Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Hali!
Úgy látom többet tud, mint amit én rendeltem pár napja: Bővebben: Link
Nem ismerem, de ha jól látom áramot az is csak a lakaton keresztül mér, a vezetéken nem.
azt honnan lehet látni? (bocsi, mondtam, nem vagyok villamos végzettségű)
A piros aljzat mellé írt jelölésekből. Nincs ott amper mérés bemenet jele.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2019
Én a 25303 használom már 3 éve, eddig hibátlanul teszi a dolgát. Igaz, ez még a sárga színű burkolattal van szerelve. Ami jó, az automata váltás és a gumis nyomógombok érzetre jobb minőségűek.
Kár, hogy nem automata méréshatárváltós. Ez a gyorsaság nem nagy kunszt kézi méréshatár váltással.
Ramért a 220ra aztán a 9vra, szerintem elég automata, nem?
Nem, de elég gyors, nekem is tetszik.
Kérdés az, hogy mennyibe kerül, és itthon beszerezhető-e? Üdv!
Mi az a rengeteg állás a forgókapcsolón? Nekem nem kellene.
Nem automata, manuális a méréshatár beállítása.
Nyilván nem ok nélkül kérdeztem, alin most 12ezer.
Ugy néz ki, hogy megveszem. Udv
Tud automata is lenni és manuális is: Bővebben: Link
Jobban megnézve ez egy másik verzió: RM406A. A videón pedig a B van.
Megrendeltem a B-t.
Majd beszámolók róla, milyen. Udv
Én is az automata digitális multiméterre szavazok, de szerintem nem baj, ha tudod, hogy biztonságos, úgyhogy itthon vettem inkább egy PM19-et. Ebben tuti az a bizti van ami kell, ha beüt valami.
Sziasztok
melyiket tudnátok jobban ajánlani, itt inkább a márkára gondolok, mert az látom, hogy az egyik 22000 pontos, a másik meg csak 6000. UNI-T UT61E vagy HP-90K
Hali!
A HP-nál nem láttam feltüntetve a pontosságot. Nem szabad elfelejteni hogy 2 dolog van, az egyik a pontosság, hogy a kijelzett érték mennyire felel meg a valóságnak, a másik a felbontás, hogy mekkora lépésekben tudja jelezni a "különbséget". Akár előfordulhatna, hogy egy kisebb felbontású műszer "pontosabb", mint egy nagyobb felbontású (nyilván ez nem életszerű, a gyártók a felbontás novelésével a pontosságot is növelik)
Az UT61E van nekem, közel sem olyan pontos, mint a felbontása. Tehát a +1 digitet (a 3.5 digiteshez képest 4.5 digit) már nem kell komolyan venni, inkább csak vevőcsalogató hatás. Nincs auto kikapcsolás, nincs háttérfény. Viszont nagyon gyors az auto méréshatár váltás.
Úgy ahogy előttem írták. Nekem is volt UT61E-m, néhány hét után eladtam. Annál még az AN8009 is pontosabb, pedig az csak 4 digites, és az ára is töredéke.
Nem azonos mérésekhez való a két műszer.
A HP kimondottan autós-mérésekhez, beállításokhoz, a másik pedig, az UNI-T univerzális kéziműszer, autós mérésekre nem (mindenre) alkalmas. Tanulmányozni kell az adatlapjaikat, hogy mit tudnak , neked mire kellenek, mennyibe kerül ez neked. Üdv!
Ha már multiméter:
Szimpatikus nekem a Maxwell MX-25306-os multimétere, ami kb. 15EFt. de az MX25304-es ami kb. ugyanazokat tudja, az csak 13EFt. A 25306-os ismerős valakinek? - érdemes lenne megvenni, főleg az L,C - mérések miatt kérdezem? Üdv!
Nekem van 304-esem de még a békebeli sárga dobozos. Nem rossz, de az összes ilyen műszerről tudni kell, hogy pl. induktivitást csak adott értékig képesek mérni, alatta nem. Tehát pl. SMPS trafók néhány uH-s szórásának a mérésére már alkalmatlan.
A kb 5-10 éve vett darabok az örök vadászmezőkre távoztak szép sorban chip hiba miatt normál használat mellett. Maxwell-t nem javaslom.
Köszönöm. Végülis nem fontos, van különálló műszerem minden méréshez.
Persze, néha jobb lenne minden egyben, de így legalább föl kell állni és elővenni azt a másikat, amivel az L, vagy C méréseket el tudom végezni. Kellemes Ünnepeket! Üdv!
Sziasztok!
Nem igazán multimétert keresek, az már van. Inkább egy megbízható kapacitás mérőt szeretnék venni. Az sem baj ha multiméter. A pontossága kellene, hogy jó legyen. Mikrofarad tartományban mérek elektromos motorokhoz indító kondikat, kb. 8-25 között. Sokat nem szeretnék rá költeni. max. 15-20. Milyen márkák ajánlottak?
Szia!
Nem írtad, milyen a multimétered. Azon nincs ilyen funkció? Nekem még a 10+ éves ütött-kopott néhány ezer forintos műszer is néhány tized különbséggel ugyanazt méri ebben a tartományban, mint egy RCL mérő. Szerintem egy motorindító kondenzátornál nem számít 2-3 tized µF eltérés. (Ettől a tűrése is több.) A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2020
Inkább az ESR-jét kellene mérni, a kiszáradt, öreg kondiknak ez a tulajdonsága is változik, pedig lehet, hogy kapacitásra jó értéket mutat.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |