Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Sziasztok.
A KD féle conductor verzió működhet +-18V táppal? Tudom, hogy erre a feszültségre ott a VF3, de azzal már próbálkoztam sikertelenül. Ahogy olvasgattam a témát, ez a verzió stabilabb. Köszönöm.
Szia! Ilyen alacsony táphoz módosítani kell néhány ellenállás értékét.
Mielőtt ágyúval lőnél verébre, érdeklődöm min bukott meg a VF3? Annál még alig hallottam építési kudarcról.
Valami féle gerjedés vihette el. Két fájta nyákon vagy 3-4 pár végfetet megevett, aztán hanyagoltam.
A VF3 alapból is egy eléggé gerjedékeny kapcsolás, sokan szívtak is vele ha visszaolvasol. Nem tudom milyen tápod van, de én a helyedben megpróbálkoznék egy tápfesz duplázással (kétszerező egyenirányítás) amiről már mindenféle hókuszpókusz nélkül működne a VF2.
Igen ezt olvastam, sokan szenvedtek vele.
Eszembe jutott a feszültség kétszerezés, de a toroidot eredetileg a VF3-hoz csináltattam és csak 80VA teljesíményű.
Ez ugyan nem VF, de hibátlanul működik +-18V-ról.
egyszerű és jó végfok A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
Szia. Köszönöm, de nem ismerem ezt az erősítőt.
Azért gondoltam a vf2 condoctor verziójára, mivel teljes dokumentáció van hozzá, és többen is kedvelik a hangját.
Ami egészen addig nem jelent problémát, amíg nem akarsz 200W-ot kivenni belőle. Vagy az a baj, hogy nem lesz elég a trafó csak 2x40W-ra? Több úgyse jön ki a kapcsolásból 8 ohmra. A VF3 meg sehol se lenne ahhoz képest. Szóval nem nagyon értem a problémádat.
Vagy nem lesz rajta hangerő poti, amit letekerj a VF3 szintjére? A 80VA-es trafót lehet ám 2x5W-tal is terhelni.
A ±18 V-ra építesz egy IC-s végfokot és a gondod el van vetve. Lehet benne TDA2030A, TDA2050 vagy LM1875 igény szerint.
Hát így jobban belegondolva igazad van
6600µF elégséges feszültség kétszerezőnél puffernak?
Jelenleg is IC-s végfok lóg a tápon. Egy TDA7293, a jobb hang, és a hobbi lenne a csere oka.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
A kétszerezőhöz elég 2db dióda is, viszont kondiból is kettő kell az 1 helyett, ráadásul dupla kapacitású, mivel a 2 kondi sorba kapcsolódik, így a kapacitásuk feleződik.
EZ a dióda megfelelő lenne?
Tápáganként akkor legyen 5x2200µF/50V os kondi, ez már remélhetőleg elég. Az Alkotós átrajzolatot néztem ki magamnak, ehhez van vasalható nyák, beultetési rajz minden pdf formátumban. Viszont ezen egészen ±50V a tápfeszültség. Kell rajta valamit változtatni?Kapcsolási rajz
Itt a hozzászólás ahol megosztotta.
Bővebben: Link
OK. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
Megrendeltem a két panelhoz való alkatrészeket, remélem renden lessz alacsonyabb tápfesszel is.
Nem kell oda extra dióda, fogsz egy hagyományos graetz kockát és kész. Elkóból annyit használsz amennyit akarsz, illetve amekkora árammal fogod terhelni a tápot. A rajzon ha kell is esetleg változtatni, akkor csak az IC-k előtét ellenállásán (R19-R11) kell csökkenteni a kisebb tápfesz esetén.
Már berendeltem az extra diódát. Ha sikerül holnap legyártom a nyák-ot, aztán hétvégén beültetem. Addig is köszönöm a segítséget
Elkészült a nyák, ha minden igaz holnap megjönnek az alkatrészek.
Sziaztok. Szerintetek ez a borda elegendő lehet két csatornának, ±40V tápról? Köszönöm
Szia!
Igen elég,még ha 4 ohmon is lesz leterhelve oldalanként. Nekem legalábbis elég egy fele ekkora is (legfeljebb 69 fokot érték el a tranzisztorok tokozata).
Sziasztok. Mekkora biztosítékokra van szukség +-40v DC nél?
köszönöm
Szóval ±40V tápnál 4ohmos hangszórókkal ez 3,33A/Tápág?
Az összefoglaló jól fog jönni élesztésnél. Köszönöm
Ez a gyakorlatban 4A-es biztosítékot jelent.
A táp csak 200w-os toroid lessz, áganként 3,3A maximális terhelhetőséggel, és két csatornát fog megtáplállni.Ebben az esetben is mehet a 4A-es biztosíték, vagy célszerű kissebbet használni?
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2019
A következő lépcső a 3,15 A, az azért karcsú. A biztosíték feladata a trafó védelme az erősítő zárlat/túláram esetén.
A trafó 3,3 A terhelhetősége azt mutatja, hogy ekkora áramnál még nem esik a néveleges feszültség alá a szekunder. Rövid időre, mint a kezdeti puffertöltés, vagy a használat közbeni dinamikacsúcsok ez az érték túlléphető. Elég az átlagos teljesítményfelvételnek 200 W-on belül maradnia ahhoz, hogy ne melegedjen túl a transzformátor. |
Bejelentkezés
Hirdetés |