Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Akkor a havernak van elég esze, hogy érezze, nem érdemes ilyesmibe feccölni.
Vagy a havernak volt annyi önismerete, hogy képben volt a saját szaktudásával, vagy annak hiányával. Jani hozzászólásairól mindig a híres Zuzu Petaz-os monológ ugrik be, a Ford Fairlane kalandjaiból
![]() Itt a HE-n sem találtam sokat erről a csőről, csak a szkópórás topicban indította el valaki deszkán. Szóval nem lehetetlen bánni vele. Az elektroncső.hu-n van róla adatlap.
És mágneses árnyékoló csöved honnan lesz hozzá?
Ha nem csal a fotó, ott figyel a csövön.
Jobban megnézve, lehet. Túl vékonynak, és fényesnek tűnt a bilincs után.
Ez gyári tartozék. A csövet majd oda képzeljük.
![]()
Ma megint előszedtem. Tehát ha bekapcsolom, akkora sugár megjelenik, de akkor se egy pont, hanem egy rövid kis vonal. X csatornára külső jelet csatlakoztattam de nem fut ki a sugár teljesen, csak kiszélesedik egy kicsit de nem megy ki az ernyő széléig.
Talán segít behatárolni a hibát. Az enyém fűrészjel kimenetére rátettem a digitális voltmérőt. Azon, a szinkron poti állásától függően 50usec-os eltérítésnél 1,5-3,2 voltos feszt mérek.
A vízszintes erősítő tápfeszültségei, különösen a végfoké rendben vannak? Első lépés.
Az eltérítő generátor első blikkre jónak tűnik, mert működik. Ha probléma van vele, az csak akkor derül ki, ha a vízszintes erősítő hibátlan. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2020
Kontakt hiba lenne?
- 0,3v - ot mérek. De ha feljebb kapcsolom 2us-ba akkor ott már - 0,3- 2,6 volt van és akkor már kitér a sugár, és a további fokozatokban is.
Sziasztok!
Újra kérem a segítségeteket az EMG 1568/A tipusú szóphoz.A tápokat rendbetettem,eltekintve attól,hogy a 110 V-osban mér kétszer elment a 723 PC-s IC.A vert.erősítőt sikerült megjavítani,egy tranzisztor volt rossz benne.Most a fűrészgenerátor erősen gerjed,a fűrész fesz.nagysága másik kis szkóppal mérve 9,35 V(cs-cs)ról 6.12 V-ra csökken a legnagyobb futási sebeeségnél.Eközben a fényvonal balról-jobbra erősen eltolódik.Elvileg a fűrész hosszát a P 505 potméterrel beállítása határozza meg?Néztem a kioltójelet is a 19-es ponton (a rajz) szerint,ennek az alakja is eltorzul a legnagyobb sebességeknél.Minden segítséget előre is köszönök.
Ez gyanúsan olcsó! 27eFt helyett 8eFt. Hát, nem tudom...
Ha valóban ennyi az ára, akkor tényleg jó vétel, kérdés, hogy nem átverés-e, tényleg megérkezik-e?
Bocsi, 29eFt helyett 8100Ft...
![]()
Nem azért kérdeztem, hanem mert a nálam megjelenő hirdetésben néhány hellyel odébb van a tizedes vessző. 815250 Ft, (2.9 millióról) Furcsa is volt.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy EMG 1568/A (EMG4655/A) oszcilloszkópom Nincs a képernyőn jel. +,- 15v. 40v. rendben 110v-s feszültséggel van bajom. 130-tól190v-ig mérem a feszültséget. Kicseréltem a BU806-t valamint a 723-s IC-t. Lekötöttem a csatlakozó huzalokat. A kimenő feszültség nem változik .A szabályzó potméterre nem reagál. A szabályzó áramkör valamennyi alkatrésze a kapcsolási rajz alapján rendben van.
Szia!
Vizsgáld meg a 723 tápfeszültségét. Ugyanis, ha a szabályzó bemenetén levő C1 (200uF) időnként átvezet, azaz a rajta levő feszültség alacsonyabb lesz, mint a kimeneten levő C3 (22uF), akkor a 723 tápfeszültsége megszűnik, a kimenet a TR1 tranzisztoron keresztül megkapja a teljes nyers tápfeszültséget. Ezek után a szabályzó működésképtelen. A C1 ráadásul közvetlenül a cső mellett van, kitéve a melegedésnek.
Üdv.
A C1 csavaros elkó anyája meglazul és a testpont bizonytalanul érintkezik ezért szokott tönkre menni a 723 as IC.
Sziasztok!
Sajnos a Philips PM3231 tipusú régi oszcilloszkópom meghibásodott. Ezzel kapcsolatban kérem a segítségeteket. Az R847/22K ellenállás égett le benne. Rendeltem hozzá egy ZA-1004 VALVO 86.4V Glimmstabilisatort, segíthet-e ennek a cseréje? Képeket mellékelek.
Nézd meg a diódákat is, nagyfesz hibákat elsősorban diódák, másod sorban kondik hibája szokta okozni. Nálam az egyik régi Japán szkópomban a 2kV-os részben lett visszáramos az egyik dióda.
Ezt találtam! Az van odaírva, hogy a gyár bezárt a Covid miatt Amerikában, ezért jóval ár alatt adják. Az enyém már jön. Kíváncsi vagyok, hogy csak egy képet kapok-e, de lehet egérpad is, vagy az oszcilloszkópot Mindenesetre a Link: https://www.gbbxes.top/products/xds3202e-digital-storage-oscillosco...45a1ec
Annak még az áthúzott, eredeti ára is csak a fele a piaci árának. Elég érdekesnek találnám, ha ahelyett hogy feltennék az ebay-re vagy akárhova, bagóért elosztogatnák, de ki tudja...
Idézet: Ilyen nincs sehol az oldalon csak annyi, hogy a Covid miatt késések lehetnek a szállításban.„Az van odaírva, hogy a gyár bezárt a Covid miatt Amerikában, ezért jóval ár alatt adják.” Gondolod, hogy egy 250 000 Ft-os gépet 8300 Ft-ért megkapsz? ![]()
Javasolnám hogy egyből rendeljen kettőt, a másodikat tizért átveszem, ha másnak nem kell.
Csak személyes átvétel, posta, előre utalás nem játszik.
Ez itt OFF, de bepróbálkoztam már én is hasonlóba. Kaptam egy filléres "valamit", majd mikor panaszkodtam érte, visszatérítették a vételárat. De talán neked szerencséd lesz, én nem vagyok az a típus.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2020
Arra játszanak, hátha legyint a dologra a delikvens. Ha pár ilyen van, már nyerésben vannak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |