Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3328 / 3599
(#) Gafly válasza madzagos hozzászólására (») Okt 18, 2021 / 1

Igazad van, itt van egy rövid, de hasznos cikk Jánosunknak.
(#) sargarigo válasza jdani hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Modem? Egy dobozka, amibe belemegy a SIM kártya. Vagy 4G-s router, akár ez is jó lehet (szintén benne figyel a SIM).
Kifelé meg ethernet(ek) jön(nek).
(#) Gafly válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 18, 2021 2 / 5

Nekem nem kell megnézni, tudom hogy ki az a nagyjából három tag.
Szakirodalma is van.
(#) jdani válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Ezek mind beltéri dolgok, nem?
Talán a modem nem...?
Routerről hallottam már, de azt nemigen teszem fel a kéményre. Valami olyasmi kellene mint amit küldtem, külső egység.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Okt 18, 2021 / 1

Egy már bejött.
(#) sany válasza madzagos hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Hi-hi.
Én is így szoktam ,ha kell valami vizes dolgot cserélni, egy ilyet kérek. Ezeket 1/2" -os, 3/8"-os, 5,4"-os. MM könyök 45°, MB könyök 90°-os, stb. Ezeket megjegyezni.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Okt 18, 2021 1 / 2

Kettő is megvan már, mindjárt jön a harmadik is.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Szaporodnak.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 18, 2021 / 2

Én a Penny-ben gyűjtöm a pontokat. Ott csini lányok adják.
(#) Topi válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 18, 2021 / 2

Ha lakás építés / felújításba fogtál, akkor javaslom, hogy a csőmenet táblázatot nyomtasd ki / mentsd le / könyvjelzőzd be / tanuld meg. Sokszor lesz rá szükséged.

Én ilyen esetben felteszek egy kötődobozt, amibe belefér a cumó. Persze valamivel nagyobbat, hogy legyen hely a vezetékeknek is. Olyat kell venni ami vízmentesen zár, és valami tömszelence megoldás van hozzá (például ilyesmi). Hideget bírja, meleget bírja. Silica gél mehet bele egy cipősdobozból, hogy a párát megfogja.
Nem kell tartani tőle, jó lesz az!

Nekem a padláson évek óta megy így a router.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2021

Nem értem miért ez a doboz.
Nekem egy külső antenna kell, amibe SIM kártya megy, és a kimenete lan kábel, ami már megy le a padba, a szobákba.
Ilyen antennát keresek, ha van.
(#) tbarath válasza jdani hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Ha ebből "RJ45 jön ki", akkor ez nem antenna, pontosabban nem csak az. Ebben már benne van a "router" is, de a modem minimum.
(A router azért van idézőjelben, mert a valódi router a lakossági szappantartóktól több nagyságrenddel drágábban kezdődik, nem véletlenül. Ezek inkább NAT-olós dobozkák...)
(#) Gabó válasza jdani hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Mikrotik
Innen válogathatsz pl.
(#) sany válasza Topi hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Ha összemegy és nem csöpög jó van az úgy.

Sztori:
Nálunk a fürdőszobába a tisztelt szerelő elfelejtettet visszatenni egy tömítést a vízmelegítő tisztítása után, a meleg vizes kivezető csövéhez. Rendes volt, mert visszajött, nyilván elfelejtett visszatenni egy tömítést. Igen, mi már ekkor tudunk róla.

Azért javasoltam, mert akkor a dobozodba beletehetsz egy kommersz eszközt (például ezt), és pont úgy használhatod mint amit szeretnél. Eszköz a dobozban a kártyával, és egy ethernet jön ki belőle. Így bármit beletehetsz, mondjuk amit a voda vagy a telenor szokott adni az előfizetése mellé, nem kell speciális drága eszköz után rohangászni. De ha különleges igényeid vannak, természetesen mehetsz a gyári megoldások felé is, az is opció -> Gabó.

Igen, végül ez is egy megoldás, egy router, bele egy dobozba, és kész.
A mikrotik már le is gyártotta
(#) antiktelefon hozzászólása Okt 19, 2021 /

Valaki tudja mi a neve annak a matt de átlátszó ridegebb műanyagnak, amit a Keysight/Agilent műszereken alkalmaznak az lcd előtt? Egyszerűen sehogy sem találom, hasonlít az iratlefűző felületére de rideg, mert törik. Vagy valami olyan alternatíva kéne ami nem csillog és nem karcolódik egyszerűen. Akármilyen nyelven keresem, nincs értelmes találat.
(#) Topi hozzászólása Okt 19, 2021 /

Plexi (metil-metakrilát), vagy polikarbonát, vagy PET. Lapban élébe világítva is megkülönböztethető, ha ismered egyik-másik szagát, akkor az élét megkaparva sniccerrel is megkülönböztethető (de csak akkor ha ismered mindkettőt).
Ha ismeretlenül kell dönteni, akkor gyújtsd meg. A plexi átlátszó buborékosan ég, a polikarbonát barna buborékosan barnás (karbonát) füstölve.
Polikarbonát sokkal kevésbé karcolódik mint a plexi, szilánkosabban is törik.

Matt "zajos" fólia egyébként 99%-ban polikarbonát a műszer kijelzők előtt ha fontos a karc állóság, de ha például színe is van a fóliának az sokszor inkább PET fólia (de az puhább).

Szerintem amit keresel az a polikarbonát (PC), van optical grade PC is fóliaként tekercsben. Matt displayhez, vagy világítás diffúzornak.
(#) antiktelefon válasza Topi hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Igazából bármi jó lehet. Fóliás a műszer előlapja, de az ablak nem a fólia része, hanem egy beragasztott kb 0.6mm vastag merev lap, nem színes. Igazából az is megtenné, ha valaki tudna alternatív megoldást, saját tápomon plexit és polikarbonátot is próbáltam, mindkettö karcolódik ês plexi mêg reped is. Valószínűleg polikarbonát kéne nekem, de csak matt van, textúrás átlátszó nem. Elég hosszú és keskeny a kijelző, fóliával nem tudnám úgy megoldani, hogy egész évben feszes legyen.
Vagy ha valakinél kallódik egy ilyen darab bármi akkor azt elcserélném.
De a megfelelő keresőszóval aliról biztosan lenne.
(#) Egri Frédi válasza Topi hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Idézet:
„...vagy polikarbonát ...”

A plexi törékeny sőt nagyon törékeny ! A polikarbonátot viszont szinte képtelenség eltörni. Próbálj meg - akár hajtogatással is - eltörni egy CD -t vagy DVD -t.
(#) sargarigo válasza Egri Frédi hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Idézet:
„Próbálj meg - akár hajtogatással is - eltörni egy CD -t vagy DVD -t.”

Jelentem, nekem sikerült! Amikor már éppen kiütötte a vérnyomásom a kupakot mert akadt a film, akkor ezzel büntettem a lemezt! Aztán meg ő büntetett, mert minden teli lett apró, nagyon apró pernyével! Tény, hogy neki kellett feszülni, annyira nem adta könnyen magát!
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Van kevésbé rideg amit tényleg nem lehet törni, inkább hajlik maradandóan, de jó nagy erő kell hozzá. Ezt nem töröd el sosem.
(#) Egri Frédi válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 19, 2021 1 /

Nem tudom mikor történt az eset, de a polikarbonát szinte törhetetlen. A "golyóálló üvegek" közt is ezt használják, nem véletlenül.
(#) Topi válasza Egri Frédi hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Gyártunk plexiból és PC-ből is előlapi lemezeket, ismerem jól mindkettő anyagot.
Mindkettőt CNC-vel is munkáljuk és 1mm-ig a PC-ot lézerrel is vágjuk.

A plexinél nagyon nagy a törésben a különbség, attól függően, hogy hogyan van gyártva. Extrudált vagy öntött. Vastag öntött plexi például nagyon szilánkosodik (jobban mint a PC), vékonyabban pedig a PC sokkal nagyobb rugalmasságot enged meg, viszont ha törik szilánkosodik az is.

De összegészében PC egyértelműen strapabíróbb mint az akril (fúrni is könnyebb). Nyers felületben előlaphoz sok ideig jobban bírja a finom karcokat (karcolódik, talán jobban is mint a plexi, de nem látszik annyira rajta), viszont ha megkarcolódott, azt ki nem polírozod soha.
Finoman diffúzolt tasztatúráknál is a kijelzőkivágásnál PC a szokás.
(#) vision61 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Idézet:
„Nem tudom mikor történt az eset, de a polikarbonát szinte törhetetlen. A "golyóálló üvegek" közt is ezt használják, nem véletlenül.”

Ilyennel még nem találkoztam, pedig elég sok golyóálló üveget daraboltunk már 20 és 70 mm vastagság között. Gyakorlatilag mindegyik különböző vastagságú, és darabszámú közönséges síküvegből készült, a rétegeg között néhány század mm-es speciális ragasztóréteggel. Ezek a ragasztások akadályozzák meg az üvegszilánkok szétrobbanását, ezzel gyakorlatilag elnyelődik az ütés, vagy a lövedék energiája.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2021
(#) Suba53 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

A CD olvasók sebessége azért állt meg az 52-nél, mert annál gyorsabban pörgetve a korongokat szétrobbantak az olvasóban, rendesen leamortizálva a belsejét.
Volt olyan CD ami már 52-es sebességnél is szétrobbant.
Láttam az eredményét egyszer, amikor egy ilyen CD olvasót szedtem szét.
(#) Gafly válasza vision61 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Szerintem igazad lehet, mert ha egy tankra rálőnek, akkor sem az a jó páncél, ami nem lyukad ki, hanem amiről belül nem válik le egy rakás repesz...
(#) Udvari Zsombor válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Engem nem szokott izgatni, mert pl. YouTube-on se látod, hogy ki melyik mancsot adta egy videóra. Eleve nem is gondoltam volna, hogy meg lehet nézni, hogy ki mit adott.
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Nekünk régebben volt egy" Telenor mobil internet stick", tesómmal kettőnknek volt külön-külön megkötött időnk, mikor használhattuk, vezetékes net csak az irodánkban volt egy gépen. A "mobil stick" külalakra egy fekete, lekerekített végű pendrivera hasonlított, a lepattintható fedlap alatt kellett betenni a SIM kártyát (állítólag még SMS lehetőség is volt, de nem próbáltuk). Mióta elköltöztünk, már korlátlan WiFi kapcsolatot kap itthon mindenki (jelszóval védve), mobil netet nem használunk telefonon, mert viszi a pénzt a kártyáról.
Következő: »»   3328 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem