Fórum témák
» Több friss téma |
Én a nagyon minimalizált, 4 lábú DM160-hoz viszonyítottam.
Nagyon "gyári" a tejüveg; egyenletes, határozott szélű, valamint szemmel láthatóan használatlan az eszköz, ugyan nem eredeti dobozában volt.
Folytatás: A mért ellenállás is erre mutat szerintem.
Nekem is volt áramstabilizátor csövem. Két láp. De nem bolt opál. A korábbi képek között is volt olyan.
Csak melegen. Árammérős labortáppal percek alatt bahatárolható a jellemzője. Max annyira izzik, hogy még számottevő fényt épp nem AD.
Üdv! Kaptam egy csokor kábelt. Van löztük egy, amiről halovány ultraibolya gőzöm nincs, mire jó. Tudtok segíteni. Laposabb, mint az USB és nincs egész dupla széles.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2021
Uraim !
Mi lehet ez a 3 lábú 1 "farkú" valami. Semmi felírat nincs rajta, eltekintve a tetején ( a farka mellett ) egy K betűhöz hasonló ( lehet épp egy Kínai írásjel is ) jel. (Az ónpaca csak ahhoz kellett, hogy állva is tudjam fényképezni.)
Nekem vaku hoz való "gyújtótrafónak" tűnik
Hali! Munkámból adódóan, találkoztam ilyennel. A közúti járművek tetején lévő, sárga villanócsöves villogóba van ilyen. Ez gyújtja be a villanócsövet.
Biztos, hogy nem az. Bonyolultabb áramkörben volt, de hogy mibe, azt nem tudom. Van benne egy PIC16F716, meg néhány ismeretlen IC.
Ha már ketten is ezt mondjátok, meghajlok ...
De villanó cső a környéken sincs. Egyébként ez hogy "gyújt" ?
Azt, hogy hogy gyújt, nem tudom. Biztos kap valami impulzust a kondenzátor kisülésekor, de nem akarok butaságot írni. Valaki biztos megtudja mondani/magyarázni.
Valószínűleg autotrafó. Ellenállásméréssel ellenőrizheted feltételezésemet. Esetleg induktivitásmérés is segíthet, de alkatrészterre ne kapcsoljad egyszerre a három lábat, mert többszáz voltos feszültéget generálhat.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2021
Apukám ! Hol van ebben szó erről a 3 lábú 1 farkú akármiről ? Egyeltalán mi a neve ennek az izének ?
A farok és a középső láb közt multival 139Ω mérhető. A másik két láb közt 0.3Ω. A teszter azt írja: 5.3µH 18nF 1.3Ω 525.7kHz valamint Q=21 ( ez utóbbit nem tudom mi lehet ) a két szélső láb közt. A farok és a középső labnál: 145Ω 20.9mH 160.5kHz Q=7.1
Ez mit jelenthet ...
Iiiigen, ha a kutyaszar egy kicsit poros, már meg se eszem !
Valószínűleg sosem fogom felhasználni csak a kíváncsiság miatt érdeklődöm. Szedtem már szét vaku meghajtó elektronikát, de még egyben sem találtam PIC -t. Igazából ilyet se láttam benne és a villanócső meghajtása is kissé idegen nekem.
Akkor végül is mi ez ?
Egy trafó vagy valami összetett rezgőkör ?
Üdv! Felismeri valaki ehhez melyik csatlakozó a megfelelő? Egy központi porszívó csatlakozója, de elveszett.
Köszönöm előre is
Egy transzformátor kevés menetszámú primer, és nagyon sok menetszámú szekunder tekercseléssel. Hasonló, mint az autó gyújtó transzformátor.
A primer tekercsre impulzust adva a szekunder tekercs kivezetésein szikra ugrik át, ha elég közel vannak egymáshoz. Gyakorlatilag a bemenő feszültségimpulzust transzformálja fel nagy feszültségre, és általában impulzus üzemben működtetik. Sok impulzust adva a primerre sok szikra ugrik át, akár "folyamatos" szikrázás is lehet, ha elég nagy frekvenciával hajtják primer oldalon.
Egyszerűbb lenne, ha legalább érintkező távolságot írtál volna... Kezdésnek pl. itt nézz körül.
Valamiféle 45 fokos quick connect csatlakozó, lehet a másik fele csavaros, lehet krimpelhető. Ha 2.54mm vagy 2mm szabvány távolságúak a pinek én kicserélném egy csavaros blokkra és érvéghüvelyes kábelt raknék bele.
Ránézésre erre hasonlít: Bővebben: Link. Ennek van nyitott változata is. Ha másként nem megy, cseréld ki csavarozhatóra, az garantáltan nem veszik el: Bővebben: Link. Már ha a lábak távolsága 5.08 mm. Ha 5 mm, akkor abba is bele lehet szuszakolni.
Köszönöm a válaszokat, így már megoldható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |