Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3288 / 3614
(#) Topi válasza mspike hozzászólására (») Jún 18, 2021 /

Üdv újra itt!
(#) sany válasza mspike hozzászólására (») Jún 18, 2021 / 1

Üdv újra itt!
Idézet:
„... kiraly, hogy meg mindig megvan a site.”

Még szép, hogy megvan. Ha nem lenne mi sem lennénk.
Köszönjük Topi!
(#) Frankye válasza mspike hozzászólására (») Jún 19, 2021 /

Üdv újra a fedélzeten!
Régen láttunk, de jó, hogy itt vagy újra.
(#) Bakman hozzászólása Jún 20, 2021 /

Napot!

Tudtok ajánlani konkrét munkavédelmi cipőt? Orrmerevítés mindenképpen kell de a legfontosabb, hogy a talpa puha legyen belüről. Cégtől kaptam egyet de az olyan, mintha egy vastag acéllemezt pántoltam volna a lábamra (talpbetéttel is). Inkább veszek egyet, a kényelem ennyit megér nekem heti öt napban.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 20, 2021 /

Nekem ilyen márkájú van. Nincs rá panaszom. Szintén a munkahelyen kapott vacak helyett vettem.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 20, 2021 /

Éppen egy ilyen márkájút cserélnék le.

Coverguard Cobalt II cipő. Kb. mindenki kidobta már a cégnél.
(#) Gabó válasza Bakman hozzászólására (») Jún 20, 2021 / 1

Bővebben: Link
Nincs rá panaszom...
Téli meg ilyen:
Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 21, 2021 /

Nekem nyárra ilyen van, Semmi gondom vele.
(#) jani1987 hozzászólása Jún 24, 2021 /

Ezt az írást egy ház építős csoportból másoltam ki. A kettes pont megfogta a figyelmemet mert voltak olyan elképzeléseim, hogy a padlóba futna egy vékony fém huzal ami kis feszültségről (max 20V) és szabályozható áramról menne. Szerintetek kivitelezhető?

Sziasztok!
Nemsokára elkezdünk egy nagy méretű felújítást. Gáz nincs bevezetve, nem szeretnénk. Napelemes rendszert szeretnénk, és elektromos fűtést, elsősorban padló fűtést. Segítő szándékú javaslatokat kérek szépen. Jelenleg az alábbi lehetőségeket látom, mit javasoltok?
1. Elektromos kazán+víz csövek
2. Fűtő kábel a szerelő betonba
3. Alu (v másmilyen) fűtő szőnyeg (hová javasoljátok?)
4. Infra fűtőfilm a járó szintalá?

Kérlek, indoklást is írjatok!
Köszönöm szépen!
(#) jdani hozzászólása Jún 24, 2021 /

Üdv. Sok olyan klímát láttam lakásokban, ahol a bérleti egységnek az oldalán jönnek ki a csövek. Hiába keresek kulcsszavakkal, de nem találtam olyat, aminek esetleg a tetején jönnének ki a csövek. Létezik egyáltalán?
Az ilyet fel tudnám tenni a falra, teljesen a plafonhoz, a csövek a padon keresztül mennének ki a ház oldalára, így a szobában nem látszanának a csövek..
(#) sargarigo válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 24, 2021 /

A szerelő betonba én laikusként nem próbálnék fűtést vinni, mert egyfelől a betont felfűteni szerintem nem annyira hatásos, másfelől a meleg nem csak felfelé a padló felé, hanem lefelé is menne. Sok. Akkor már inkább az infra film közvetlenül a burkolat alá. Szerintem.

Szerk.: Bár például itt Bővebben: Link éppen ezzel foglalkoznak, szóval lehet hogy mégsem akkora butaság a dolog..

Szerk2.: Mondjuk az is igaz, hogy ez kültéri és jégmentesítésre van, szóval lehet hogy mégis igazam van
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2021
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 24, 2021 /

(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Jún 24, 2021 /

A sima oldalfali slit klímák is szerelhetők felfelé menő csövekkel de két probléma is van evvel . 1: a cseppvíz csak lefelé folyik (de szerelhető szivattyúval) 2 : nem rakhatod egészen a "plafonhoz" kell minimum 10cm (de inkább kicsit több) távolság a gép fölött . Ha azt szeretnéd hogy ne látsszon a cső be kell vésni a falba festés előtt .
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 24, 2021 /

Az a probléma hogy a fal szépen meg van csinálva, nem akarnám vágni, majd újra becsinálni. Listába vezetve 2 szóbán keresztül se valami szép megoldás. Ha még nem is teljesen a plafonhoz, de még misnig szebb-jobb megoldás egy pl 20centis lista felfelé a pad felé, mint végig a falon 2 szobán át egy lista..
(#) szs válasza jdani hozzászólására (») Jún 24, 2021 /

Oké, értettem a "pad"-ot. Nálunk is hívják úgy néhol a padlást.
A "bérleti egység"-re néhányszor visszatértem elkerekedett szemmel, de rájöttem végül, hogy beltéri egység.
De mi a szösz az a "lista", amt vezetsz, erre nem tudok rájönni. Pedig háromszor is említed, különböző mondatokban, mégsem értem...
(#) bbalazs_ válasza szs hozzászólására (») Jún 24, 2021 /

Szerintem kábelcsatorna.
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Viszont ha a "pad" felé megy a "lista" akkor a cseppvíznek kell külön szivattyú ami +30-40ezer és még hangos is .... Nem tudod az ablak mellé feltenni a beltérit ?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2021
(#) sargarigo válasza jdani hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Idézet:
„a fal szépen meg van csinálva, nem akarnám vágni, majd újra becsinálni”

Pedig lehet hogy az lenne a könnyebb, olcsóbb, gyorsabb megoldás! Nagyon szépen el lehet tüntetni a csúnyáját, főleg ha még friss a festés! Gondolom van kimaradva javítófestéked, azzal szépen át kell menni rajta, és nem is fog látszani.
szerk.: Én is a fal javításával vagyok elfoglalva mostanság, és csak elsőre ijesztő, hamar bele lehet jönni!
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Idézet:
„el lehet tüntetni a csúnyáját”

Fajtól és nemtől függetlenül kikérjük magunknak. Legszebb részünk.
Ámbár aki ezt a nem levehető bundát, aki kitalálta...
(#) sargarigo válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

De látod te is ugye, hogy nem üt el a környezetétől!
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Önjavitó bevonattal ellátva. Méghogy javitó festék van-e hozzá, meg RAL kód alapján újrafújjuk?
Autóipar még csak most ábrándozik hasonlóról. Kis vágás/ütés, és mintha mi sem történt volna pár nap után...
(#) sargarigo válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Namost.. Nekem maradt ki az eredeti festékből, azt tettem el javítónak. Lehet nem voltam egyértelmű.. Meg persze lefényképeztem a doboz tetején a filctollal ráírt kódot. A doboz teteje még megvan, a filctoll már eltűnt. A fotó még meg van valahol
Autóiparban a flokkolás a kedvencem! Na ki tudja hogy mi az?
(#) zolika60 válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 25, 2021 / 2

Flokkolás: Bársony szerű festékbevonat a műanyag alkatrészeken. Köbzoli (Isten nyugtassa) egy időben csinálta.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 25, 2021 /

Kinél milyen az időjárás? Az ország több pontjáról jelentik a neten, hogy hatalmas jégeső van, de itt Keszthelyen csak piros viharjelzés + minden strandolót kizavartak a vízből és strandról + folyamatosan különféle mértékekben kavarognak a felhők. Egyenlőre nem tűnik úgy, mint ami esni akarna, de még bármi is lehet...
(#) zolika60 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Nálunk Valkón (Pest-megye) hasonló a helyzet. Pedig egy kiadós esőnek örülnék.
(#) Udvari Zsombor válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Rohamosan romlik, fényviszony egyre szürkébb, a szél egyre viharosabb, bármikor leszakadhat az eső!! Csak nagy jegek ne essenek...
(#) zolika60 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Nálunk a helyzet változatlan. Itt jég mióta itt lakom (22 éve) csak esővel jött minimális. Azt most sem bánnám.
(#) Udvari Zsombor válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Picit esett, majd abbahagyta, most pedig csak halkan eseget. Jó lenne, ha reggelig (jég nélkül) lerendezné az eshetnékjét, mert van a családunkban olyan, akinek holnaptól szabadtéri programja lesz... [A kép még az eső szünetében készült.]
(#) gyurma888 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Pécsen sajnos esett jég. Nem is kicsi... Somogyban pedig az utak mentén letört ágakat a vihar.
(#) Udvari Zsombor válasza gyurma888 hozzászólására (») Jún 25, 2021 /

Remélem, hogy nálatok semmi se károsodott a jég miatt.
Jelenleg 21°C és síri csend van itt. Eddig valahogyan ide alig érkezett kis nedvesítő hatású csapadék, semmi több, pedig igen csak sokat lehetne tölteni az esővíz gyűjtőbe...
Következő: »»   3288 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem