Fórum témák
» Több friss téma |
Nézd, én még vagyok elégedve a pcbway-l meg a seeeddel ( ugy minöségben mint a szállitásokkal). Az áraik nekem megfelelnek, minek osztozkodjak olyan céggel, akik elöre lehuzzák a pénzt?
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Ezt meg tudom erősíteni én is, most pl. egy előlapnál a 8mm-es lyukhoz csináltam egy marást, de bent felejtettem a közepén a 3-as furatot, kérdezték rögtön, hogy melyik a jó, kb. azonnal reagálnak az emailre, szóval pár óra késéssel el is kezdték csinálni.
Amúgy meg 46 USD-ből legyártanak 10 darab fél A4-es méretű nyákot aranyozva, ezért máshol a fél vesémet el kéne adni.
Az egyik vesédet, vagy az egyiknek a felét ?
A maradék felét, mert egyet már eladtam a múltkor egy másik rendeléshez.
Nem olyan rossz a helyzet egyébként, de pl. pcbwaynél 100 USD körül lett volna ugyanez, szóval nem izgat, ha előre kell fizetni. Ha követi az ember az utasításokat, akkor így azonnal gyártásba tud kerülni a cucc, nem kell megvárni mire mindent elbírálnak, aztán fizetni, nekem szimpatikusabb, úgyis előre fizetve rendelek minden egyebet, meg ott van a paypal védelme is.
Üdv!
Szerintem, pontosítsunk! A JLC-nél van 3 opció a fizetésre: 1. előre utalsz a saját rendszerükön keresztül Én ezzel próbálkoztam, de amikor megláttam, hogy állításuk szerint, a bankom, felszámol vagy 15-36USD extra költséget... Nos passzoltam. 2. Hitelkártya (nekem virtuális WEB kártyám van erre) - Ezt választottam. 3. PayPal ... ilyenem nincs, így erről nem nyilatkozhatok. Viszont, mint már írtam, a rendelésnél van egy opció, hogy az Audit (a rajz ellenőrzése) előtt, vagy után fizetsz. Én az Audit után fizettem, miután minden rajzom megkapta az "Approved" jelzést. Sőt, még arra is volt lehetőségem, hogy kivegyek/kicseréljek rajzokat, amiken újra elvégezték az ellenőrzésüket. Az előbb fizetsz-nek, aztán ellenőriznek, egy "előnye" van, hogy hamarabb indulhat meg a gyártás. De itt a hobbi világban (is) jobb, a kétszer mérj, egyszer vágj elv. Szerintem. Lehet egy cikket kéne összedobni az ilyen gyártók(Seed, PCBWAY, JLC...) rendelési menetéből, nem?
Nekem a gyorsaság nem fontos. Eddig mindenhol 2-3 nap alatt meg volt a NYÁK (akár mennyi) a többi meg a szállitás, amin a JLC sem tud nagyon gyorsitani. A többi számomra nem érdekes, én is paypallal fizetek. Kb 10-20 percet kell várni az visszaigazolásra (és a végleges árra) és eddig mind a két cégnél nagyon segitökészek voltak és sokszor bizony 20-30%-l olcsobban gyártották le mint ahogy a computer elsöre kiszámitotta ( Bella visszaszolt, ha ezt azt a rajzon másképp csinálom, akkor olcsobb). Nekem ez teljesen megfelel. Egyszer probáltam a JLc-nél - az árkülönbség postával együtt alig 1 dollár volt (kb 60$ megrendelésnél), azért én nem változtatok.....
Éppen most rendeltem nyákot.
Nincs már az a lehetőség, hogy később fizess, eltörölték. Kivéve, ha leadod a rendelést, elmész egészen a fizetésig, és onnan visszalépsz a főoldalra. Akkor bent lesz az order history-ban, viszont "várakozik a fizetésre" lesz a megrendelés állapota. Ekkor rá lehet kérdezni, hogy mi, miért, hogyan. Most kipróbáltam a megrendelésnél választható panelize opciót. Szuper. Csak azt kell megadnod, hogy hány db. legyen egymás mellett és alatt. Kiszámolja a méreteket, kérhetsz hozzá a szélekre "füleket". Nekem pl. kellett is, mert 70mm alatt lett a nyák szélessége, így kértem 2x7mm fület, így tudják v-cut-tal vágni. Annyi gond volt, hogy a 4db terv mellé 90fokkal elfordítva elfért volna még egy terv a 100x100mm-es nyákra. Gondolom, ha megrajzolom magamnak, kicsivel lett volna drágább a gyártatás, de cserébe kapok plusz 5db kis nyákot viszont, akkor nem lett volna v-cut-ra lehetőséges, csak sima marásra. Szóval rendben van ez a része is! Bőven elégedett vagyok ezzel. Sőt, mintha a panelizálásnál már nem is lenne sokkal drágább, ha túlléped a 100x100-as méretet, ígyis-úgyis fizetni kell pici felárat. Mindegy is, mert szuper munkát végeznek. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Idézet: „Lehet egy cikket kéne összedobni az ilyen gyártók(Seed, PCBWAY, JLC...) rendelési menetéből, nem?” Támogatom az ötletet! Ha nem cikk, hanem egy hozzászólás (sorozat) lenne, még az is jobb volna annál, ami jelenleg van, azaz, hogy úgy kell "összecsipegetni" innen-onnan az információ-morzsákat.
És a kalkulátor mutatta összeget fizetted, vagy más módosítottat ?
Nem hiszem, hogy ilyesminek tul sok értelme lenne. Ezek - mint minden más a modern világban - bármikor fenntartják maguknak a jogot ugy a rendelési felület, mint az egyébb kritériumok változtatására.
Nekem a kezdetben ( jo pár éve) az volt az érzésem, hogy ezek a minimális árak csak mint mézesmadzagok müködnek, vevöket gyüjteni, majd ha már van elég, akkor bevezetik ( a jo szokás szerint) a "realisztikus" árszintet. Örüljünk, hogy ez még nem történt meg és még mindig tizedét vagy kevesebbet fizetjük az otthoni árakhoz viszonyitva. A minöség is elsörendü. Amit ezek a cégek inkább elvárnának, hogy pl a HE felsorakozna valamelyik mögé és a HE (tagok, stb) extra kondiciokat kapnának az innen indult megrendelésekért. Az ilyen megoldásra ( saját tapasztalat szerint) nagyon nyitottak pl. ha csinálsz egy videofilmet amiben az adott cég által gyártott NYAK kerül felhasználásra kapsz kedvezményt. De el tudom képzelni, hogy a HE-n publikált cikkekhez onnan rendelt NYAKok kerülnek felhasználásra stb egész biztosan pozitiv lesz a reakcio. Már szinte valamennyi ilyen forrásnál fel lehet kinálni az adott NYAKot eladásra ami szintén kedvezményt ad. Söt a HE ( bolt) felkinálhatna kiteket akár kész NYAKokat is az itt megjelent ötletekhez, amit akár raktárrol tudna helyböl szállitani ( nem kellene még heteket sem várni egy-egy megoldásra). Szoval lenne rengeteg modja elinditani bármelyik céggel a kooperáciot, és akkor megtisztulna a kép is. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2020
Épp e miatt - ti. az elavulás miatt - javasoltam inkább egy itteni (fórum) összefoglalót.
HE kedvezmény: Ez sem Istentől elrugaszkodott ötlet. Megfontolásra továbbítom az illetékeseknek.
A kalkulátoros összeget. Pár perc múlva kaptam az email-t, hogy elfogadták a nyákot. Nekem eddig csak akkor módosítottak, amikor ténylegesen több tervet (vagyis több különböző nyákot) raktam egy megrendelésre, és nem tudtam, hogy az feláras (még a pályafutásom elején) .
A nyák már a gyártósoron van, a kalkulátoros ár él. Egyébként most megjelent a " Review Before Payment " - eddig nem volt. Érdekes. Lehet, hogy ha sokszor azonnal fizetsz, akkor azt veszi alapnak... A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2020
Üdv!
A mai napon megjöttek a NYÁK-ok. A JLCPCB-vel nem volt semmi eget rengető gubanc. Jelenleg annyi "hibát" találtam, hogy ahova odaírtam a JLCJLCJLCJLC kódot, hogy jelezzem hova is kérem a gyártási azonosítót csak a kód szerepel és az azonosító máshova került... túlélem. Majd rákérdezek, hogy mi a hiba forrása. A DHL-el többet szenvedtem... A V-Cut megint nagyon jó lett. Olyan felemelő érzés ezeket a modulokat elválasztani, mint amikor (nagy) gyerekként a buborékfóliát pukkasztjuk ki.
A JLC feliratod viákra tetted, emiatt nem jól olvasható, lehet, ezért tették máshova.
Plusz nem is pontosan 4xJLC lett írva, hanem 5x. Lehet, hogy ez a része automatizálva van, és nem találta a megfelelő szöveget az automatika. Amikor feliratozok, én mindig bekapcsolom a solderstop rétegeket, így látom, hova nem szabad ír ki.
Egyébként nekem kb. 20 nap (nem munkanap) alatt ért ide a nyák a megrendeléstől számolva, szuper gyorsak!
majkimester, Kovidivi:
Köszönöm a tippeket. Ezek még jó indokok is. Viszont ezeken a NYÁK-okon ilyen hibát nem vétettem. Megnéztem még a kisebb modulokat is, ott sem oda került ahova terveztem. Tippem: Szintén egy JLCPCB bug, az auto-detect-ben, aminek érzékelni kellett volna a "kódot". Ezek szerint, a rendelésnél érdemes ezt megerősíteni.
A rendeles feladásánál az űrlapon is megadtad a Remove Order Number-nél, hogy Specify a location?
Az is kell. A JLCJLCJLCJLC szöveg magában kevés.
Bizony-bizony. Én is majdnem elnéztem, de végül bepipáltam, és így jó lett...
Sziasztok!
JLCPCB-ről rendelnék nyákot. Nincs velük kapcsolatban még tapasztalatom, korábban a PCBWAY-ről rendeltem. Szállítással kapcsolatban kinek mi a tapasztalata? EuroPacket , vagy DHL-t válasszak? Melyik mennyire megbízható? Mármint a csomag megérkezik, a kiírt szállítási idő fedi e a valóságot, lennék kíváncsi?
Az europacket is DHL, ha jól tudom. Ott előre fizeted a vám/áfát, ha a DHL-el kéred akkor itthon kell vámkezeltetni arra rájön a 27% áfa és a 6000 forint plusz áfa kezelési költség.
Az euro opciónál németországban kapni fog új csomagszámot, és pár nappal később ér ide, a checkoutnál látni fogod, hogy mennyi a pontos összeg.
A "lassabb posta" Bécsbe 20 nap (hétvégét is beleszámolva).
Az enyém is Euro-DHL-lel jött. Rendelés utáni 6. napon már Lipcsében volt, de onnan csak jó 2 hét múlva szabadult, pedig nem lehetett vele semmi gond, az egész pár dollár volt egyébként
Most sajnos mar semmi nem biztos. Állitolag a légi szállitást is a torlodás miatt vonatra rakták az meg extra 2-3 hét. Teljesen mindegy mit választottál. (Legalábbis szerdán ilyen infot kaptam Kinábol). Egy honapja (husvét elött) simán 2 hét alatt ideért, most meg 2 hetire jött a fenti info.)
Most meg nézem a trackingot és már az országban van! A szerencsétlenek már azt sem tudják mi müködik meg mi nem. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2020
A tracking legtöbb esetben sajnos csak tájékoztató jellegű A már országban van még nyugodtan 2-4 hetet jelenthet ám! Amikor azt látod, hogy helyi postahivatalnál van, akkor számíthatsz rá, hogy 1-2 nap (vagy be kell menni érte, mert "elfelejtik" kihozni) - na persze ez csak akkor igaz, ha a trackinget idehaza is hajlandóak frissíteni. Bővebben: Link
Én kaptam olyan rendelésre buzdító üzenetet (konkrétan PCBWay-tól), hogy minden visszaállt a régi kerékvágásba, és bátran küldjem akár az új, akár a régi rendeléseimet, amit nagy örömmel és lelkesedéssel fognak elkészíteni a megszokott minőségben.
Ebből arra következtetek, nagyjából a 20-25 napos (megszokott) érkezés is visszaáll.
Ne hidd el nekik. Nekem konkrétan 7 csomagom van valahol a világban, igaz nem csak tőlük, de a jlcpcb-től is. Van olyan nyák, amely egy hónap alatt teljes kört ment 4 kínai város között. Ez különösen kínos, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a kört autóval kevesebb, mint 4 óra alatt meg lehet tenni...
Sajnos ez van, és nem ök tehetnek rola. Ök csak átadják a postásnak, DHL-nek stb és azután azok cipelik az egyik helyröl a másikra ki tudja tovább vinni a cél felé. Gindold el milyen logisztika ez! Sajnos Kina és Europa között a légiforgalom a korábbi 20%-ra esett vissza, és a kis dolgok (mint pl a NYAKok) nem érdekesek a teherforgalmazoknak, igy a 20 kg zsákokat korábban a személyszállito gépekkel szállitották, amik most nincsenek - illetve amik vannak azok a nagyobb prioritásu cuccokat viszik ( egészségügy stb).
Persze, ezt mind meg is értem. Amit kevésbé, hogy egy sürgős panelnél elszántam magam a Fedex-re, és ez a csomag 5. napja áll Kantonban...
Én meg közben itthon, és nincs mit forrasztani
Amit irtam mindenkire vonatkozik, és miután a kinai posta a legerösebb játékos a piacon, a többieknek sok pénzért is csak a maradék jut. S hidd el a Fedex sem fog a csomagodért egy extra repülöt bérelni. Ráadásul sok futár igen gyakran és igen szemét modon az állami posta szolgáltatásait is igénybe veszi, csak azért dupla (stb) pénzt kér. ( Sok posta itt Europában is kapacitást árul ilyen futárcégeknek, azaz a posta viszi az ö küldeményeiket is... ez mindig igy volt, csak akkor volt felesleges kapacitás - most meg nincs.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |