Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Príma ötlet!
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
Tökéletesen egyetértek veled. Már magam is javasoltam 4-5 alkalommal. Sőt akár a "szmájlikat" is odadnám ezekért -mert egyébként is utálom őket-, vagy azok mintájára is lehetne speciális karaktert beszúrni.
ß, °C van van a klaviatúrán, nagy ómega volt a fórumoldalon csak eltűnt. Helyeslem a beiktatásukat.
Csatoltam egy html file-t (amit nem engedett html kiterjesztéssel csatolni, szóval .nothtml lett a neve), benne a fenti karakterek, hátha hasznos valakinek.
Ez akár a helyi gépről is megnyitható egy böngészőben, vagy ha valakinek van egy weboldala, akkor oda is kiteheti, aztán a ctrl-c ctrlv még mindig egyszerűbb, mint egyenként kikeresgetni.
Esetleg keresni olyan szoftvert, amivel ez egyszerűen megoldható. Pl. bepötyögöm: -ohm és már cseréli is Ω-ra.
![]()
Ha gugliba beírom, hogy special character browser extension, akkor dob pár találatot, de kipróbálni most nem fogok egyiket se.
Eddig én is ctrl-c ctrl-v megoldással illesztettem be ezeket, és ezután is meg tudom tenni ahogy eddig. A szerkesztőben eddig fel se nagyon tűnt a smile, mert nem nagy ügy kettőspontot meg zárójelet írni, de ugyanígy ezek is ott lehetnének a szerkesztőben, sőt akár nem is egy gomb alá rejtve, hanem a gombok mellett is elférne az a néhány gyakrabban használt spec karakter.
Különben a fórummotor támogatja ag automatikus szimbólumírást csak nem mindiv működik.
Pl.: 4 ohm, 4Ohm, 10µF stb. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
4 Ohm . Az ohm pedig eddig működött...
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
Vettük az igényt, hamarosan megoldást adunk rá!
ML
Ω Itt az ohm jel. Notepadba beviszem ezeket a karaktereket máshonnan pld.: Word, elmentem, és a notepadból másolás, HE-be beillesztés, kész. Bár nem használtam, csak most próbáltam.
Én is így tettem, amióta nem működik, de azért kényelmesebb volna közvetlenül az oldalról használni.
De az az érdekes,hogy eddig a µF nem műkött. Most beìrom és működik.
Én egyszerűen átállítom a billentyűzetet görögre, oroszra, angolra, németre. Mondjuk van némi totojázás, mire kiderül, hogy melyik az épp aktuális billentyű.
Sziasztok! Van itt valaki Gútáról?
Van, csak épp nem aktív.
![]()
Mint tudjuk, van itt. De ezt most, hogy/minek???
Lehet, hogy almát szeretnék összehasonlítani körtével, de hátha van megoldás (vagy közelítő megoldás) a felmerült kérdésemre: ha van egy szimpla 200 l/h vízszivattyúm és ez 1/4 colos műanyag csőben keringeti a vizet, az kb. hány bar nyomásnak felel meg?
Ez egyszerű. Megméred az atm-et, abból már könnyű átszámolni.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
Csak kérdezni szeretnék tőle valamit, de nem épp a fórumra vág a téma, jobb lenne privátban.
Adódott egy olyan probléma, hogy a fűtési időszakban brutális mennyiségű fa fogyott ezért az idén ott javítunk ahol tudunk. A fal kapna egy külső nád szigetelést míg a két kályhás fűtés helyett egy lenne. Radiátorban gondolkodom. Mi alapján válasszak keringetőt hozzá? Néhány szakmai tanács is jöhet. Ez is az autodidakta munkák közé tartozik.
Ha okosabb akarsz lenni, ne radiátorban gondolkozz, fan-coil és valamilyen alacsony előremenő hőmérsékletű fűtés. Az kevésbé pazarló. Ha nem nádat használsz, hanem jobb, korszerűbb hőszigetelést - eleve kevesebb fűtés kell. De a vályog is jó megoldás, csak vastag legyen.
Lehet, hogy kimegy a meleg zöme a kéményen. Mennyire forró a kályha füstcsöve? Esetleg a kályha nem jó fajta, vagy a kályha füst kimenőnél van pillangószelep, amin zárni kellene.
Az saját építésű "tömeg" kályha. Szerintem van is róla fent kép.
Akkor kimegy a meleg. Ezért lehetett enyhe telünk, jani1987 kifelé is fűtött.
![]() Ennyi vicc belefér ugye jani1987. ![]()
Érdeklődöm jár e más is néha az Index Audioland topic csoportján?. Egészen zavaró egy normális ember igazságérzetére az, ami ott folyik. Van ott két három felhasználó, akiknek egészen alpári stílus is meg van engedve - bárkivel szemben. Ennek az az eredménye, hogy lényegében kihalnak azok a topicok. Vállalkozó kedvű beszélgető partnert keresek egy hosszabb időn át tartó ottani csevejre, természetesen nem elhagyva ezt a felületet. Jó lenne egy fehér-fekete esetet ott látni a moderáció durva kettős mércéjéről, mert ezt a gyakorlatot az Index moderáció vagy 15 éve folytatja minden következmény nélkül. Ha összejön a fekete-fehér eset, akkor én már egyedül is gondoskodnék a következményekről.
Szóval elnézést kérek itt mindenkitől, hogy ezt ide írtam, de most már fel kell lépni. Azért keresek beszélgető partnert, mert tőlem nagyon távol áll, hogy több néven írjak és önmagammal beszélgessek. Privátban várnám a segítőket, ez jótékony közfeladat. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |