Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   968 / 1148
(#) SzilCsong válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Hát igen, ezt ajánlotta alapból, de mindegy is, most már elindul.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 15, 2021 /

Audacity programban ki lehet-e kapcsolni, hogy ne mutassa alul az állapotsorban, hogy mennyi felvételre elég a tárhely? Egyrészt nem tudni, hogy melyik meghajtómra vonatkozik, másrészt pedig zavar, hogy folyamatosan írja (majd én megnézem a szabad helyet, ha akarom).
(#) zsa hozzászólása Dec 16, 2021 /

Sziasztok. Asrock alaplap 3 rövíd beep hanggal mem indul el! Elméletileg ram első 64k olvasási hiba, igy slotot ramot megtisztítottam , de nem vezett eredményre. Na most 10 resetből egyszer szinte mindig indul a gép ennek ellenére újraindítás után ismét sípol 3 rövidet. Lapon szilárdtest kondik vannak esetleg kondi hiba ? Valakinek tanácsa?
(#) Régi motoros válasza zsa hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

Ha RAM hibára gyanakodsz, miért nem próbáltad a legalapvetőbb módszert?
Cserélj RAM -ot ha van, ha két (esetleg négy) modul van benne, próbáld ki egyesével...

De ne csak elindulásig, ilyenkor már RAM tesztet futtass egyesével. Ha működnek, akkor is lehet ludas az egyik. Pár hónapja jártam úgy, hogy 4db 2GB -os modulom egyesével lefutott a RAM teszt. Ha kettőt betettem, előjött a hiba. Ki kellett sakkozni, hogy a négy modulból melyik fagyogat mikor van mellette még egy másik modul is. Tehát a 4x2Gb modulból maradt 3x2Gb, így megszűnt a fagyás, és működik rendesen az a gépem is.

A hibás RAM csak magába is működik meghatározhatatlan ideig, és meghatározhatatlan okból fagy meg csak. Tehát a 4 modulból ki kellett selejteznem egyet.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2021
(#) zsa válasza Régi motoros hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

Köszi tudom , de sajna nincs másik 1ram van benne. Egyébként 2gb ból 1,5gb ismer fel vagy használ. Biosba 2gb nak látja, op esetén 1.5gb ram . Mem teszt szerint 1,5gb nak lássa hibátlan a teszt
(#) Udvari Zsombor válasza zsa hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

Akkor lehet, hogy rossz az a modul, az a 0,5gb csak eltűnt valamitől...
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

Megtanulhatnád már, hogy a memóriából a rendszer mindig fenntart különböző célokra területet magának!
(#) antiktelefon válasza zsa hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

Pontos alaplap típus?
A ramot rakd át másik slotba, a processzort vedd ki és rakd be újra a foglalatba, ha így sem jó, akkor vegyél egy másik ramot, 2GB-os DDR3 modult kb levélben küldve 2500Ft körül kapsz használtan, próbának is megéri, ha meg a másik mégis jó lenne, akkor úgysem árt 4GB ma már, meg dual channel.
(#) Régi motoros válasza zsa hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

Nos erre csak azt tudom mondani, ha egy szerelőnek nincs meg a megfelelő "műszere",
akkor ő is csak találgatni tud, ami ugye köszönő viszonyban sincs egy valóságos hibafeltárással.

Meglátásom szerint, ha a memteszt is "csak" 1.5Gb -nak látja, akkor egyértelmű, hogy az a modul nem kóser. Kipróbálhatod másik alaplapban, (gondolom nincs), de nem biztos, hogy lesz változás.
(#) Udvari Zsombor válasza vargaf hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

zsa írta:
Idézet:
„Mem teszt szerint 1,5gb nak lássa hibátlan a teszt”
Ezalapján gondoltam, amit írtam.
(#) zsa válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

Asrock Fm2a55m-hd+ hiba 3 rövid beep hang ramra panaszkodik. 10 resetből egyszer elindúl és tökéletesen működik . Ram 1333mhz már hármat is próbáltam de mindegyikkel ugyan ez a hiba. Ha elindúl op újrainditásnál vagy crtl+alt+del re újraindúl gond nélkül, de a resetet vagy bekapcsolásnál , bios módosításnál hibát dob! Proci, memória foglalatokkal együtt tisztítva!
Valakinek még tanácsa?
(#) veroka válasza zsa hozzászólására (») Dec 16, 2021 /

BIOS elem csere volt már?
(#) zsa válasza veroka hozzászólására (») Dec 17, 2021 /

Természetesen bios alaphelyzetbe. 3 rövid beep inditásnál a hiba, ha elindul pár reset után , memoriateszt nem talál hibát. De resetre ismét a bios 3 csipogással hibát jelez.
(#) FAZ1 hozzászólása Dec 18, 2021 /

Nekem jelenleg egy "nem mai gyerek" típusú AMD-s gépem van.
Volt benne ezeddig 2x2GB DDR3 1600MHz-es RAMM, aztán kaptam hozzá egy harmadikat. Beletettem.
Azóta néha-néha beugrik a "kékhalál, holott a Windows 7 ilyesmit eddig sohasem csinált. Gyakorlatilag mindhárom memóriakártya azonos gyártótól van.
Ilyenkor viszont mi lehet a hiba?
A kezdetekkor (az utólag kapottal) még variálnom is kellett, mert néha volt olyanja, hogy be sem akart indulni - csak nagy lázasan csipogott.
(#) Ge Lee válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 18, 2021 / 1

Akadnak ilyen modulok, egyszer én is belefutottam. A memtest szerint hibátlan, de bedugod a lapba és elkezdenek érdekes dolgok történni, fagyások, újra indulások egyebek. Nem nagyon tudsz tenni vele semmit. Nálam a biosban a memória állítgatása sem vezetett eredményre, kerítettem másik modult és az megoldotta a problémát.
(#) Ge Lee válasza zsa hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Nekem az FM2A55M-DGS-ből volt 2db (Gigabyte lapok helyett mert az rémálom volt), az egyik legstabilabb lap volt amivel valaha dolgom volt, mondjuk nekem 1600-as Kingmax ramok voltak benne.
(#) mikrodigit hozzászólása Dec 18, 2021 /

Sziasztok!
Szokatlan jelenséget tapasztalok bekapcsoláskor az egyik gépemen, nem tudom, hogy valamilyen hibáról van-e szó vagy ennek így kell működnie:
1. bekapcsolom a 230V-ot a géphez
2. indítom a gépet a bekapcsoló gombbal
3. a ledek elkezdenek világítani, a HDD és a ventilátorok felpörögnek
4. néhány másodperc múlva minden leáll, a tápegység is kikapcsol
5. kb. 3 másodperc múlva magától újra elindul és innentől rendben működik

Napközben (amikor folyamatosan kapja a 230V-ot) a leállás-újraindítás simán, zökkenőmentesen működik.
Próbáltam más tápokkal, DVD, HDD, VGA nélkül, de az eredmény ugyanaz. Oszcilloszkóppal megnézve a táp le- és visszakapcsolását az alaplap vezérli a csatlakozó 16. pontján. A tápcsatlakozón feszültségek rendben vannak.
Az alaplap 2017-es Gigabyte GA-Z170-HD3P.
(#) antiktelefon válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Miért lenne szokatlan? Ha a tápot elveszed, csomó lap duplán indul. Nem kell kikapcsolgatni, a táp sem szereti, a villám meg a lanon úgyis bejön, ha akar.
(#) tufatofu válasza zsa hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Én jártam úgy, hogy a látszólag tökéletes táp nem adta le a tőle elvárt terhelhetőséget, és a legkülönfélébb változatos hibákat produkálta. Csere után megoldódott varázsütésre minden.
(#) Ge Lee válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Nem kéne neki olyat csinálni, sosem találkoztam még afféle jelenséggel, se a régi konfigomnál se most az újaknál, pedig nálam minden nap áramtalanítva vannak a tápok is. Viszont combos VGA-nál láttam már ilyet, hogy be van dugva a lapba, és gombnyomás után bejön a win logója, majd leáll a PC de az nem indul újra soha csak egy reset után, onnantól már megy normálisan. És ezt csak akkor csinálja ha benne van a VGA, ha IGP-ről megy akkor nem.
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Én meg elég sok lapot tesztelek, 1151 v1 esetén nagyon gyakori áramtalanítás után a dupla indulás.
(#) mikrodigit válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Nem hiszem, hogy túlterhelés okozná. 3 különböző táppal is ugyanez a helyzet és ha lekötöm a HDD-t, SSD-t, DVD írót, kiveszem a VGA-t és csak az IGP-vel megy, akkor is. A képernyőn még nem jelenik meg semmi, amikor lekapcsol.
Ez egy főként irodai célra használt gép, normál működéskor <50W-ot vesz fel.

Remélem, antiktelefonnak van igaza és ez normális.
(#) Ge Lee válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Az lehet, nekem nem v1 van hanem egészen pontosan 2db H310CM-HDV, 9700 és 9600k procikkal, ezek egyik sem csinál olyat. Viszont egy olyat csinálnak ami nekem nem tetszik, egyszerűen lekapcsolják teljesen az USB-t ha nincs rádugva semmi. Hogy energiatakarékosság-e nem tudom, megnézem majd a bios beállításait. Azért idegesítő, mert eddig az USB-ről ment a billentyű megvilágításom (hogy lássam sötétben is ha nincs villanyfény) de ez most ugrott. Egy hibás USB-s egérkábel végén van 2db nagyfényű led, ezek adták a fényt, de most keríthetek újra trafót világítani (tudom, vegyek világítós billentyűt).
(#) Ge Lee válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Nem írtam sehol hogy túlterhelné. Valami más oka van, amit írtam ott is egy 700W-os új táp van és egy GTX 1060 aminek 125W a TDP-je maxon ha jól emlékszem. Netezéskor el sem indul rajta a venti, az aida valami 6W fogyasztást ír neki olyankor.
Ha normális lenne akkor minden alaplap csinálná, de én most hallottam pl. róla először, és mástól se hallottam még ilyet.
(#) mikrodigit válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

i5-6400 2.7GHz 1151 van benne.
(#) Régi motoros válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Ott van a gépedben a táp, 5V, csak ki kell vezetni.
Nekem is ki van vezetve 12V és egy LED sor van a billentyű felett. Ha megy a gép, van világítás.
Az 5V -ot meg a digitál analóg konverternek vezettem ki, mert optikai csatin jön a hang, amit a hifi nem tud fogadni...
(#) img válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Egyetértek antiktelefonnal, mert nekem is több lap megy át a kezemen hetente és már sokszor találkoztam vele, utoljára pl. egy Z390-es Asusnál amit egy Seasonic táplált.
(#) Régi motoros válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Én már csak arra volnék kíváncsi, hogy vajon miért? Mert ez egy elég hülye bug...
(#) Epu2 válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Nekem is volt ilyen gépem, még régebben. De csak akkor csinálta, ha feszültség mentesít ve volt. Ha bedugva hagytam, nem.
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Bekapcsolt állapotban biztos van usb. kikapcsolva always on usb opciót keress.
van itt egy rakás b150, h170 z170 stb lap, mindnél meg tudom mutatni, hogy első indításra duplán indul.
Következő: »»   968 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem