Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Idézet: Az meg ettől kap idegbajt ha beleszól a kuncsaft, főleg, ha igaza van (a kuncsaftnak). „Emiatt szeretek ott állni az esztergályos mellett.”
Kérdezd meg az esztergályos, hogy vicces-e.
Sajna erre már nem lesz időm, már régen vettem volna egy műszerész esztergát, ha nem heroin áron adnák.
Furcsállom is, hogy már mindenre kiad a lidl aldi konzorcium valami gagyi szerszámgépet, ilyenre miért nem tud? 2-3 száz ezret nem fogok kiadni, hogy néha forgorészt szabályozzak, arra simán jó volna valami kis gagyi gép, de olyan meg nincs.
Ezzel azért vigyázz, mert ha "üt" a "gagyi" tokmány, az drága lehet ...
Vannak dolgok, amiken - sajnos - nem lehet fukarkodni. A NYÁK lapba ültethető 2, 3, 4 tüskés csatlakozók( Pl.) ellendarabjához a drót végére rá kell préselni egy fogóval a tüskét ( Ilyet ). Lehet venni hozzá olyan 5 - 9.000 Ft -ért préselő fogót. Vettem én is, egyet sem tudtam vele normálisan megnyomni. Aztán kaptam egyet kölcsön ... Csoda !!! Mind tökéletes, mint a gyári ! Kérdém az illetőt: - Hol lehet ilyet venni és mennyibe kerül ? - 48.000 Ft és itt ... - mondá. Háááát, azért 48.000 Ft -ért elég sokat meg kell nyomni, hogy behozza az árát. A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2020
Mi a baj ezzel ? "Elvágja" a cipőfűzőt és közben meg is olvasztja a végét, hogy ne bomoljon ki ...
Na akkor ez nem is vicces. Én egy kábelt láttam a cipőfűző helyett...
Ez a mai nap ilyen ... Nem annyira vicces.
Viszem a gyereket az iskolába. Nem lehet bemenni az épületbe - nem is akarok csak elkisértem - mert vírusos lehetek. ( A gyerek az nem ... ) Közlik velem ( az ajtóban ) az októberi tisztasági csomag tartalmát ( a teljesség igénye nélkül ): - egy csomag ( 100 db. ) papírzsebkendő - egy csomag ( a legkisebb ugye 4 tekercs ) WC papír - 1 l kézfertőtlenítő - folyékony szappan ( utántöltő is jó ) Itt elszakadt a cérna nálam. Ahogy a fiam ismerem, papírzsebkendőt használ, ha taknyos és rászólok, hogy ne szipogjon - de most nem az. Bár októberig még lehet ... Nem tudok róla, hogy iskolában intézné a "nagydolgát", legalább is mindig otthon szokta. Nem érdekes, ne legyen sz@ros a segge, ha úgy alakulna ... 1 l kézfertőtlenítő. 18 -an vannak az osztályban, ha mindenki ott van. ( De a tisztaságit illik akkor is bevinni, ha egy hetet hiányzott valaki. ) 18 l kézfertőtlenítő !!!! Kíváncsi lennék, hogy a Honvéd (MÁV) kórházban ez hány hónapra lenne elég. Hová, kinek kell ez a rengeteg kézfertőtlenítő ??? A munkahelyen 4 -en vagyunk egy iroda/műhelyben. Valamikor juliusban raktak ki egy fél literes pumpás kézfertőtlenítőt és még vígan van benne. Én reggelente azzal kezdem a melót, hogy beérkezés után kézmosás, tea főzés, stb ... Napközben - ahogy a meló adja - többször is kezet mosok - hol többet, hol ritkábban. A többiek is hasonlóan - de eddig nem figyeltem, mert minek. Azon gondolkodtam, ha minden osztályban ez a kvóta - márpedig az ! - akkor a tanári kar a saját családjukon kívül még kiket láthat el, hogy elfogyjon a gyerekek tisztasági csomagja hónapról-hónapra. Vagy bontatlanul viszik vissza egy részét a boltba ?
(Én katona voltam "Csernobilkor"... És maszkot nekem sem kellett hordani, cserébe hirtelen sok salátát kaptunk az ebédhez...)
Persze, mert az eső rámosta a radioaktív izotópokat a növényzetre és a nyugat nem vette át a primőrt. Valamit kellett vele kezdeni ...
Nem világítasz azóta, véletlenül ?
Már biztos nem... Az éppen most is az oldalamon fityegő személyi doziméterem biztosan jelezne...
Bár elgondolkodtató, hogy a tanszékről miért éppen én vagyok az egyetlen, aki olyan mérést visz, ami radioaktív anyagokkal dolgozik... A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2020
Gyakorlatod van a területen
Esztergályos? Akkor én valamit rosszul csináltam a csiszológép kommutátoraival.
Befogtam a tengely végét a csavarbahajtóba azt meg a satuba (finoman) és egy sík léc segítségével csiszolópapírral síkra csiszoltam. Na majd legközelebb idegesítem magam esztergályossal
Nejeméknél azt mondták annó az egyetemen, hogy ők (izotóp labor) tudják leghamarabb, ha áldott állapotba került egy hallgató.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2020
Aki volt katona, ismerheti a "műszaki cérna" fedőnevű dolgot. Villamos gyújtó drótja (ónozott vashuzal) blankolva. Két mozdulattal visszagyógyul a leszakadt gomb és örök élet.
Kopasz baka zubbonyzsebe nyitva maradt. Rajpk. "Katona! Tüdőgyulladást akar kapni?" felkiáltással, kaján mosoly kíséretében megpróbálta letépni a gombot. Harmadikra lejött a zseb felével. A kopasz baka katonaviselt bátyja kitanította az öcsköst.
Ha megengeditek még egy "műszaki" cérnás katona-történet.
Kedvelt leszerelő tisztesünknek volt kedvenc szokása : megfogott a kopasz zubbonyán egy gombot és megkérdezte : - Katona kell ez még magának ? Igen válaszra letépte és az áldozat kezébe adta. Nemleges válasz esetén eldobta A legenda szerint egy váll-lap tartóval játszotta ezt, ami egy spirálfüzet huzalozásából kialakított "cérnával" lett fölvarrva ... Állítólag a puhára mosott 1000 éves zubbonyt selejtezni kellett a művelet után ...
Katonáknak másnapi esküre az ünnepi teret levélmentesíteni kellett, tehát összesöpörni úgy, hogy másnapra sem lehet levél, azaz nem eshet le éjjel a körben lévő sok nagy fáról. Megrázták az ágakat, hogy lehulljon ami éjjel hullana.
Tiszt meglátta, cérnával viszakötöztette velük a lerázott leveleket.
Jééé, ilyen fogót én is kerestem, ezek nagyon jó kis csatik és nagy tételbe berendeltem.
Mivel nagyon picike, a saruzófogó sajna nem tudja kezelni, ezért pici fogóval szoktam rányomni. Akkor ezek szerint az a kérdés is eldőlt ami régóta foglalkoztatott, hol lehet hozzá saruzófogót venni.
Igen, mert ezzel a (nemcseszlovák) pillanatpákával ez a legnagyobb hő amit ki lehet sajtolni.
Ha már sok elkopott a kollektorból és "vállas", azon már nem segít a csiszolópapír.
Mi a cégnél elég gyakran forrasztunk és erre a feladatra a jó öreg Csehszlovák páka bőven elég. Eztán eljött az a nap is, hogy kevésnek bizonyult kettőnknek az egy páka, hát a cégtől kaptunk még egyet. Annak nem volt ismert márkája, csak egy nagy hibája: Nem tudott forrasztani.
A gomb megnyomásától számított 3. másodpercben elcsöppent a páka hegye. Lehetett az gyári, de az általam hajtogatott 1,5 mm2 MCu is ugyan így járt. Kicseréltettük, hogy ez így nem járja, a Cin-t kb 1 másodperc alatt elforralta, úgyhogy csere. Mivel a cseredarab is inkább hegesztett, mint forrasztott, így továbbra is osztozunk azon az egy, öreg pákán - ami még mindig teszi a dolgát!
Nekem is cseszlovák van, már annyiszor cseréltem benne hegyet, hogy le kellett vágni a végéből és új csavarmenetet fúrni, mert már nem volt menet benne.
Az a kisebbik gond, ha túl izmos egy páka. Én nem küldtem volna vissza, hanem tettem volna a 220-as részére egy kínai triacos szabályzóz 2,5$ ért
Nem értelek mi volt ezzel a probléma... Ezt a kategóriát úgy nevezik, hogy "pillanat-forrasztó" páka. Egy pillanatig lehet csak használni.
Az a gáz, ha a kefe a rugóig elkopik, akkor beégések keletkeznek, ha a módszereddel csinálom, (próbáltam) nem lesz atompontos és mozgatni fogja a kefét, ennek meg hülye hangja lesz + oldal irányba koptatja a kefét + egy idő után eltörik a kefe vezetéke.
Nem igazán érdekelt a 2 ezer, amit az eszerguy elkért.
Ha tudok segíteni, így néz ki és rajta a gyártó neve is.
A Profi. (Zenéjét szerezte: Ennio Morricone )
Ha egy mérnöktől megkérdezik:
- Mennyi 2x2 ? Gondolkodás nélkül rávágja: - 4. Ha egy közgazdásztól megkérdezik: - Mennyi 2x2 ? Válasza némi habozás után: - Az attól függ, mert ugye lehet akár 3, de 5 is ... Ha egy jogásztól megkérdezik: - Mennyi 2x2 ? Feláll, becsukja az ajtót és ablakot, majd visszakérdez halkan: - Mennyi legyen ? És ez nem vicc !!!
Gond nélkül lecsiszoltam a vállat.
zsoltee0001: Nem értem miért mozogna és törne el a vezeték. Akkora kráter nem keletkezik. Valamint csiszolható. Mindegy is. Nem vitának szántam, csak azt akartam mondani, hogy persze, nem összeg az a 2000Ft eszterga, csak így is megoldható normálisan. Egri Frédi: Ha tudtam volna hogy ilyen is létezik.... Olyan a pofája mint a krimpelő présgépünknek. És ezt csak azért adják olyan drágán mert ilyen a pofája? pofátlanság |
Bejelentkezés
Hirdetés |