Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   858 / 981
(#) nagym6 válasza erbe hozzászólására (») Szept 19, 2020 /

Idézet:
„Emiatt szeretek ott állni az esztergályos mellett.”
Az meg ettől kap idegbajt ha beleszól a kuncsaft, főleg, ha igaza van (a kuncsaftnak).
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 19, 2020 /

Kimaradt.: Viccesnek szántam.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 19, 2020 /

Kérdezd meg az esztergályos, hogy vicces-e.
(#) zsoltee0001 válasza erbe hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Sajna erre már nem lesz időm, már régen vettem volna egy műszerész esztergát, ha nem heroin áron adnák.
Furcsállom is, hogy már mindenre kiad a lidl aldi konzorcium valami gagyi szerszámgépet, ilyenre miért nem tud?
2-3 száz ezret nem fogok kiadni, hogy néha forgorészt szabályozzak, arra simán jó volna valami kis gagyi gép, de olyan meg nincs.
(#) Egri Frédi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Ezzel azért vigyázz, mert ha "üt" a "gagyi" tokmány, az drága lehet ...

Vannak dolgok, amiken - sajnos - nem lehet fukarkodni.

A NYÁK lapba ültethető 2, 3, 4 tüskés csatlakozók( Pl.) ellendarabjához a drót végére rá kell préselni egy fogóval a tüskét ( Ilyet ). Lehet venni hozzá olyan 5 - 9.000 Ft -ért préselő fogót. Vettem én is, egyet sem tudtam vele normálisan megnyomni. Aztán kaptam egyet kölcsön ... Csoda !!! Mind tökéletes, mint a gyári ! Kérdém az illetőt:
- Hol lehet ilyet venni és mennyibe kerül ?
- 48.000 Ft és itt ... - mondá.
Háááát, azért 48.000 Ft -ért elég sokat meg kell nyomni, hogy behozza az árát.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2020
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 21, 2020 /

Ismét egy forrasztásos baki
(#) Egri Frédi válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Mi a baj ezzel ? "Elvágja" a cipőfűzőt és közben meg is olvasztja a végét, hogy ne bomoljon ki ...
(#) Kovidivi válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Na akkor ez nem is vicces. Én egy kábelt láttam a cipőfűző helyett...
(#) Egri Frédi hozzászólása Szept 21, 2020 /

Ez a mai nap ilyen ... Nem annyira vicces.

Viszem a gyereket az iskolába. Nem lehet bemenni az épületbe - nem is akarok csak elkisértem - mert vírusos lehetek. ( A gyerek az nem ... )
Közlik velem ( az ajtóban ) az októberi tisztasági csomag tartalmát ( a teljesség igénye nélkül ):
- egy csomag ( 100 db. ) papírzsebkendő
- egy csomag ( a legkisebb ugye 4 tekercs ) WC papír
- 1 l kézfertőtlenítő
- folyékony szappan ( utántöltő is jó )
Itt elszakadt a cérna nálam.

Ahogy a fiam ismerem, papírzsebkendőt használ, ha taknyos és rászólok, hogy ne szipogjon - de most nem az. Bár októberig még lehet ...
Nem tudok róla, hogy iskolában intézné a "nagydolgát", legalább is mindig otthon szokta. Nem érdekes, ne legyen sz@ros a segge, ha úgy alakulna ...
1 l kézfertőtlenítő. 18 -an vannak az osztályban, ha mindenki ott van. ( De a tisztaságit illik akkor is bevinni, ha egy hetet hiányzott valaki. ) 18 l kézfertőtlenítő !!!! Kíváncsi lennék, hogy a Honvéd (MÁV) kórházban ez hány hónapra lenne elég.

Hová, kinek kell ez a rengeteg kézfertőtlenítő ???

A munkahelyen 4 -en vagyunk egy iroda/műhelyben. Valamikor juliusban raktak ki egy fél literes pumpás kézfertőtlenítőt és még vígan van benne. Én reggelente azzal kezdem a melót, hogy beérkezés után kézmosás, tea főzés, stb ... Napközben - ahogy a meló adja - többször is kezet mosok - hol többet, hol ritkábban. A többiek is hasonlóan - de eddig nem figyeltem, mert minek.

Azon gondolkodtam, ha minden osztályban ez a kvóta - márpedig az ! - akkor a tanári kar a saját családjukon kívül még kiket láthat el, hogy elfogyjon a gyerekek tisztasági csomagja hónapról-hónapra. Vagy bontatlanul viszik vissza egy részét a boltba ?
(#) lazsi válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

(Én katona voltam "Csernobilkor"... És maszkot nekem sem kellett hordani, cserébe hirtelen sok salátát kaptunk az ebédhez...)
(#) Egri Frédi válasza lazsi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Persze, mert az eső rámosta a radioaktív izotópokat a növényzetre és a nyugat nem vette át a primőrt. Valamit kellett vele kezdeni ...
Nem világítasz azóta, véletlenül ?
(#) lazsi válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szept 21, 2020 / 1

Már biztos nem... Az éppen most is az oldalamon fityegő személyi doziméterem biztosan jelezne...
Bár elgondolkodtató, hogy a tanszékről miért éppen én vagyok az egyetlen, aki olyan mérést visz, ami radioaktív anyagokkal dolgozik...
(#) Egri Frédi válasza lazsi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Gyakorlatod van a területen
(#) usane válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Esztergályos? Akkor én valamit rosszul csináltam a csiszológép kommutátoraival.
Befogtam a tengely végét a csavarbahajtóba azt meg a satuba (finoman) és egy sík léc segítségével csiszolópapírral síkra csiszoltam. Na majd legközelebb idegesítem magam esztergályossal
(#) Gafly válasza lazsi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Nejeméknél azt mondták annó az egyetemen, hogy ők (izotóp labor) tudják leghamarabb, ha áldott állapotba került egy hallgató.
(#) Rosszmáj válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Aki volt katona, ismerheti a "műszaki cérna" fedőnevű dolgot. Villamos gyújtó drótja (ónozott vashuzal) blankolva. Két mozdulattal visszagyógyul a leszakadt gomb és örök élet.
Kopasz baka zubbonyzsebe nyitva maradt. Rajpk. "Katona! Tüdőgyulladást akar kapni?" felkiáltással, kaján mosoly kíséretében megpróbálta letépni a gombot. Harmadikra lejött a zseb felével. A kopasz baka katonaviselt bátyja kitanította az öcsköst.
(#) Macsek71 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Ha megengeditek még egy "műszaki" cérnás katona-történet.

Kedvelt leszerelő tisztesünknek volt kedvenc szokása : megfogott a kopasz zubbonyán egy gombot és megkérdezte :
- Katona kell ez még magának ?
Igen válaszra letépte és az áldozat kezébe adta.
Nemleges válasz esetén eldobta

A legenda szerint egy váll-lap tartóval játszotta ezt, ami egy spirálfüzet huzalozásából kialakított "cérnával" lett fölvarrva ... Állítólag a puhára mosott 1000 éves zubbonyt selejtezni kellett a művelet után ...
(#) nagym6 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Katonáknak másnapi esküre az ünnepi teret levélmentesíteni kellett, tehát összesöpörni úgy, hogy másnapra sem lehet levél, azaz nem eshet le éjjel a körben lévő sok nagy fáról. Megrázták az ágakat, hogy lehulljon ami éjjel hullana.
Tiszt meglátta, cérnával viszakötöztette velük a lerázott leveleket.
(#) zsoltee0001 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Jééé, ilyen fogót én is kerestem, ezek nagyon jó kis csatik és nagy tételbe berendeltem.
Mivel nagyon picike, a saruzófogó sajna nem tudja kezelni, ezért pici fogóval szoktam rányomni.
Akkor ezek szerint az a kérdés is eldőlt ami régóta foglalkoztatott, hol lehet hozzá saruzófogót venni.
(#) zsoltee0001 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Igen, mert ezzel a (nemcseszlovák) pillanatpákával ez a legnagyobb hő amit ki lehet sajtolni.
(#) erbe válasza usane hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

Ha már sok elkopott a kollektorból és "vállas", azon már nem segít a csiszolópapír.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 21, 2020 /

És még most is ott lógnak a fán.
(#) D Wye válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 22, 2020 / 1

Mi a cégnél elég gyakran forrasztunk és erre a feladatra a jó öreg Csehszlovák páka bőven elég. Eztán eljött az a nap is, hogy kevésnek bizonyult kettőnknek az egy páka, hát a cégtől kaptunk még egyet. Annak nem volt ismert márkája, csak egy nagy hibája: Nem tudott forrasztani.
A gomb megnyomásától számított 3. másodpercben elcsöppent a páka hegye. Lehetett az gyári, de az általam hajtogatott 1,5 mm2 MCu is ugyan így járt.
Kicseréltettük, hogy ez így nem járja, a Cin-t kb 1 másodperc alatt elforralta, úgyhogy csere.
Mivel a cseredarab is inkább hegesztett, mint forrasztott, így továbbra is osztozunk azon az egy, öreg pákán - ami még mindig teszi a dolgát!
(#) zsoltee0001 válasza D Wye hozzászólására (») Szept 22, 2020 /

Nekem is cseszlovák van, már annyiszor cseréltem benne hegyet, hogy le kellett vágni a végéből és új csavarmenetet fúrni, mert már nem volt menet benne.
Az a kisebbik gond, ha túl izmos egy páka. Én nem küldtem volna vissza, hanem tettem volna a 220-as részére egy kínai triacos szabályzóz 2,5$ ért
(#) lazsi válasza D Wye hozzászólására (») Szept 22, 2020 /

Nem értelek mi volt ezzel a probléma... Ezt a kategóriát úgy nevezik, hogy "pillanat-forrasztó" páka. Egy pillanatig lehet csak használni.
(#) zsoltee0001 válasza usane hozzászólására (») Szept 22, 2020 /

Az a gáz, ha a kefe a rugóig elkopik, akkor beégések keletkeznek, ha a módszereddel csinálom, (próbáltam) nem lesz atompontos és mozgatni fogja a kefét, ennek meg hülye hangja lesz + oldal irányba koptatja a kefét + egy idő után eltörik a kefe vezetéke.
Nem igazán érdekelt a 2 ezer, amit az eszerguy elkért.
(#) Egri Frédi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 22, 2020 /

Ha tudok segíteni, így néz ki és rajta a gyártó neve is.
(#) gyerek67 hozzászólása Szept 22, 2020 /

A Profi. (Zenéjét szerezte: Ennio Morricone )
(#) Egri Frédi válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 22, 2020 /

Ha egy mérnöktől megkérdezik:

- Mennyi 2x2 ?
Gondolkodás nélkül rávágja:
- 4.

Ha egy közgazdásztól megkérdezik:

- Mennyi 2x2 ?
Válasza némi habozás után:
- Az attól függ, mert ugye lehet akár 3, de 5 is ...

Ha egy jogásztól megkérdezik:

- Mennyi 2x2 ?
Feláll, becsukja az ajtót és ablakot, majd visszakérdez halkan:
- Mennyi legyen ?

És ez nem vicc !!!
(#) usane válasza erbe hozzászólására (») Szept 22, 2020 /

Gond nélkül lecsiszoltam a vállat.

zsoltee0001: Nem értem miért mozogna és törne el a vezeték. Akkora kráter nem keletkezik. Valamint csiszolható. Mindegy is. Nem vitának szántam, csak azt akartam mondani, hogy persze, nem összeg az a 2000Ft eszterga, csak így is megoldható normálisan.

Egri Frédi: Ha tudtam volna hogy ilyen is létezik....
Olyan a pofája mint a krimpelő présgépünknek. És ezt csak azért adják olyan drágán mert ilyen a pofája? pofátlanság
Következő: »»   858 / 981
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem