Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt Szakik!
A kenyérsütő amivel, bajlódok Clatronic BBA 2865 típúsú a hiba jelenség a bekapcsolás után, szaggatott hangjelzés, és a kijelzőn három darab EEE, betük jelennek meg vajon mi lehet a hiba, megnéztem az elektronikát, a triakok jók relék jók, látszólag semmi ok, lehet hogy a programozással van valami gond? Köszönöm a segítségeteket! M.Feri
Szia !
Köszönöm a segítséged, a hiba elhárult, de még van egy felmerülő hiba jelenség, a program elején az előmelegítés utána a motor a dagasztási folyamat nem indul el, a triakot kicseréltem, a vezérlő tranzisztora jó. nem tudom hol keressem a hibát.! A hőmérséklet érzékelője jó nem szakadt: 100KOhm -ot mértem rajta alapban. Várom a segítségedet, amit előre is köszönök! M.FERI”
Szervusztok!
Van egy kenyérsütő, ami ledobálta a bordásszíjat. Szétszedtem, és kiderült mi a baj. A keverő tengelyében a bronz persely elkopott a szíjfeszítés irányába.(képek). Itt vagyok bajban, mert nem tudom hogy lehetne kibányászni a perselyt anélkül, hogy az öntvény ne sérüljön meg, főleg ne törjön el. Mit javasolnátok erre? Köszönöm előre is.
Megmelegíteném vagy lehűteném, (nem tudom melyik merre tágul), aztán valahogy kiütném.
Üdvözöllek!
Egy kíméletes módszer,keress egy másik perselyt csapágyat aminek a belső átmérője kissé nagyobb mint a szinterbronz persely. Szükséges még egy M8 csavar anyával és két alátét alulra akkora mint a persely ill. egy picivel kissebb felülre akkora mint a felső persely. Kell még két villáskulcs és óvatosan kihuzható a persely a házból a szerelékkel.
ronin75:
Idézet: Ezaz, hogy én sem tudom a viselkedésüket és egyiket hűten a másikat melegíteni nem hiszem, hogy menne, de kösz!„Megmelegíteném vagy lehűteném” gerenk: Ez jó ötletnek tűnik, holnap kipróbálom, köszi.
Szervusz!
Sikerült kicserélni a perselyt, de továbbra is ledobja az ékszijat, és már az új perselyen is látszik kopás (még 10 percig sem forgott). Még agyalok, hoy mit kezdhetnék vele.
Szia! A tengely az jó, de a motor tárcsa mintha kicsit magasabban lenne a keverő tárcsájánál, és az ékszij (eredeti gyári) is nagyon feszes
Azért az nem túl jó, hogy nincsenek egy síkban a szíjtárcsák és nagyon feszes a szíj, de azért 10 perc után még nem kellene látszódnia a kopásnak. Valami nem stimmel még, ezért ment szét az elöző persely is. A szíj feszítést nem tudod csökkenteni?
Idézet: „Azért az nem túl jó, hogy nincsenek egy síkban a szíjtárcsák” Talán a persely kopása miatt látom úgy mintha "bedőlne" egy kicsit a nagy tárcsa. Az eredeti persely kb: 10 évig bírta. A szíj feszítést nem tudom csökkenteni. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
Helló!
A motort 2-3mm-el közelebb tudtam igazítani, és a motor fölfogatása és az alaplap közé tettem 3db 4-5 mm-es távtartót. Most úgy néz ki, hogy egy igeig jó lesz. A perselyt meg ki kell cserélnem. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
Fogazott szij, a fog mérete és osztása lényeges, a fogszám ha több 1-2vel vagyis hosszabb a szíj már nem olyan feszes. Csapágyat szimeringet szíjat forgalmazó üzletben keress mert a háztartási alkatrész üzletekben jóval többe kerül.
Persze alapból feszesnek kell lennie, a motor tárcsát egy alátét zárja le felülről azt le kell venni a szijat úgy kell felhelyezni, ez a tányéralátét akadályozza meg a szij leforgását.Felhelyezés után a szijnak simán kell futnia a persely szinterbronz olaj van a pórusaiba diffundálva kenése nem szükséges.
Szervusz!
Találtam hozzá perselyt Itt meg fogazottszíjat is ugyanazzal a kód(?)számmal, gondolom mind a kettő jó lenne hozá. Amúgy minden alkatrész még eredeti benne.
A persely nem a legjobb mert úgy látom esztergált bronz. Ide ilyen persely kellene
Ez a persely egy speciális, úgynevezett elektrobronzból készül, amit galvanizálással készítenek, maga az anyag ezáltal porózus, át van itatva olajjal. A tengelynek meg mindenképpen kemény, köszörült, leppelt (tükörsima )felületnek kell lenni, hogy ne kezdje ki a perselyt. SKF-nél meg lehet rendelni, méretet adni kell és elkészítik. A szíj ha fogszámra szélességre megegyezik és a fogak osztása jól illeszkedik a bordás szíjtárcsákra akkor megfelelő
Sziasztok!
Moulinex OW502330 Bővebben: Link szétszedéséhez kellene egy kis segítség ! A fedél felhajtása és levétele után rejtett csavarokat ( 5 db ) kiszedtem, de még semmi nem mozog...hogyan kell folytatni ?! Előre is köszi a segítséget!
Köszi, ez nagy segítség lesz ,de ma már elraktam !
Nem hagyott nyugodni, szét tudtam szedni...! Köszönöm még egyszer!
Sziasztok!
Esetleg valakinek van ötlete? Moulinex home bread 573801 kenyérsütő motorja nem áll le. Hálózatra dugom azonnal elindul. Menüben programot tudok állítani, szerintem el is indul, de a motor a lapáttal együtt folyamatosan forog. Köszönöm a segítséget, Csaba.
Látatlanban azt mondanám, hogy szinte biztosan van egy triak, ami motort kapcsolja. Azt keresném és mérném meg. Kis szerencsével méréshez ki sem kell forrasztani, a zárlat így is látszik.
Ha nem ő a hibás, akkor menni visszafelé egészen a processzorig. Ha a processzor tartja bekapcsolva akkor szívás. Szerintem triak cserével megúszod.
Alapjában véve igen, hasonlít. A szine más, de a vezérlője ilyen. 12 programja van. 450 és 850 grammos kenyeret tud sütni (csak nem nálam).
Tévedtem.650 és 850 grammos kenyeret sütne.
NTC méri a hőmérsékletet.
100kohm 25 C-on 6kohm 100C-on. kb 1-2kohm lehet 150-180 C-on. Sorba kell kötni az NTC-vel kb 500R-3kohm ellenállást. Célszerű egy pici potit. A poti állítása közben mérni kell a fűtés hőfokát. Ezzel be lehet állítani a megfelelő hőfokot!
Hello,
nemrég megpróbáltuk feléleszteni az AFK BM-2.1 kenyérsütőnket. Elkezdett dagasztani, de végül nem sütötte meg a kenyeret. Szetszedve vettem észre, hogy ledarálta a szíjat. Eltávolítottam a szíj maradékait és kipróbáltam, hogy elnidul-e a motor vagy a fűtőszál. Sajnos egyik sem megy. A fűtőszál-on 100Ohm-ot mérek, gondolom ezzel nincs gond. A motorban nem vagyok biztos. Lefotóztam azt az elemet amin szakadást mérek. Ez a hőbiztosíték? Hol lehet ilyet kapni? Honnan tudom milyen értékűt kell venni? Tudna valaki segíteni? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |