhetetlen. Csavar helyett laposvégű stiftek vannak benne. Ha kiszedném, nem menettel, csak körbefutó recével. Mégiscsak jobb lett volna újat venni. Talán kibír egy porszívózást.
Köszi. De hát el is kell férni esetleg több országon át.
Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy semmi nem volt zárlatba!
Így még rejtélyesebb a dolog.
Fake news
Szinte hetente jelennek meg hirek ( föleg a bulvár lapokban), mint minap állitolag egy orosz lány a kádbol telefonált, természetesen a telefon a töltön volt, amikor agyoncsapta a villany. Ma egy amerikai ujságban jelent meg, hogy a tini lány ragasztoszalaggal javitotta a töltö kábelét, amikor áramütés érte. Ki mit gondol az ilyen hirekröl. ( a sok 100 millio eladott telefonokkal kapcsolatban és 90 százalékuk ma már USB csatin kapja a delejt.) A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2019
Minden bizonnyal rövid volt a töltő kábel vezetéke, és a 230V felől a hosszabbító esett a vízbe!
Nem tartom elképzelhetetlennek, nekem a gagyi töltő a telefon fém házát kézzel simogatva bizsergővé teszi (Müanyag lábas fa kanapén, ruhában ülve, szóval közben nem a gázcsövet nyalogatom.)
Olyan töltővel is találkoztam, aminek a csatlakoztatásakor nem működött a telefon érintésérzékelése.
Kb. annyi a valóság alapja, mint ennek, a legikább reklám célú töréstesztnek.
58 másodpercnél a felnyíló gépháztető alatt csak az üresség van. Az egyben leválló jobb oldali sárvédőt legfeljebb ha rágógumival rögzíthették. Ha ott lettek volna csavarok, aligha válik így el. Szerintem még a fél alvázat is kivágták ezért az eredményért.
Beleejtette a hajszárítót a vízbe, vagy a villanybojler volt hibás?
Tudtommal a legtöbb telefonnak nincs megérinthető fémrésze.
Link
Ó csinált egy videót a témáról, és tesztelte is az elméletét. Elég egyedi a stílusa, de ez a karaktere, valójában komoly ember. (van hozzá angol felirat) A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2019
Van olyan telefon ami fémvázas. És piszok nagyot tud csapni szárazon hogy ne legyen kellemes fogdosni. Ehhez jön még hogy tiszta víz az ember és rejtet szívbaja van bármi megeshet.
Minden töltő galvanikusan le van választva a hálózatról, legalábbis én nem tudok olyanról, ami ne lenne.(1)
Szóval ha beleesik a telefon/USB vagy lightning csati a vízbe, akkor is van ott 5 Volt(2), attól az ijedségen kívül más bajod nem lehet. És tök mindegy, hogy vizes vagy vagy száraz, hogy fémtokos-e a telefon vagy nem, stb. 1 - Ha van is, akkor se szabad forgalomba hozni normális helyen. 2 - Az USB-PD elmehet akár 20 Voltig is, az se veszélyes.
Az egész autó _zarrá van rohadva. Még vágni sem kellett semmit sem.
0:37-nél látszik illetve minden video bevágásnál ahogyan a küszöb és az egész autó csak úgy porzik a rozsdától. Egyenesen rozsdaködöt csinál. Kb a Malibu is így törne szénné ha szét lenne rohadva, és belemenne egy új Yaris.
Lg Shine, Nokia 6170, Galaxy S6 stb. Rengeteg telefonnak van kívülről is érinthető fém része.
Elég egy gagyi hamis MIR-t nem látott töltő, töltőn belüli hiba és máris kész a baj. Sajnos ezekre oda kell figyelni. Főleg alin-ebayen-piacon-húsboltban vett darabokkal.
Hurrá zavarvédelem. A kimeneti test, meg a bemenő 230V közé szeretnek rakni egy kondenzátort. Ezt szinte bármilyen nem védőföldes, kapcsolóüzemű táppal rendelkező dolognál eljátszák. Talán még a márkanév sem garancia. Ezért bizsereg laptop, dvd...sőt a védőföldes berendezések is, ha nem kapnak testet.
Elvben ha a töltön van CE, UL jelzés, akkor ez tilos lenne, hiszen a törvény meglehetösen pontosan és egyöntetüen leirja, hogy a kisfeszültségü meg a nagyfeszültségü rész között minimum 6 mm távolságot kell tartani, a trafon ilyen esetben a két tekercset külön (leválasztott) csévetestre kell tekerni. A kondenzátor ezt a feltételt nem elégéti ki, ezért ha ilyet találsz és rajta a CE jel, pereld a gyártot.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2019
A pendrive-om háza fémből van, és bizony volt hogy bedugtam egy tv-be és megrázott
Kb olyasmi erőséggel mint amikor hozzáér valaki egy földeletlen PC-házhoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |