Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
Bármilyen átlagos tranzisztor megfelel a helyére. A hangsúly inkább az NPN-PNP megfelelőségen van!
Kösz a választ.
Akkor minden megvan. Remélhetőleg pár napon belül összerakom.
Mi mehetett tönkre az ICD2-ben (potyo2-rev1), ha nem ismeri fel a céláramkört?
Valaki már megépítette ezt a változatot? Ha igen, mi a véleménye róla, érdemes-e megépíteni, és mennyire megbízható, ha ki van egészítve a PIC-ek mellett a táp 100 nF-os kondival? Milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban?
itt találsz még róla infót:
http://potyo.extra.hu/forum/viewtopic.php?t=4 nincsenek rajta a meghajtó bufferek, ha választhatsz ne ezt építsd meg
bármi
égetőfesz megvan? elsőre a kimeneti leválasztókat cserélném
Potyo oldalán ugyan az van leírva, mint itt az oldalon, úgyhogy ezzel nem jutottam előrébb. Olyan égető kell nekem, amiben kicsi a valószínűsége a meghibásodásnak. A sok logikai áramkörök csak növelik a meghibásodások valószínűségét. Már majdnem mindegyik ICD2-t megépítettem potyo oldaláról, eddig nálam a legmegbízhatóbb potyo 2. változatából az, amit MPI először tervezett át, a második áttervezés már másodször döglött meg, és a tranyókat hiába cseréltem, ugyanúgy rossz maradt. Ezt a legegyszerűbbet még nem építettem meg, de most ezt szeretném, de elég kevés róla itt az infó. Milyen programot kell beletölteni? Az jó bele, ami fel van töltve potyo oldalára, a 24MHz-hez való?
Építs PICkit2-t, abban egyetlenegy 18F2550 dolgozik! Van egy utánépítése itt, az oldalon is, az watt munkája, valamint megnézheted az enyémet is.
Bővebben: Link Az én verziómat már páran megépítették és nagyon elégedettek vele. A PICkit2 utánépítésnek van külön topicja itt, a HE-n. Tulajdonképpen lehet venni egy eredetit is, igazán nem kerül nagy pénzbe, és ahhoz gyári támogatást is kapsz.
Az a baj, hogy feleslegesen építesz, amíg nem tudod megkeresni, hogy mi okozza a logikai áramkörök tönkremenetelét, illetve kideríteni, hogy melyik a hibás. Túl sok lehetőség nincs, hogy melyik a hibás, csak kicsit végig kellene gondolni az egész kimeneti fokozatot.
Üdv!
Én is utánépítettem a potyo2-rev1 ICD2-t, de valamiért nem akar működni rendesen. Telepítettem az MPLAB-ot, csatlakoztattam a PIC-et a programozóra és megpróbáltam felprogramozni, de valamiért mindig azt kapom vissza, hogy ismeretlen eszköz (ID: 0x0000). Próbálkoztam linux alatt PIKLab-bal is, ott pedig egyből kiírja, hogy Self Test Failed és panaszkodik a Vdd-re és az MCLR feszültségre. MPLAB alatt a teszt sikeres. Mi lehet a baj? Minden alkatrészből a listán leírtakat tettem rá annyi eltéréssel, hogy a legtöbb helyen az 5%-os tűrésű ellenállások helyett is 1%-os van, mert csak azt kaptam a boltban. Előre is köszi a segítséget! Idézet: „Telepítettem az MPLAB-ot, csatlakoztattam a PIC-et a programozóra és megpróbáltam felprogramozni” Az MPLAB-ban be van állítva, hogy a programozandó PIC magáról az ICD2-ről kapja a tápot, és nem a céláramkörből? Legalábbis ez a helyes beállítás, ha önmagában csak a PIC-et akarod égetni, mindenféle körítés nélkül.
Igen, be van állítva. Most méregettem a feszültségeket, programozás alatt a Vdd = 4,98V, Vpp = 12,12V. Ezek megfelelőek? A NYÁK-ot megnézegettem, sehol nem látni rövidzárat vagy szakadást.
Ezek megfelelő értékek, igen. Sajnos jelenleg több tippem nincs hirtelen, minek kéne utánanézned...
Az egyes tranzisztorokat megfelelően ültetted be? Tehát ahova PNP kellett, oda PNP-t, ahova NPN kellett, oda NPN-t raktál?
Mérd meg az USB kábel ereinek ellenállását. Engem egy teljes napig sz...tott egy olyan kábel, aminek erenként 4-5 ohm volt az ellenállása, és emiatt pont a kritikus pillanatokban 4.5V alá esett le az ICD2-n az USB-ből jövő feszültség.
@Norberto: igen, minden tranziszor a helyén van, megnéztem.
@szilva: 2 USB kábellel is próbáltam. Haver ICD-je megy rendesen, de az enyém nem hajlandó ugyanazon a rendszeren, ugyanazzal a kábellel és ugyanazzal a PIC-cel.
Az, amelyikben engedélyezve van a BOR. Most olvastam utána, hogy az USB-ve párhuzamosan kell kötni egy 470 µF-os kondit, ha néha eltűnik a gépről az ICD.
Az jó is, viszont úgy kellene beégetni, hogy a BOR feszültségszintjét eggyel alacsonyabb lépcsőre állítod, mint ahogyan alapjábavéve állítva van. És ezzel a beállítással újraégetni a 4550-est.
Megpróbálom, de ez csak akkor számít, ha programozás közben eltűnik a programozó, nem? Ilyen pedig nem volt még.
Idézet: „Haver ICD-je megy rendesen, de az enyém nem hajlandó ugyanazon a rendszeren, ugyanazzal a kábellel és ugyanazzal a PIC-cel.” Megfelelő értékű ellenállások lettek mindenhova beépítve? Mert néha nem elég ránézésre megállapítani a színkódból az értékeket, célszerű műszerrel is végigmenni az ellenállásokon, ugyanis néha előfordul, hogy szegény ellenállásgyártó nem tud egyértelmű színeket használni...
Azt hiszem megvan a hiba oka. 3 (!) ellenállás el van cseszerintve. Csak tudnám, hogy hogyan. Lehet, hogy a nagy kapkodásban összekevertem őket. Kicserélem a megfelelőkre és remélem jó lesz!
Kicseréltem, elindítottam, rosszabb, mint volt. Eddig simán átment a teszten, most azt jelzi, hogy az MCLR Vdd alacsony. Csak akkor nem jelzi, ha bekapcsolom, hogy van külső táp. Programozni még mindig nem tud.
Összedobtam a 3.fajta ICD2t, s miután fél maroknyi hajamat kitéptem rájöttem hogy nem égettem be a configot... A 4550 a sima hex van bent, felismeri a Vista, de nem tudom a OPot rátölteni(szürke a gomb), igaz nem is tud csatlakozni. Miután párszor lehuzom az icdt az usb nem ismeri fel az eszközt, ezt jelzi is. Ez gondolom a BOR hiányából ered. De mikor felrakom a BORos változatot a usb led villog és fel sem ismeri hogy ismeretlen.
Szerintetek mit felejtettem még el? Köszi!
Mérdd meg multiméterrel a kimeneti tápfeszültségeket. Vdd mennyi? Vpp mennyi?
Felsimerés, OS letöltés megoldva, de most is 3 lehuzás után nem ismeri fel. BORal most is villog, sőt az XPs gépen nem is villog.
Azt hiszem újraépítés lesz, mert szerintem a ki-be forrasztgatásokkal sikerült valamit elszúrnom de rendesen.
Idézet: „Vdd = 2,45V” Ez nagyon kevés, valami ott nincs teljesen rendben. És feltehetőleg pont emiatt nem is tud programozni az ICD2. De ez az egyik biztos oka...
Helló!
Az MPLAB-ban - programmer menü - settings... - power fülön a "Power target circuit from MPLAB ICD 2" be van e pipálva ?, ha nincs akkor ez a hiba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |