Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Internetes rádióvevő
Nem tudom, hogy csatlakoztam, azt a Wemos firmware állítja be elvileg, ha jól sejtem. Lehet, hogy ez volt a hiba benne.
A status:255 "Authentication failed"-et jelent, ha a forráskódból jól olvastam ki. Végülis az volt: ismeretlen SSID. TP-Link Archer C50 routerem van, eddig csak a DHCP klienseket néztem rajta, a syslog-ot nem. A jobb oldaliban azért van idézőjelben, mert nem tudtam, hogyan kell beírni. Két SSID-t lehet megadni, ha az egyikre nem tud csatlakozni, akkor megpróbálja a másikkal... szóval csak kísérlet volt, mert már nem volt jobb ötletem.
Bocs, rosszul értelmeztem a forráskódot... találtam egy hibakód listát:
ESP8266 WiFi Result Codes Code Meaning Description 1 No SSID Available Unit is too far from the Wi-Fi access point, the SSID and/or password is incorrect, or the SSID is for a 5GHz-band access point. 2 Scan Completed Scanning for available networks is completed. 3 Connected Success 4 Connection Failed The opposite of success. 5 Connection Lost 6 Disconnected 255 No Shield Used for compatibility with the Arduino WiFi Shield - not relevant to the ESP8266.
Szevasztok!
Segítségetek kérem! Első felindulásomban rendeltem egy ilyet: WEMOS TTGO ESP32 WiFi Bluetooth 18650 Battery 0.96 inch OLED Development CP2102 Természetesen (volt időm rá) sok anyagot átolvastam, YT-t megnéztem, de nem találtam hozzá (általam érthető, módosítható) programot (*.ino). *.bin file fellelhető, de módosítani kellene a WiFi elérhetőségét és "adókat", de ott nem tudom megtenni. Arduinoval korábban már állítottam össze (ollóztam) programot, persze nem első blikkre (sokadikra), de vannak működő programjaim, ez inkább a kitartásomnak, mint ismereteimnek köszönhető. Az Arduino IDE megkapta a kiegészítést, de a lista választékban ez nincs is benne (lehet nem teljes?). A "darab" megérkezett, futott rajta egy demo program, kijelzőn geometriai ábrával. Egy nyúlfarknyi programot próbáltam rátölteni, lefordult, felment (van itt ESP32 WROOM is más célra még az ismerkedés szintjén) a TTGO-Lora32_OLED-et választva, de a kék led villogásán kívül semmi életjel (piros ég). Serial printtel sem látszik semmi. Megköszönném, ha kaphatnék egy működő, feltölthető filet (*.ino), amivel el tudnám indítani. Üdvözlettel: StMiklos
Ha csak a wifit, és az adókat akarod módosítani, akkor lehetséges, hogy a .bin file is jó. A karadiónál pl szoftveresen indulásnál létrehoz egy hotspotot, oda felcsatlakozva minden beállítható. Utána meg webes felületen a csatorna lista szerkeszthető. Abszolut semmi szükség nincs az alapprogram módosítására ehhez. Ha arrébb viszed, csak egy telefon kell hozzá, nem kell újra programozni. A bedrótozásnak semmi előnye sincs.
Szevasz!
Ezt köszönöm, de *.bin filet sose tettem fel, meg a webes felületet sem használtam még. Üdv: StMiklos
Egy próbát megér, ha amúgy tetszene a program. A legtöbbnél nem bonyolult. Bekapcsoláskor létre hoz egy wifi hálózatot, ahhoz telefon wifijével lehet csatlakozni.Utána értelemszerű. Ha ezen túlesett, utána meg az IP címén a legtöbb egy html szervert üzemeltet beállításokhoz.
Szevasz!
A probléma "lejjebb" volt. Ez egy kpl. panel ESP32-vel, 0,96 OLED kijelzővel, hátul 18650 akku tartóval. Amikor felkerült az első program, eltűnt a kijelző. Ez tán a clónok clónja, semmi nem volt jó rá, abban az értelemben, hogy bármit tettem rá, sötét maradt a képernyő. Nem a szokásos, hanem fekete a védőlakk, követhetetlen. Végül oszcilloszkóppal kerestem meg a az OLEDhez tartozó vezérlő lábakat, oda átírva már ment. Lábkiosztása eltért a korábban látott legalább 5 félétől, ő mondjuk a 6. volt. Mindenesetre köszönöm, üdv: StMiklos
Mennyire haladtál el a megszűnt FM rádió pótló netes rádió vevőddel?
Ugyan nem engem kérdeztél, de szereztem némi tapasztalatot.
- Tényleg kicsit több mint 20 000.-, de ezért már házhoz is hozzák. Van a készletben USB-C töltő (akkuról is megy, nem kell hozzá semmi vezeték). Meg távirányitó (az mi a bánatnak ). - A hangja elég vacak (beszédre elmegy). - Beállitása csak annyi, hogy amikor bekapcsolod, akkor felajánlja az elérhető WiFi hálózatokat, és kiválasztás után be kell adni a password-ot. Mindezt a hangerőszabályzóval meg lehet csinálni. - Állomásválasztásnál a "Local"-ban benn van a keresett rádió. - Innentől kezdve csak van egy Ki/Be kacsoló és egy hangerő. És viheti magával vezeték nélkül. Csak néha fel kell tölteni... Tehát szerintem ha gyerek/unoka hajlandó ez első felinstalálást megcsinálni (ami nem agysebészet), akkor onnantól erre két kezelőszervre van szükség. Ha maga épiti meg az ember, akkor sem. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2021
Bocs, nem vettem észre a válaszod.
Ez most a Pimpike féle 1 rádióra adott promóciós vevő, amit írsz? Nem úgy volt, hogy igyekeznek 5000Ft alatt tartani? 20000-ért már van univerzális vevő, ami az összes rádiót tudja, azt is egyszer kell az unokának beállítani, csak itt lehet csatornát váltani...
Sziasztok.
Vajon az esp8266 beköthető egy fm transmitter sd kártya bemenetére? Működhetne úgy a DAC?
A rövid válasz a kérdéseidre: Nem.
Bővebben pedig: Idézet: Persze, az SPI buszt kell bekötni. „Vajon az esp8266 beköthető egy fm transmitter sd kártya bemenetére?” Idézet: Ha megfelelő szoftvert tudsz írni az ESP-re, hogy emulálni tudjon egy SD kártyát. De a kérdésed alapján nyilvánvaló, hogy nem tudsz, és innentől a rövid válasz lép érvénybe. „Működhetne úgy a DAC?”
Ez a chip van benne, valahogy csak rá lehet bírni, hogy működjön vele, nem?
Úgy nézem abban a chip-ben van I2S_RX. Ha az ESP32-t használod, az használható I2S kimenettel is. Elképzelhető, hogy összeilleszthető valahogyan. Csak tartok tőle, hogy nem lesz olyan egyszerű...
Sziasztok!
Sikerült feléleszteni a projektet. (ESP32+VS1053) Egy kérdésem van a rádió listával kapcsolatban. Egy adott online rádió oldalról, hogyan lehet kiollózni a webcímeket a lista frissítéséhez. Konkrétan az "https://onlineradiobox.com" oldalról szeretném a rádió állomásokat a kis készülékbe áttenni. Kérném segítségeteket! Üdv: Gábor
Bocsánat de a szerkesztés közben lejárt a javítási idő...
Másik kérdés, hogy van-e lehetőség a meglevő panelek segítségével három digites kijelzőre kiíratni az állomás sorszámát? Üdv: Gábor
Firefoxnál jobb gomb a rádió lejátszópanelján, ott vizsgálat, majd kimásolod az ott megjelenő címet. pl. Rádió1->https://icast.connectmedia.hu/5201/live.mp3
Mondjuk nekem az rémlik, hogy a https oldalak nem mennek a Karadioban.
Valóban, de a legtöbb https:// ádió működik sima http:// kezdettel is.
A karadio minden adatot kiküld a soros porton. Szinte bármilyen MCU-val kiszűrhető a kívánt adat, és megjeleníthető egy hozzá illesztett kijelzőn.
Köszi, ezt nem tudtam. PC-s böngészőben nehéz kipróbálni, mivel automatikusan kiegészíti. De VLC-vel néztem és valóban...
Szia!
Köszönöm a segítséget. Kicsit macerás, de sikerült megoldani. Üdv: Gábor
Vannak videó (média) letöltő pluginok a böngészőhöz, ahol a linket is kinyerheted, de minek, ha így is lehet...
Szia!
Köszönöm az infót. Sajnálom, hogy a meglevő ESP-vel ez nem megoldható pedig van szabad portja bőven. Az .ino file estén talán megoldható lenne. A http-s információ nagyon hasznos volt. Üdv: Gábor
Szia! Igen köszönöm sikerült megoldani.
Üdv: Gábor
Raknál fel képeket a készülékedről?
Erre milyen szoftver ment fel?
Szia!
Még van mit alakítani a készüléken de jól működik aminek nagyon örülök. Csak a gombok kerültek rá és a működést jelző LED. 1.7-es verziót sikerült rátölteni. Ezzel sokat kínlódtam, de egy programozó kollégával sikerült feltenni a bin-eket.
Szép munka!
Engem kicsit megkavart, hogy ESP32-őt írtál, de ez is ESP8266, ezért kérdeztem a szoftvert. Nem tudom, hogy arra is simán felmegy-e, vagy az külön project.
Köszönöm!
Még van rajta mit csinálni... A szoftvert csak a FLASH_DOWNLOAD_TOOLS_v2.3 verzióval sikerült feltölteni. Azt is csak szerencsés csillagálláskor. Tegnap játszottam a lista feltöltésével. Ez se egy egyszerű feladat, legalábbis nekem. Sok cím van ami a kis készülékben nem működik. Mire összehozom biztos megtanulom hogy kell. Üdv: Gábor Idézet: „Tegnap játszottam a lista feltöltésével. Ez se egy egyszerű feladat, legalábbis nekem.” Egy sima szövegszerkesztőben pillanatok alatt össze lehet rakni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |