Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem tudom mekkora kiszerelésben állnak szóba veled.
Szerintem az az 1.500 HUF az a hordós kiszerelés kilónkénti ára lehet (ha egyben veszel egy hordóval)... Parkettalakk, ahogy apám, és tanult kollégánk mondaná?
János szerintem transzformátorhoz csévetestet szeretne készíteni (ha tippelhetek).
Ragasztást olvastam, nem impregnálást.
A feltételezés a kudarc szülőanyja. A nagy titkolózás, ismét. Csévetestet jobb helyeken bakelit, vagy inkább üvegszálas epoxi lapból készítenek. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2019
Apám tudott csévetest nélkül is trafót tekerni.
Sajnos nincsem már meg (sem Ő, sem a trafó).
Ha esetleg ez a cél, akkor azért lennének sokkal jobb alapanyagok a ház körül, egyenes oldalú müanyag flakonok, dobozkák minden háztartásban vannak. De akár vastagfalú tejfölös, mosószeres stb. vödrök is, amiknek a palástját nem túl meleg vasalóval ki lehet lapítani.
Azért csévetestet ne flakonokból akarjunk már csinálni. Ott van a nyáklap, az gondolom van neki, az éppen tökéletes a feladatra csak a rezet kell lemarni róla.
Rengeteg jó alapanyag hozzáférhető már. De fórumtárs is van cnc-s, így nem nagy dolog manapság csévetestet készíteni. Meg kell csinálni a terítékrajzot, papírból kimakettezni, aztán mehet is a gép alá. Pontos is lesz és még jó is. Szerintem le is tölthető a netről pár jó, kész rajz és instrukció. Például ilyenek. De vehetsz is fillérekért műanyagból, vagy 3D nyomtatható is.
A papírnál mindenképp jobb, ha már ennyire ezermesterkedünk.
A filléreknél azért valamivel több, épp a múlt héten fizettem 5100Ft-ot 8db műanyag csévetestért, mondjuk ebben benne van a posta is. De az biztos hogy ennyiért a CNC-t el sem indítják, de szerintem még a 3D nyomtatót se.
Valamikor prespánból készítettünk csévetestet, de akkor nem volt elérhető a mai impregnálóanyagok sokasága. Szerintem megvalósítható az elképzelés a papír alapra sok rétegben rákent valami, de nincs időm rákeresni.
Modellező bolt, 2db üvegszálas epoxi lap, 1mm vastag.(620Ft) Vasfűrész, tűreszelő, csiszolópapír, víz.(Vizesen csiszolok az üvegszálpor miatt) Egy óra alatt kézzel 2db normál önhordó/összepattintható csévetest legyártható. Ebben benne vagy gyors kávé is.Biztos az a titka A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
Moderátor által szerkesztve
Szerintem a mára már törölt videópályázat, trafókészítéses videóban látható csévetest házilagos kartonpapírból való elkészítésére gondolhatott Jani. Abban a videó készítője acetonnal hígított kétkomponensű epokitt ragasztót használt a kartonpapír csévetest impregnálására.
Igaz! Gyula bácsi régi, csöves ember volt.
"Azt képzeljétek el mitörtént... Tudok csinálni szalmából egeret."
Ó, nálunk meg olyan szalma van amiben alapból benne van az egér
Összességében reagálnék mindenkinek. A cséve testen kívül más hobbi célra kell a karton. Van egy művész lelkű unoka húgom akinek vittem agyagot mert épp ahhoz volt kedve. Szokott festeni is meg rajzolni is de majd összehozunk valamit ebből is. Amúgy a bakelit lap is megfelelne a célnak de én mindig is fordítva gondolkoztam mert ráérek. A munka helyen meg sok papír megy a kukába amiből mentegetek néha.
Kiegészítés: nemrég kürtős kalács sütő fát akartam venni de Berettyóújfaluba nem láttam ilyet. Emiatt be kell utazzak Debrecenbe a praktikerbe. Az oda vissza út 2240. Plusz a termék ár. Hol éri meg nekem ezt? Fát esztergálni nem tudok.
"de én mindig is fordítva gondolkoztam mert ráérek. A munka helyen meg sok papír megy a kukába amiből mentegetek néha."
Akkor meg minek neked fából? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2019
Idézet: „kemény papírból készült hengert betekerek alumínium - fóliával” Ez idáig oké. Nálunk karton cső is van de nem engedik kihozni a rohadékok. Itthon meg nem használunk olyan dolgot amiben van.
Nem tudom hol dolgozol, de szerintem egy 20 centis darabot csak ki tudsz valahogy hozni.
Csinálj papírból kartoncsövet. Olyat, (sablont) amire rátekered biztos találsz. Azt a hőt szinte minden műgyanta kibírja.
Mert azt csak géppel lehet megcsinálni!?
Az öreg székely az erdőbe kivitette a fadrehát és úgy csinálta? Á! Egy szem baltával. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2019
Igen, mint az egyszeri vicc.
Az öreg székely az erdőn kivág egy fát. Arra jár komája, és kérdi mi lesz abból Áron bá' ? Aztán csak nézi amint faragja, faragja, nagysokára megszólal Áron bá' Háát, fogpiszkáló, ha el nem ba...
Bővebben: Link Postán maradó csomag 1090 forint. Google kereső használat 1 perc. Megrendelés még egy perc. És még maradt is 1300 forintod.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2019
Megkértem a barátnőmet, hogy arra jártában hozza el nekem. Minden nap ott megy el mellette.
Az egy kilós doboz katalizátorral 1700 Ft.
Nem én linkeltem be a hordós kiszerelést, hanem a kérdező.
Olyat is kereshetsz, hogy "dekupázs" rakasztó/lakk. Van kis kiszerelésben is...
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2019
Pentart matte vernish vízbázisú lakk. Az nem jó a célra? Hobbiboltokban kapható. Gyertyások használják. A gyertyákat elég szépen megfogja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |