Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   967 / 1148
(#) Suba53 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 12, 2021 1 /

Én anno találtam használható verziót. Nem szoktam fizetni az ilyesmiért.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 12, 2021 / 1

Inkább ne dicsekedj azzal, hogy nem fizetsz a fejlesztők munkájáért... Gondolom a boltban a kenyérért azért ott szoktad hagyni a pénzed, vagy tévednék?
(#) Doky586 válasza Régi motoros hozzászólására (») Dec 12, 2021 / 1

Ja, akkor még +2 utasítást ki kell adni parancssorban. Nem ügy. (LINK)
(#) Régi motoros válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

A parancssort az átlag felhasználó nem ismeri, azt se tudja, hogy létezik, azt meg pláne nem,
hogy mire jó. A DISM -el garantáltan ugyan ez a helyzet...

A win éppen azért tört világuralomra, mert szinte mindenhez van valami program, vagy grafikus menü magában a winben, és nem holmi parancssorba gépelt ember számára érthetetlen szövegeket kellett írni anno mint linuxban a kezdetek kezdetén...
Mióta a pingvinesek is rájöttek, hogy GUI kell a népnek, és megcsinálták a KDE -t
(vagy mittudom én melyik volt először náluk), azóta kezdték megismerik a linuxot is egyre többen.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2021
(#) Doky586 válasza Régi motoros hozzászólására (») Dec 12, 2021 /

Viszont nincs is szükség parancssorra. Csak másolni kell, én pl TC-t használok bootpendrive készítéshez. Ez ilyen egyszerű.

Aki meg a retro 10+ éves retro gépén akar telepítgetni az vagy megoldja magának vagy megfizet valakit.

Ja és ez nemcsak Windows hanem Linux alatt is működik!
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2021
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Dec 12, 2021 1 /

Miért baj az, ha az ingyenes verziókat keresem? Ne legyél már ilyen álszent.
(#) nedudgi válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

Szerintem elég rosszul fogalmaztad meg az előző hozzászólásodat.
(#) Udvari Zsombor válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

"Rufus"-t próbáltad? Ugyanezt tudja és még ingyenes is. Csak kiválasztod az iso képfájlodat, kijelölöd a meghajtót, szükség szerint piszkálsz a beállításokon, utána hajrá, garantáltan megcsinálja neked a boot meghajtódat.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

Idézet:
„szükség szerint piszkálsz a beállításokon”

És általában itt hibáznak az emberek amitől rosszul telepítenek..
(#) SzilCsong válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

Bővebben: Link
Próbáltam, hibás volt.
(#) SzilCsong válasza bbb hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

Nekem nem az a bajom, ha fizetni kell egy szoftverért, hanem ha fizetek és mégse jó és pluszba el is ment vele X órám. A mai világba ez nem megengedhető.
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

Esetleg szerintetek lehet jelentősége annak, hogy az ISO CD-t vagy pendrivet feltételez? Mert én csak pendriveval próbáltam eddig.
(#) Udvari Zsombor válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

Akkor jó eséllyel hibás az iso képfájlod. Mi lenne, ha az iso-t újramentenéd, pl. UltraISO programmal?
A Rufus az akár lemezről származó képfájlt is felvési pendrivera, ezen nem szabadna múlnia.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2021
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

Nem ez a baj. Nagy esélyed van rá, hogy nem megfelelő az ISO fájlod, sérült. A méretéből adódóan a FAT32 korlátait nem érné el sehol, az nem gond. Próbáld meg simán kitömöríteni a tartalmát a pendrájvodra, azt engedi-e a a rendszer? Minden esetre az Acronis mellett azért van még jó pár másik klónozó program is, ami ingyen/nem drágán elérhető. Csak egy pár:
- clonezilla
- easeus todo backup
- aomei backupper
De akár a windows biztonsági mentés funkcióját is használhatod ám!
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 13, 2021 /

Ha ennyi segítség után is itt tartasz, akkor vidd szervízbe..
Egyébként az itteni x64 MacriumReflect free iso sima másolással pendrivera tehető. Azzal menthetsz v klónozhatsz (olyan mont a Ghost).
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2021
(#) SzilCsong válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Köszi, magamnak kéne megoldani, mert úgy is lesz még ilyen, tehát nem rohangálhatok folyton szervízbe.
Kipróbáltam a módszeredet, a rufus megcsinálja a boot lemezt. Természetesen itt is van amibe beleköt.
A dod-os ablakba megjelenik, hogy nekem UEFI módba kellene indulnom, nem pedig Bios/legacy módba.
Közbe meg, direkt néztem, hogy cél: UEFI
Most akkor én erre mit mondjak?
Idézet:
„6. A "Célt" a gépenlévővel megegyezőnek kell lennie (GPT esetén UEFI, MBR esetén BIOS), de ezt a Particíó séma kiválasztásával automatikusan állítja be a program.”

Direkt azon a gépen csináltam, amiről bootolni akarok.
Ha a másikat választom, akkor bootoláskor, egy nagy semmi van a képernyőn, se hibaüzenet, se semmi.
(#) Udvari Zsombor válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Jól van beállítva az indítás a BIOS-ban? Arra állítsd át, amit hiányol, és úgy próbáld újra.
(#) ferci hozzászólása Dec 14, 2021 /

Sziasztok!

Kb. 1 napja "csicsereg" a gépem. Win 10, feladatkezelő képét csatoltam.
Hang kb. 4-500 Hz-es, ez trillázik 1 sec-es ütemben:
..... ..... ..... ..... .....
A gép előlapján a led is ilyen ütemben villog.
Mi ez a "szolgáltatásgazda"? Valamit frissíteni akar, vagy mit csinál? Ha a rendszer frissíteni akar, azt jelzi, kéri...
Firefox megy.
Nem akarok se nagyon belenyúlni, se újratelepíteni, stb..
Csupán az érdekel, járt-e így valaki és hogyan oldotta meg a témát.

:
(#) Udvari Zsombor válasza ferci hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Lehet, hogy ott valami nem oké, annak nem kellene ekkorát terhelnie!
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2021
(#) ferci válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Igen, az a kérdés, MI AZ, ami ennyire "terhel", dolgoztat.
A trillázás és a villogás csak hibajelzés.
(#) veroka válasza ferci hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

nyisd le a szolgáltatásgazda folyamatot a mellette lévő kis nyíllal, megmondja mi fogja a CPU-dat. Nagy valószínűséggel a windows update lesz a bűnös.

Névtelen.png

(#) Ge Lee válasza ferci hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Kapcsold ki, és kiderül hogy amiatt csinálja-e. Egyéb zajosodás cicergés meg táp elkó kiszáradás miatt szokott lenni. Mármint hagyományos régi vágású táp esetén, mert ezeknél az "újvágású" egyfeszes csodatápoknál alap jelenség. Egyik nagy tévedésem hogy ilyet vettem, persze egyikbe se látni bele, nem tudom melyikben mi van, nulla infót találni róluk manapság.
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 14, 2021 1 / 1

Nyilván szíved joga az általam javasolt nyílegyenes aszfaltos út helyett göröngyös tekergős hosszabb mellékutakat választanod, és jogod van eltévedned azon programok beállításaiban, de azokhoz ne tőlem várj segítséget..

Én a Macriumot javasoltam sima filekezelőből másolással. Ekkor nincs hibaüzenet, nincs probléma.
(#) ferci hozzászólása Dec 14, 2021 /

Sziasztok!
Probléma megoldva...a NOD32-t le kellett állítanom a kibocsátó szervizes javaslata alapján és az újrainítása után a hiba megszűnt.
Szerinte ott akadt össze valami.
(#) Udvari Zsombor válasza ferci hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Hát, ritkán még a vírusírtók se olyan ártatlanok. Egyszer nekem az Avast email védelmével gyűlt meg a bajom, le kellett tiltanom, mert úgy beterhelt, hogy a kurzor megmozdítása is nehézkes volt miatta.
(#) ferci válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Vannak ilyen dolgok, sajnos..
(#) SzilCsong válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Kipróbáltam egy másik gépen, azon működik, sajnos azon a gépen egyrészt nem akarok kísérletezgetni, másrászt pont azért raktam össze egy régi gépet, ami tud kezeli satás és ide-s eszközöket.
Sajnos Ide-s lenne az eszköz amire tükrözést kellene csinálni.
(#) SzilCsong válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Köszi, most próbálom, másik gépen jó, de pont egy réggebbi gépen kéne futtani, ott nem akarja
(#) SzilCsong válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Közbe a régi gépen is elindult, ott nem UEFI módba kellett megcsinálni a pendrivet, így is próbáltam reggel, csak nem volt türelmem negyed órát várni a fekete képernyő előtt, pedig kellett volna.
Egyébként nekem az lenne a cél, hogy egy független satás vinyó tartalmát átklónozni egy ide-s vinyóra.
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Te mondtad: "hogy nekem UEFI módba kellene indulnom, nem pedig Bios/legacy módba.
Közbe meg, direkt néztem, hogy cél: UEFI
", meg hogy van másik géped is..
Következő: »»   967 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem