Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én az asztali körfűrésszel jártam meg. Először ment. Kikapcsoltam. 5 perc múlva kapcsolnám de nem indul.
Óriási gond, hogy sokan nem megfelelően használják a gépet.
Tolják neki az anyagot és nem hűtik a motort. Túlmelegszik. Mások tolják, majd hűtésként azonnal kikapcsolják. Persze az álló motor nem hűl. Ez inkább az aszinkron motoros gépek esetén jó eljárás. EGYIK SEM JÓ. A helyes eljárás: Tolod az anyagot. Nem órákon át! Majd üresben járatod kb. 5x annyi ideig. A gép leírásában ott van hány perc vágást, hány perc hűtés kell kövesse. Gazdaságtalan, de hasznos.
Van 8 db Güde gépem. Mind forgórész hibás.
Sziasztok kedves, regi Hobbielektronikas barataim!
Fogalmam sincs emlekszik-e ram meg valaki... Szeretnem, hogy megkoszonjem mindazt, amit kaptam Toletek anno, serdulokoromban. Neha jo nosztalgiazni, visszagondolni a ket HE talalkozora, amin itt voltam a fovarosban, a turelmes segitsegeitekre, motivaciotokra, nevelesetekre, oktatasotokra, sok-sok projektre, epito kritikara. Bizton allitom, merhetetlen mennyisegu tudast vehettem at itt, nem csak a szakmat tekintve, hanem az elet teruleten is! Koszonok mindent, s kivanom a legjobbakat: jo egeszseget, sikereket, oromot es sok, boldog nevetessel teli percet! Udvozlettel, a neha keveset olvaso/dolgok utan kutato janikukac!
Ha személyesen nem is de tudom ki vagy.
![]()
Az a vicc hogy a fa összes mennyisége egy mázsa se volt. És léc darabok.
Üdvözlünk újra a csapatban!
![]() Remélem mostantól többször látunk itt. ![]()
Kálmán (is) hiányolt.
![]() Akkor a diploma már megvan?
Azt azért megjegyezném mellé, hogy némely távol-keleti gépnél még az üresjárat is jelentős melegedést okoz.
Most már van időd megtekercselni őket.
![]()
Nem fogom. Kommutátor csere, kiegyensúlyozás. A tekercselés még menne. (nyögve) De e két dolog visszatart.
Építek fűrészt aszinkron motorral. 1f, 2,2kW, 2800 fordulat. Halkabb is, strapabíróbb is. Ezek a rosszak jók lesznek macskát dobálni. ![]()
Ne is, mert ráuszítom a fenevadat.
![]()
Már hogyne emlékezne? Még akkor is, ha régen jártál erre.
Most éppen bagzanak, vagy hogy mondják, fajfennmaradásukért küzdenek. Lánymacskánknál szépen vár a sorára két fiúmacskánk közül az egyik. A másik éppen ráhasalva "melegíti" a lányt.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2020
Aki meg ivartalanított - ráadásul kopasz - azt csak a takaró melengeti.
Szegény, duplán hátrányos helyzetű.
Misike bezzeg... Ma törte a jeget amikor mentem munkába a pocsolyáknál. Tetszett neki a jég csörgése. Vettünk neki kaparófát de vas kell az aljára ellensúlynak.
Anyóssal lehet nevezni?
![]()
Meg van a hiba. A két szén keféből egy "elfogyott".
Jártam már így.
Tettem bele új szénkefét, elfogyott a kommutátor.
Próbálok a számítógép (Windows 98) ellen sakkozni, de itt végképp megakadtam.
A fehér király néhány piros által sakkban van és nem tud mozdulni (bármerre csak egyet léphet) mert minden irányban sakkban marad. ![]() ![]() ![]() Program: "Chessmaster 4000". ![]()
Kezdj új játékot.
![]()
E1
Estét!
Tudja valaki, hogyan lehet magyarországi rövidített telefoszámot felhívni külföldről? MindigTV ügyfélszolgálat: 1211. Külföldről: +3617767767. Ez utóbbin viszont az automata azt mondja, magyarországi számmal hívjam a 1211-et. A 1211 és a +361211 természetesen nem működik. ![]() Idézet: Sajnos fizetős ügyfelük vagyok papíron. Igaz, nem sokáig, a szolgáltatóvátás kevesebbe fog fájni mint a TV csere (DVB-T2). A TV kezelését sem volt egyszerű megtanítani idős rokonnak... A helyi kábelTV viszont jókor lépett, átnyargalás következik. „Ha Ön a MinDig TV Extra fizetős tévé ügyfele, úgy kérdését, észrevételét írásban a MinDig TV Extra - Írjon nekünk oldalon tegye fel, vagy hívja a 1211-es telefonszámot vagy intézze ügyeit online.” A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |