Fórum témák
» Több friss téma |
A marómotor befogása és a szerszám csúcsa között lenne most túl nagy távolság. A Z szán vízszintes részét kell a lineáris csapágyak alsó síkja alá tenni nagyjából a Z tengely hosszával megegyező távolsággal. X és Y irányban nem veszítesz vele területet csak az L alakú Z szánból kell egy Z formát kialakítani.
Ilyen orsót vegyél! Olcsó is, jó is. A kívánt hosszban kapod. A páratlan emelkedésűt csak áttétellel lehet normálisan használni, hgy párosra jöjjön ki motor lépések száma, különben csak a nyűg van vele. Én ezt egyszer már megszívtam.
kaqukk: Jéé, ez pont olyan mint az enyém!
Hát kövezzetek meg, de én nem látok különbséget a minta, és az enyém között! iamrob: Tudnál te is mintát mutatni hogy mire gondolsz? Pali: Ez nagyon hasznos link, felveszem vele a kapcsolatot, köszönöm! update: Ja, most figyelem hogy a videót kaqukk küldte, a javaslatot meg iamrob... update2: A másik, hogy a videókat elnézve picit túlméretezettnek érzem a 36-os falvastagságot. Ezzel már tankot is lehet vágni.. update3: Találtam a motorokra való rezgéscsillapító gumigyűrűt. Szerintem hálás lesz érte. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
Felsőmaróból tudnátok valamit ajánlani hozzá? Valami occót ami már jó lehet ide.
Ezt találtam, csak fura az alja nem tudom fel tudnám-e rögzíteni. Sokkal többet nem szánnék rá, csak játszadozni kell nem ipari alkalmazásra. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
Ez az én Z-m. Itt azt látod, hogy a szán legfelső pozíciójában a tokmány éppen az X szán szerkezetének aljával van (majdnem) egy síkban. Ha szerszámot fogok be, az pont a megfelelő magasságba kerül. Így kihasználható a teljes Z mozgástér.
A marómotor tartója az alsó lin csapágy alatt van kb 60mm-rel, de még ott az ER11 tokmány, ami szintén kb annyi. A te rajzodon ezek egy síkban vannak, illetve a furat méretéből ítélve a tokmány kilógása sem lesz ilyen sok. A "köpcös" rajzodon, ha így odaképzeled a marómotort, tokmánnyal, szerszámmal, akkor ebben a pozícióban lesz kb egy magasságban a szerszám csúcsa az X szánnal, viszont a Z távolságból még több, mint fele szabad fölfelé. Ha ennél magasabb a munkadarabod, akkor az X szán beleüt, ha alacsonyabb, akkor a Z magasság fele kihasznál(hat)atlan marad. Az persze alapvetően nem probléma, ha a Z fele kihasználatlan, sőt erősebb lehet így a gép, viszont most nem éred el a munkaasztal síkját a szerszámmal. Tehát akár a teljes híd magassága csökkenthető tovább - amivel még masszívabb lesz a gép. Az egész végső soron azon múlik, hogy mennyi Z munkaterületet szeretnél... Idézet: Nem ! kaqkk .... „Ja, most figyelem hogy a videót kaqukk küldte,” A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
Mea culpa! Esküszöm párszor lebetűztem, de valahogy mégis benéztem!
Semmi baj ! Legközelebb tudni fogod
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
Mit tudhat ez ennyiért? Rákerestem általában, és 60-ról indulnak!
Az egyenescsiszoló és a felsőmaró között esetemben mi a különbség? Utóbbit azt gondolom külön is lehet használni, mégis harmada negyede szokott lenni.
Így már értem mire gondolsz! Megpróbálom javítani.
A marógép felfogatásának szánt lyuk az most csak Móriczkaként lett megrajzolva, még most keresem a gépet bele.
Nagy különbség nem lehet , maximum a nyak hossza , de ha nem jól tudom majd kijavít valaki . Én 30 körül vettem az RT700 Makita felsőmarót minden tartozékával együtt .
Mitől jobb ez az egyenescsiszoló, mint amit én linkeltem? Nem látom.
Szerk: Amúgy ennyiért nagyon nem rossz, lehet meg is rendelem. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
Az egyenes csiszoló szerintem azért nem ideális választás mert a hosszú nyaka miatt nő a Z magasság ezáltal a híd oldalának magassága is ami a tervedben (a stabilitás erősség miatt) inkább csökkent . A felsőmaró közvetlenül a szerszám (és tokmány) felett megfogható elég nagy felületen stabilan .
Amit linkeltem elvileg szét lehet szedni hogy hozzáférjek a nyakához ugye? Gondolom mindet szét lehet szedni. Mert akkor tervezek hozzá egy befogót, és ha minden igaz kész is van? Nem hiszem el
Hm.. amúgy találtam egy ilyet is. (Itt olcsóbb)Ez milyen lehet?
Azt hiszem megtaláltam a gépet. Ez még közel is van
Van valakinek véleménye róla? Vagy ezt már ne itt kérdezzem?
Csak a felfogatása egyszerűbb szerintem, de csak példának mutattam.
Sokkal nehezebb mint az előző verzió, és szerintem bonyolultabban lehet felszerelni.
Ott ahol a szerszámbefogáshoz a retesz van 4 csavarral felfogatott többségében műanyagból készült ház van (második kép).
Láttad a videót az én gépemről ? A makitához kapható felrögzítő szerelvény csak beleteszed meghuzod a csavarokat ...(és a talpát megtartva bármikor használható az eredeti funkciójában is 2 mozdulat a talpat levenni visszatenni)
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2020
Nézd meg ezt a képet, ennek rövid nyaka van.
Ez az extool, amit elsőnek kérdezett, a makitának a koppintása. Én szeretem a makitát, nagyon jó vele dolgozni, nem bántam meg, hogy azt vettem.
De ez egy játékszer ... Nem maró hanem gravírozó
Milyen jó módszer lenne arra hogy egy forgó tengelyt (A) pontosan be tudjak kalibrálni? Mach3 van használva. Tehát hogy a 90 fok az derékszög legyen. Ráadásul van némi holtjáték (backslash) is.
kaqkk: Igen, láttam, csak nem tudtam hogy az egy gyári megoldás, hiszen az egész géped sajátnak tűnik.
Mivel még nincs a kezemben a maró szerszám, egyelőre csak ilyen "dummy" marót rajzoltam, a konzolt majd hozzá kell igazítani. Tettem a gépre egy papírlapot, hogy látszódjon a hasznos munkaterület. Ezzel a megoldással ezt tudom kihozni belőle. Megtehetném hogy megdöntöm a hídlábakat hátrafelé, de azzal csak magamat csapnám be, mert a mozgási tér nem változna, csak az asztal lehetne rövidebb (vagy másik oldalról nézve a hasznos terület nagyobb, de lelöki a gép magát az asztalról). Így most 290x334mm-t tud. Ezzel én már elégedett leszek első gépnek, de természetesen ha van még ötlet szívesen várom mindenkitől. Köszönöm az eddigieket is! A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2020
Először meg akartam csináltatni , de olyan árat mondtak rá hogy inkább megnéztem van e készen ...
Egyébként egy ekkora gépre Ez is bőven megfelel Az első cnc men nekem is ilyen volt
Milyen anyagból lesz a gép? szerintem nyekleni fog. A doboz konstrukciót könnyű megrajzolni és összerakni, de a féloldalas oldal irányú terheléseket nem nagyon fogja szeretni. Ez a pontosságára is kihathat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |