Fórum témák
» Több friss téma |
Volt már esetem, hogy meg kellett bontani a bandázsolást. A forrasztásnál volt elválva.
Trehány "Szerelőknél" szokás, öntvényház lyukán keresztül csavarhúzóval átbökni, hogy kifolyjon az esetlegesen összegyűlt víz, közbe a tekercset szépen agyonvágják.
Erre utaló jel nincs véletlen? Egyébként szerintem minden kapunyitó állórészbe előírás a hőbiztosíték. Biztonsági okokból. De ez nem olyan hőbizti, mint ami a trafókba szokott lenni, ami 110 foknál megszakad. Ezeknek egyszerűen megnő az ellenállásuk, de amikor visszahűl, akkor ismét jónak kell lennie. Amikkel eddig találkoztam, mind ilyen volt. Persze, ezt az egy esetet nem tudom alátámasztani, csak így elmondtam.
Az öntvényház sértetlen volt. Az állórészt nem tudtam kihúzni az öntvényházból, emiatt az alsó részét nem láttam a tekercsnek. Fejrefordítva enyhén csepegett belőle a víz, ezért inkább elvittem egy tekercselő céghez. Nem bontottam meg a bandázst, nehogy erre hivatkozva ne vállalják el a javítást. XS műszerrel ( szigetelésvizsgáló ) 5 MOhm ellenállást mértem. Majd megírom mi lett a javítás vége. A cégnél csak az áruátvevővel tudtam beszélni ( covid miatt ), elektromos szakembereik betegek voltak.
Gázégővel meg kell melegíteni az öntvényházat, majd satupadon, egy léc darabra, hogy ne sérüljön az öntvény széle, megfordított állapotba, határozott mozdulatokkal rá kell csapkodni.
Az állórész tekercset mindig így szoktam kicsábítani, eddig még mindig bejött. Ezt még ki kellett volna próbálni.
Ez a javítás már túlnőtt rajtam. Megoldják a tekercselők. Unokatestvéremé a kapunyitó, megkért, hogy nézzem meg. Szomorú, hogy pár éves Beninca motor beázik. A másik bosszantó dolog, hogy nem árulnak hozzá állórészt.
Ezek az állórészek méretileg eléggé egyformák, hoztam már össze protecot nice-val. Teljesítménybe volt egy minimális külömbség, szerencsére a 220-as rendszereknél ezt a vezérlés nem figyeli a legtöbb esetbe.
Sziasztok... Lenne egy kérdésem kapunyitó motor bekötéséről, szomszédnak elromlott az elektronika a kapunyitóban és lecserélte újra, ezt meg elhoztam tőle én. Na a lényeg hogy hogyan tudnám leprobálni hogy a motor jó e ? mert ha jó akkor rendelek bele egy új elektronikát aliexpresről. 3 kábel jön ki a motorból, ebből 2 re csatlakozik a kondenzátor. Nemtudom hogy működik az 1 fázisú motor irányváltása, jó lenne ha valaki tudna ebben segíteni hogy hova megy a fázis, nulla... Csatolok képeket, előre is köszönöm.
Szia!
A zöld a közös, erre kösd a nullát. A fázist kösd rá először a pirosra, úgy hogy a kondi vezeték is rajta legyen,ekkor elindul az egyik irányba. Majd a fázist kösd rá a feketére,így ellenkező irányba kell forognia.
Köszönöm. Holnap kiprobálom. Ha jó lesz a motor, akkor szerinted ez az elektronika jó lenne hozzá?
Nem ismerem ezt a vezérlést, de szerintem jó lehet.
Nem mondod, hogy egy kigyengült kondi miatt lecserélte az egész motort? Mindig tudtam, hogy rossz helyen lakok
Kiprobáltam a motor szépen működik mindkét irányba... Köszönöm
Nem... Állítólag a vezérlés romlott el, nem a kondenzátor.
Vezérlést tudok adni hozzá, ha szükséges.
Abból gondoltam, hogy oda volt tekerve a zsinór. Miért nem próbálod megjavítani?
Milyen végállás kapcsoló van eredetileg a motoron? Ezen azért tud múlni, hogy jó-e másik vezérlés hozzá. Megadnád az alis vezérlés linkjét? A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2021
Az "alis vezérlés" linkjét könnyű megtalálni...
Hát elektronikát nem javítottam még, nem is tudnám hogy kezdjek neki, melyik alkatrész rossz. Kazánok szervizelésével foglalkozok és ott a gyártók nem engedik a javítás, egész elektronikát kell cserélni. Meg kitudja van e értelme, mivel távirányítók nincsenek hozzá és az eredeti távirányító szerintem többe kerül mint az elektronika távirányítóstul.
A végálláskapcsolo pedig csak 2 mikrokapcsoló.
pl eco1. Abban az árban van kb és garanciás.
Hát igen, jó az ha van garancia, pont az előbb lettem kész egy vadi új nice-val, egyértelmű alkatrész gyártási hiba.
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlen Ditec D2H kapunyitó vezérlőhöz magyar nyelvű leírása?
https://www.kapuaruhaz.hu/alkatreszek/kapumozgato-vezerlesek-120/eg...es-609
minden 220v kapunyito motorhoz jó,3800ft a távkapcsoló és 2 nap mulva ott is van,magyar nyelvü utmutató
Ha már gyengébbet, *** (rossz) helyről, akkor legalább rollert. Ha nem akar a gyárira költeni, akkor inkább eco1 vagy T011SOD. Klasszisokkal jobbak!
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2021
Moderátor által szerkesztve
Idézet: „2 nap múlva” Biztos? Bizonyára nem tűnt fel senkinek, hogy hol van mtomi1993 lakóhelye...
Nekem bejötek ezek az egyszerű vezérlések, sokat telepitettem nem volt gond velük, teszik a dolgukat .
Sziasztok!Tolókapu RIB k500 Eco1 vezérléssel egy pár fotocella, villogó, kulcsos kapcsoló.Esős időben ha megnyomom a távirányítót leveri a házban az életvédelmi relét és a vezérlésben elszáll az 5A biztosíték.Kérlek segítsetek merre induljak hiba felderítésben!
90%, hogy a villogó lámpa zárlatos, próbáld ki, lekötve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |