Fórum témák
» Több friss téma |
Én anno találtam használható verziót. Nem szoktam fizetni az ilyesmiért.
Inkább ne dicsekedj azzal, hogy nem fizetsz a fejlesztők munkájáért... Gondolom a boltban a kenyérért azért ott szoktad hagyni a pénzed, vagy tévednék?
Ja, akkor még +2 utasítást ki kell adni parancssorban. Nem ügy. (LINK)
A parancssort az átlag felhasználó nem ismeri, azt se tudja, hogy létezik, azt meg pláne nem,
hogy mire jó. A DISM -el garantáltan ugyan ez a helyzet... A win éppen azért tört világuralomra, mert szinte mindenhez van valami program, vagy grafikus menü magában a winben, és nem holmi parancssorba gépelt ember számára érthetetlen szövegeket kellett írni anno mint linuxban a kezdetek kezdetén... Mióta a pingvinesek is rájöttek, hogy GUI kell a népnek, és megcsinálták a KDE -t (vagy mittudom én melyik volt először náluk), azóta kezdték megismerik a linuxot is egyre többen. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2021
Viszont nincs is szükség parancssorra. Csak másolni kell, én pl TC-t használok bootpendrive készítéshez. Ez ilyen egyszerű.
Aki meg a retro 10+ éves retro gépén akar telepítgetni az vagy megoldja magának vagy megfizet valakit. Ja és ez nemcsak Windows hanem Linux alatt is működik! A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2021
Miért baj az, ha az ingyenes verziókat keresem? Ne legyél már ilyen álszent.
Szerintem elég rosszul fogalmaztad meg az előző hozzászólásodat.
"Rufus"-t próbáltad? Ugyanezt tudja és még ingyenes is. Csak kiválasztod az iso képfájlodat, kijelölöd a meghajtót, szükség szerint piszkálsz a beállításokon, utána hajrá, garantáltan megcsinálja neked a boot meghajtódat.
Idézet: „szükség szerint piszkálsz a beállításokon” És általában itt hibáznak az emberek amitől rosszul telepítenek..
Bővebben: Link
Próbáltam, hibás volt.
Nekem nem az a bajom, ha fizetni kell egy szoftverért, hanem ha fizetek és mégse jó és pluszba el is ment vele X órám. A mai világba ez nem megengedhető.
Esetleg szerintetek lehet jelentősége annak, hogy az ISO CD-t vagy pendrivet feltételez? Mert én csak pendriveval próbáltam eddig.
Akkor jó eséllyel hibás az iso képfájlod. Mi lenne, ha az iso-t újramentenéd, pl. UltraISO programmal?
A Rufus az akár lemezről származó képfájlt is felvési pendrivera, ezen nem szabadna múlnia. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2021
Nem ez a baj. Nagy esélyed van rá, hogy nem megfelelő az ISO fájlod, sérült. A méretéből adódóan a FAT32 korlátait nem érné el sehol, az nem gond. Próbáld meg simán kitömöríteni a tartalmát a pendrájvodra, azt engedi-e a a rendszer? Minden esetre az Acronis mellett azért van még jó pár másik klónozó program is, ami ingyen/nem drágán elérhető. Csak egy pár:
- clonezilla - easeus todo backup - aomei backupper De akár a windows biztonsági mentés funkcióját is használhatod ám!
Ha ennyi segítség után is itt tartasz, akkor vidd szervízbe..
Egyébként az itteni x64 MacriumReflect free iso sima másolással pendrivera tehető. Azzal menthetsz v klónozhatsz (olyan mont a Ghost). A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2021
Köszi, magamnak kéne megoldani, mert úgy is lesz még ilyen, tehát nem rohangálhatok folyton szervízbe.
Kipróbáltam a módszeredet, a rufus megcsinálja a boot lemezt. Természetesen itt is van amibe beleköt. A dod-os ablakba megjelenik, hogy nekem UEFI módba kellene indulnom, nem pedig Bios/legacy módba. Közbe meg, direkt néztem, hogy cél: UEFI Most akkor én erre mit mondjak? Idézet: „6. A "Célt" a gépenlévővel megegyezőnek kell lennie (GPT esetén UEFI, MBR esetén BIOS), de ezt a Particíó séma kiválasztásával automatikusan állítja be a program.” Direkt azon a gépen csináltam, amiről bootolni akarok. Ha a másikat választom, akkor bootoláskor, egy nagy semmi van a képernyőn, se hibaüzenet, se semmi.
Jól van beállítva az indítás a BIOS-ban? Arra állítsd át, amit hiányol, és úgy próbáld újra.
Sziasztok!
Kb. 1 napja "csicsereg" a gépem. Win 10, feladatkezelő képét csatoltam. Hang kb. 4-500 Hz-es, ez trillázik 1 sec-es ütemben: ..... ..... ..... ..... ..... A gép előlapján a led is ilyen ütemben villog. Mi ez a "szolgáltatásgazda"? Valamit frissíteni akar, vagy mit csinál? Ha a rendszer frissíteni akar, azt jelzi, kéri... Firefox megy. Nem akarok se nagyon belenyúlni, se újratelepíteni, stb.. Csupán az érdekel, járt-e így valaki és hogyan oldotta meg a témát. :
Lehet, hogy ott valami nem oké, annak nem kellene ekkorát terhelnie!
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2021
Igen, az a kérdés, MI AZ, ami ennyire "terhel", dolgoztat.
A trillázás és a villogás csak hibajelzés.
nyisd le a szolgáltatásgazda folyamatot a mellette lévő kis nyíllal, megmondja mi fogja a CPU-dat. Nagy valószínűséggel a windows update lesz a bűnös.
Kapcsold ki, és kiderül hogy amiatt csinálja-e. Egyéb zajosodás cicergés meg táp elkó kiszáradás miatt szokott lenni. Mármint hagyományos régi vágású táp esetén, mert ezeknél az "újvágású" egyfeszes csodatápoknál alap jelenség. Egyik nagy tévedésem hogy ilyet vettem, persze egyikbe se látni bele, nem tudom melyikben mi van, nulla infót találni róluk manapság.
Nyilván szíved joga az általam javasolt nyílegyenes aszfaltos út helyett göröngyös tekergős hosszabb mellékutakat választanod, és jogod van eltévedned azon programok beállításaiban, de azokhoz ne tőlem várj segítséget..
Én a Macriumot javasoltam sima filekezelőből másolással. Ekkor nincs hibaüzenet, nincs probléma. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2021
Sziasztok!
Probléma megoldva...a NOD32-t le kellett állítanom a kibocsátó szervizes javaslata alapján és az újrainítása után a hiba megszűnt. Szerinte ott akadt össze valami. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2021
Hát, ritkán még a vírusírtók se olyan ártatlanok. Egyszer nekem az Avast email védelmével gyűlt meg a bajom, le kellett tiltanom, mert úgy beterhelt, hogy a kurzor megmozdítása is nehézkes volt miatta.
Vannak ilyen dolgok, sajnos..
Kipróbáltam egy másik gépen, azon működik, sajnos azon a gépen egyrészt nem akarok kísérletezgetni, másrászt pont azért raktam össze egy régi gépet, ami tud kezeli satás és ide-s eszközöket.
Sajnos Ide-s lenne az eszköz amire tükrözést kellene csinálni.
Köszi, most próbálom, másik gépen jó, de pont egy réggebbi gépen kéne futtani, ott nem akarja
Közbe a régi gépen is elindult, ott nem UEFI módba kellett megcsinálni a pendrivet, így is próbáltam reggel, csak nem volt türelmem negyed órát várni a fekete képernyő előtt, pedig kellett volna.
Egyébként nekem az lenne a cél, hogy egy független satás vinyó tartalmát átklónozni egy ide-s vinyóra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |